ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Όχι σε μειώσεις μισθών μονομερώς»

Προσπάθειες να μην ξεφύγει η κατάσταση στους συλλόγους

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Η κατάσταση στο ποδόσφαιρο μοιάζει με ένα πλοίο που μπατάρει από ένα σημείο, βάζεις το χέρι σου και νόμισες πως γλίτωσες αλλά ακούς και δεύτερη σημείο διαρροής, τρίτο, τέταρτο και απελπισμένος στερεύεις από λύσεις. Με αποτέλεσμα να τρέχουν οργανισμοί όπως η FIFpro να προστατεύουν τους παίκτες αλλά είναι πολύ δύσκολο το έργο τους.

Σας έχουμε ξαναγράψει πως η πρόθεση της FIFA πάνω στο θέμα των συμβολαίων και των μισθών, ήταν να το αφήσει σε κάθε ομοσπονδία ή και σε κάθε ομάδα να το λύσει. Για την ακρίβεια, με πρώτες τη Χαρτς Σκωτίας και τη Λιόν Γαλλίας, πριν καν το συζητήσουν σε μια από τις τηλεδιασκέψεις οι ομάδες άρχισαν το «ψαλίδι». Η αλήθεια είναι πως η κατάσταση δύσκολα συμμαζεύεται.

Η περίπτωση της Μπαρσελόνα, που ως ένας από τους κορυφαίους συλλόγους αγωνιστικά και ο κορυφαίος βάσει εσόδων παγκοσμίως καλύπτεται ενδελεχώς από τα ΜΜΕ, είναι χαρακτηριστική. Ο σύλλογος πρότεινε μειώσεις, οι ποδοσφαιριστές απέρριψαν την πρόταση και έκαναν δική τους αντιπρόταση για να συναντήσουν επίσημη ανακοίνωση από το σύλλογο που ουσιαστικά διέκοπτε τις συζητήσεις και προχωρούσε σε περικοπές.

Η FIFpro είναι το μέρος των συζητήσεων που δεν διέρρεε και πολλά προς τα έξω όμως την πρόλαβαν οι καταστάσεις. Έτσι βγήκε δημόσια και ζήτησε από τους συλλόγους να σταματήσουν να επιβάλλουν απολύσεις ή μειώσεις μισθών σε ποδοσφαιριστές μονομερώς.

«Καλούμε τους συλλόγους που έχουν βραχυπρόθεσμες δυσκολίες να κάνουν συναντήσεις με τους συλλόγους των ποδοσφαιριστών ανά χώρα για να διαπραγματευτούν δίκαιες και ανάλογες συμφωνίες που να σέβονται τις νομικές υποχρεώσεις και να εξασφαλίζουν τις προθέσεις εργοδοτών και εργοδοτούμενων».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης γίνεται λόγος πως σε επίπεδο κορυφής, επαφές με FIFA, UEFA κτλ, οι συζητήσεις είναι ενθαρρυντικές αλλά οι σύλλογοι προχωρούν μόνοι τους σε ενέργειες που τορπιλίζουν την όλη προσπάθεια να βρεθεί μια λύση. Τονίζεται δε πως οι τοπικές ενώσεις των παικτών θα παρέχουν κάθε νομική και ψυχολογική υποστήριξη στα μέλη τους που δέχονται έντονες πιέσεις να μειώσουν τις απολαβές τους.

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΕΛ: Κλείνει του Μαΐντεβατς

ΑΕΛ: Κλείνει του Μαΐντεβατς

Οι δυνατότητες του ποδοσφαιριστή είναι τέτοιες που μπορεί να αποτελέσει βασικό πυλώνα της επιθετικής γραμμής
24sports team
 |  ΑΕΛ
X