ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χριστοφή: «Τυχερός που έζησα τις χρυσές δεκαετίες της Ομόνοιας»

Διαβάστε πιο κάτω τα όσα δήλωσε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των πρασίνων

24sports team

info@24sports.com.cy

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 παραχώρησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας, Ευαγόρας Χριστοφή, ο οποίος μίλησε για αρκετά ενδιαφέροντα θέματα.

Αναλυτικά πιο κάτω τα όσα ανέφερε:

Για τα 72 χρόνια ζωής του σωματείου: «Όπως στη ζωή έτσι είναι και το ποδόσφαιρο. Η Ομόνοια πέρασε μεγάλες δυσκολίες στην αρχή, όμως αγκαλιάστηκε από τον κόσμο, θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που έζησα τις χρυσές δεκαετίες της ομάδας. Στην αρχή ήταν δύσκολα, αλλά οι μεγάλες επιτυχίες ξεκίνησαν δεκαετίες του 70 και 80. Τα τελευταία χρόνια υπήρχαν χαρές αλλά όχι όπως τις προηγούμενες δεκαετίες. Ζήσαμε εποχές που όταν ερχόμασταν 2οι και πέρναμε το κύπελλο πως η σεζόν ήταν αποτυχημένη. Γενικά από τότε άλλαξε πολύ το ποδόσφαιρο».

Ο τρόπος με τον οποίο κυριαρχούσε η Ομόνοια: «Υπήρχε η φιλοσοφία του να είσαι πρωταθλητής, ήταν εύκολο να γίνεις επειδή έπαιζες με πρωταθλητές. Μιλάμε για ψίχουλα τότε, ήταν η εποχή του αγνού ποδοσφαίρου, το έκανες επειδή το αγαπούσες, υπήρχαν μεγάλα κίνητρα, η τεράστια αγάπη του κόσμου και το να προσπαθείς να νικάς».

Για οικονομικά ανταλλάγματα: «Αυτοί που έπαιξαν πριν από εμάς ακόμη κι αυτοί πλήρωναν για να παίζουν στην Ομόνοια, τα παπούτσια τους...εξελίσσεται το ποδόσφαιρο. Μετά ήρθαν τα επαγγελματικά συμβόλαια, έτσι είναι η ζωή, είναι θέμα τύχης».

Για την φετινή Ομόνοια: «Ήταν πολύ πιο βελτιωμένη από τις προηγούμενες χρονιές. Η Ομόνοια πέρασε πολύ δύσκολες καταστάσεις μετά το 2010 με οικονομικά προβλήματα και λάθος επιλογές. Η φετινή ξεκίνησε με στόχους, θεωρώ ότι και η Ανόρθωση λειτούργησε με αυτό το τρόπο, ξεκίνησαν με στόχο την Ευρώπη. Όμως στην πορεία απέδειξαν και οι δυο πως μπορούν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, ήταν σταθερή η Ομόνοια, αυτό ήταν το βασικό της στοιχείο. Μόνο ένα ντέρμπι έχασε με τον Απόλλωνα. Έχασε και παιχνίδια που θεωρητικά θα τα κέρδιζε, είναι αυτά που τα κερδίζει η επίθεση κυρίως με μικρομεσαίες ομάδες. Ήταν τρομερή επιτυχία με βάση τους στόχους που έβαλε στην αρχή».

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X