ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ηλία: Τα ρούβλια της Πάφου και το ερωτηματικό με Φιτέσε

Τι γίνεται με την περίπτωση του Κύπριου φορ

Θεόδωρος Τσιολάκης

Θεόδωρος Τσιολάκης

Επίσημο έγινε το ενδιαφέρον της Πάφου για τον Μάριο Ηλία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει καταθέσει επίσημη πρόταση, η οποία είναι κοντά στις 100 χιλιάδες ευρώ.

Η Πάφος προσφέρει ένα σεβαστό ποσό στον Εθνικό για να κάνει δικό της τον Μάριο Ηλία, καθώς θέλει να ενισχυθεί με Κύπριους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και ο συγκεκριμένος φορ είναι ένας από αυτούς.

Από την άλλη οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως οι απαιτήσεις του Εθνικού είναι και πάλι κοντά στις 200 χιλιάδες ευρώ, ποσό που ήθελε η ομάδα της Άχνας και από την Ομόνοια τον περασμένο Σεπτέμβριο. Φυσικά τα δεδομένα τώρα είναι εντελώς διαφορετικά, καθώς ο Μάριος έχει μόνο άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο και αν δεν πωληθεί τώρα, του χρόνου θα μπορεί να φύγει ελεύθερος, με τον Εθνικό να μην παίρνει ούτε σεντ.

Ταυτόχρονα όσον αφορά τα όσα έχει δει το φως της δημοσιότητας για ενδιαφέρον της Φιτέσε για τον Μάριο Ηλία, τη δεδομένη στιγμή δεν έχει προκύψει κάποια επίσημη πρόταση, με την ολλανδική ομάδα να ζητά άδεια από τον Εθνικό για να διαπραγματευτεί με τον παίκτη. 

Θυμίζουμε πως η Φιτέσε έχει υποβιβαστεί στη Β’ Κατηγορία της Ολλανδίας μετά τα πολλά οικονομικά προβλήματα που είχε, μιας και τον Απρίλιο της επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης 18 βαθμών γιατί δεν μπορούσε να περάσει τα κριτήρια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας του Άρνεμ που ενημέρωσε για το πιο πάνω γεγονός: «Η Φίτεσε έλαβε σήμερα αφαίρεση 18 βαθμών από την επιτροπή αδειοδότησης της KNVB επειδή δεν μπόρεσε να εκπληρώσει τις απαιτήσεις αδειοδότησης. Με αυτή τη βαθμολογική ποινή, η ομάδα μας υποβιβάστηκε και επίσημα. Η Φίτεσε δεν θα ασκήσει έφεση κατά της τιμωρίας και θα αρπάξει την ευκαιρία να διατηρήσει την άδεια της. Μια ποινή βαθμών… κρεμόταν πάνω από τον σύλλογο εδώ και καιρό. Αφού είχε προηγουμένως λάβει πρόστιμο 100.000 ευρώ -για παράλειψη δήλωσης διακοπής της τραπεζικής σχέσης από τη Revolut- μια τέτοια τιμωρία φαινόταν αναπόφευκτη. Άλλωστε, ο σύλλογος δεν μπόρεσε να καλύψει ορισμένες προϋποθέσεις αδειοδότησης. Για παράδειγμα, η Φίτεσε δεν υπέβαλε σωστά τα εξαμηνιαία στοιχεία, ενήργησε λανθασμένα σε σχέση με την ING Bank και το υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων και Κλίματος και η έκθεση Wladimiroff δεν ήταν σε θέση να αποδείξει εάν υπάρχουν ή όχι διασυνδέσεις μεταξύ της Φίτεσε και του Ρομάν Αμπράμοβιτς».

Ταυτόχρονα όπως σημειώνει η getfootballnewsbene.com (17/06) ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το διοικητικό κομμάτι και πως θα προχωρήσει η Φιτέσε. Μάλιστα σημειώνεται πως «Η Φιτέσε έχει χρέος 14,3 εκατ. Ευρώ, ενώ ο σύλλογος πρόκειται να χάσει την προθεσμία για την υποβολή του προϋπολογισμού του για την επόμενη σεζόν στην ολλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία KNVB, που είναι μία από τις προϋποθέσεις για την απόκτηση επαγγελματικής άδειας, με το διοικητικό όργανο να αναμένεται να δώσει στη Vitesse επιπλέον χρόνο για να κρατήσει συνομιλίες με υποψήφιους νέους ιδιοκτήτες. Στη συνέχεια, η KNVB θα αποφασίσει εάν ο σύλλογος μπορεί να παίξει στο Keuken Kampioen Divisie της επόμενης σεζόν. Η προθεσμία είναι στα μέσα Ιουλίου, όταν η ποδοσφαιρική ομοσπονδία καταρτίσει τη λίστα με τα παιχνίδια για τη σεζόν 2024/25».

Με το πιο πάνω δεδομένο τίθεται το ερώτημα αν το ενδιαφέρον της ολλανδικής ομάδας είναι υπαρκτό, πως μπορεί τότε να καταβάλλει χρήματα και να αγοράσει τον Μάριο Ηλία, ενώ συνάμα να του προσφέρει ένα καλό συμβόλαιο, από την στιγμή που πάσχει από οικονομικά προβλήματα και διοικητική αβεβαιότητα.

Επί της ουσίας η μόνη επίσημη πρόταση που έχει φτάσει μέχρι στιγμής για τον Μάριο Ηλία και μάλιστα πληρώνει ένα σεβαστό ποσό είναι αυτή της Πάφου, από εκεί και πέρα τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει αν θα προκύψει οτιδήποτε άλλο από οποιανδήποτε ομάδα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΠΑΦΟΣ F.C.: Τελευταία Ενημέρωση