ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ξεκίνησαν να πετροβολούν 200 Ομονοιάτες, κρίθηκε αναγκαία η μερική χρήση δακρυγόνων»

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και την εκπομπή «Κάνε παιχνίδι» με τη Στέλλα Σωκράτους μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Θεωρούμε ότι το επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας λειτούργησε πολύ αποτελεσματικά. Λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα, χρησιμοποιήθηκαν όλα τα τεχνικά μέσα που διαθέτει η Αστυνομία. Λειτούργησε κέντρο χειρισμού διαχείρισης κρίσεων και στη Λευκωσία και στη Λεμεσό. Υπήρξαν μικροεπεισόδια πριν από την έναρξη του αγώνα. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμία αναφορά για τραυματισμούς πολιτών. Τραυματίστηκαν δυο μέλη τη Αστυνομίας, ένας στη Λεμεσό μετά από ρίψη κροτίδας με όπλο. Έχουμε μια συνάδελφο όπου από τη χρήση κάποιας κροτίδας αντιμετώπισε κάποια προβλήματα ακοής. Έγιναν έξι συλλήψεις κατά την είσοδο τους στο γήπεδο. Εντοπίστηκαν κροτίδες, σιδερογροθιές».

Για τα επεισόδια στον εναέριο: «Έγινε το περιστατικό στον εναέριο μπροστά από το οίκημα της ΑΕΛ γύρω στις 23:00 το βράδυ. Επιτέθηκαν στα μέλη της Αστυνομίας ρίχνοντας κροτίδες, φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ. Συνελήφθησαν δυο πρόσωπα».

Για τις καταγγελίες της Ομόνοιας για χρήση δακρυγόνων στο λεωφορείο της αποστολής: «Έχουμε δει κάποιες ανακοινώσεις οι οποίες θεωρώ ότι είναι παραπλανητικές. Ζητήθηκε ασφάλεια από την Αστυνομία για να μεταβεί το λεωφορείο στην Παπανικολή. Συνοδεύτηκε το λεωφορείο από συγκεκριμένο δρομολόγιο. Μπροστά από το οίκημα υπήρχαν 5-6 χιλιάδες οπαδοί της Ομόνοιας. Όταν αποφασίστηκε να φύγει το λεωφορείο ακολούθησε λάθος κατεύθυνση, στο δρόμο του Χίλτον. Γύρω στους 200 οπαδούς της Ομόνοιας που συνόδευαν το λεοωφορείο είχαν ξεκινήσει να πετροβολούν τα μέλη τα Αστυνομίας και να χρησιμοποιούν πιστόλια που ρίχνουν φωτοβολίδες. Κρίθηκε αναγκαία η μερική χρήση δακρυγόνων. Στη συνέχεια επέμβηκε και το αντιαχλογικό όχημα της Αστυνομίας. Συνομιλούσαμε συνεχώς με τον εκπρόσωπο της Ομόνοιας και μετά τη λήξη του επεισοδίου και δεν είχαμε αναφορά ότι κάποια δακρυγόνα είχαν καταλήξει στο λεωφορείο. Αν υπάρχει τέτοια αναφορά, παρακαλώ τον οποιοδήποτε να προβεί σε καταγγελία. Τα δακρυγόνα είναι αέριο που κυκλοφορεί στον αέρα. Ήταν φυσικό επακόλουθο κάποια αέρια να καταλήξουν στο λεωφορείο. Δεν αμφιβάλλουμε ότι μπορεί να έγινε αυτό περιστατικό. Σε γενικές γραμμές οι χειρισμοί της Αστυνομίας ήταν πολύ αποτελεσματικοί. Τα μέλη μας λειτούργησαν με πολλή υπομονή και δεν τραυματίστηκε οποιοσδήποτε πολίτης. Επεμβήκαμε εκεί που χρειαζόταν χωρίς να προκληθεί οποιοδήποτε επεισόδιο».

Για τα καπνογόνα που είχαν εντοπιστεί στην κερκίδα του Απόλλωνα: «Στο παιχνίδι που έγινε στις 21 Μάιου στη Λεμεσό είχαμε εντοπίσει κρυμμένα 53 καπνογόνα σε συγκεκριμένο χώρο. Συνελήφθησαν τρεις παράγοντες της συγκεκριμένης ομάδας».

Για την αναγραφή συνθημάτων σε Λευκωσία, Πάφο και Λεμεσό: «Έχουμε προχωρήσει σε συλλήψεις και στις τρεις πόλεις».

*Ακούστε περισσότερα στο ηχητικό

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση