ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
30° Λευκωσία,
28 Ιουλίου, 2021
sport fm - listen live

Τ' όνειρον (vid)

Κάποιοι πάνε να ξεχάσουν την Κερύνεια όμως η ΠΑΕΕΚ είναι εδώ για να τους την θυμίζει

Σάββας Λαζανιάς

Σάββας Λαζανιάς

lazaniass@sppmedia.com

Η ΠΑΕΕΚ έγραψε μια ολόχρυση σελίδα στην ιστορία της το περασμένο Σάββατο, καταφέρνοντας να πετύχει ένα «ποδοσφαιρικό όνειρο» με την ιστορική άνοδο της στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας.

Πρόκειται για μια ανεπανάληπτη επιτυχία, για την οποία δεν χάρηκαν μόνο οι Κερυνειώτες και οι υπόλοιποι πρόσφυγες αλλά γενικότερα όλοι οι Κύπριοι. Η ΠΑΕΕΚ εκπροσωπεί την κατεχόμενη επαρχία της Κερύνειας και θα πρέπει να έχει την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων μας.

Όπως και οι υπόλοιπες προσφυγικές ομάδες, η ΠΑΕΕΚ θα προσπαθήσει να διατηρήσει άσβεστη τη φλόγα της επιστροφής και να επαναφέρει ξανά στη συνείδηση των Κυπρίων το σύνθημα που πάει δυστυχώς να ξεχαστεί: «Τα σύνορα μας είναι στην Κερύνεια». 

Δυστυχώς πέρασε ενδόμυχα στο μυαλό όλων των Κυπρίων ότι η Κερύνεια έχει χαθεί για πάντα. Και για αυτό ευθύνεται, κατά την άποψη μου, η πολιτική ηγεσία των τελευταίων δεκαετιών, που συζητά σχέδια τα οποία ΔΕΝ περιλαμβάνουν την επιστροφή της πόλης του Πράξανδρου (και πολλών άλλων κατεχόμενων μας μερών) υπό τη διοίκηση των Ελλήνων της Κύπρου...των νόμιμων κατοίκων της.

Η Κερύνεια δεν ανήκει στους έποικους-σφετεριστές, λεγόμενους και ως «χρήστες» όπως τους αποκαλούν κάποιοι. Η Κερύνεια ανήκει στους νόμιμους κατοίκους της που έχουν εκτοπιστεί βίαια από τις περιουσίες τους πριν από 47 χρόνια. Η παρανομία και η βία δεν μπορούν και δεν δύναται να παράγουν δίκαιο, ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρό εχθρό έχεις απέναντι σου. Αυτό θα πρέπει να το έχουν κατά νου οι πολιτικοί που διαπραγματεύονται το εθνικό μας πρόβλημα.

Η προσφυγική ομάδα θα προσπαθήσει να έχει μια αξιοπρεπή πορεία στην Α’ Κατηγορία με στόχο την παραμονή όμως ο μεγαλύτερος της στόχος είναι να μπορέσει να δυναμώσει η φλόγα του αντικατοχικού αγώνα για ΟΛΑ τα κατεχόμενα εδάφη μας...χωρίς εξαιρέσεις. Κάποιοι πάνε να ξεχάσουν και να ξεγράψουν την Κερύνεια όμως η ΠΑΕΕΚ είναι εδώ για να τους την θυμίζει.

Η ΠΑΕΕΚ έκανε πραγματικότητα ένα ποδοσφαιρικό όνειρο όμως το υπέρτατο όνειρο για την προσφυγική ομάδα παραμένει τ’ όνειρον της επιστροφής σε μια απελευθερωμένη Κερύνεια, όνειρο το οποίο πρέπει να αποτελεί τον φάρο όλων μας. 

ΠΑΕΕΚ – Κερύνεια – Επιστροφή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Σάββας Λαζανιάς

ΠΑΕΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση