ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Των γηπέδων.. το κάγκελο

Παραπληροφόρηση, ασυνεννοησία και ερασιτεχνικοί χειρισμοί παρατηρούνται επί του θέματος

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Πριν από ένα περίπου μήνα, ο πρόεδρος του ΚΟΑ, στο πλαίσιο του συνεδρίου της ΕΑΚ, αποκάλυψε ότι η Νομική Υπηρεσία απάντησε αρνητικά στο ενδεχόμενο να παραχωρηθούν το Παφιακό και το Μακάρειο σε Πάφο και Ομόνοια αντίστοιχα.

Την επόμενη μέρα ο Ανδρέας Μιχαηλίδης σε ραδιοφωνικές δηλώσεις του, διευκρίνισε ότι η γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας αφορούσε αποκλειστικά το Παφιακό, μα αυθαίρετα και κακώς συμπέραναν ότι ισχύει και για το Μακάρειο.

Πρόσθεσε δε, ότι το σκεπτικό της Υπηρεσίας είναι εμπιστευτικό (!!) και δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι περαιτέρω επί του θέματος.

Έκτοτε και χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερες εξελίξεις ως προς το θέμα, τουλάχιστον δημόσια, προέκυψε χθες μέσω ρεπορτάζ του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της κοινοβουλευτικής επιτροπής παιδείας και πολιτισμού, ο πρόεδρος του ΚΟΑ διεμήνυσε στους παρευρισκόμενους, ότι η Νομική Υπηρεσία δεν αντιλαμβάνεται ως πρόβλημα τις ιδιωτικές επενδύσεις στα γήπεδα. 

Με αυτά και με αυτά βγήκε προς τα έξω μια ενθαρρυντική εικόνα που δινει την εντύπωση ότι το νερό μπήκε στο αυλάκι και τα αιτήματα της Πάφου και της Ομόνοιας ενδέχεται λίαν συντόμως να συζητηθούν επί της ουσίας.

Μόνο που κάτι τέτοιο, απέχει κατά πολύ από την πραγματικότητα.

Επί της ουσίας ο πρόεδρος του ΚΟΑ ενώπιον των μελών της Επιτροπής ξεκαθάρισε ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει η δυνατότητα να συμπεριληφθούν τα όποια έξοδα συντήρησης στον υφιστάμενο προϋπολογισμό, στη συνέχεια επιχείρησε να σκιαγραφήσει τις προθέσεις της Νομικής Υπηρεσίας με γενικολογίες του τύπου, «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για την Υπηρεσία» και « αν κάποιος έχει τη διάθεση να επενδύσει σε δημόσια υπηρεσία καλώς να ορίσει».

Εάν και εάν και να με συγχωρέσετε, κάτσε γάρε ψόφα που λεν και στο χωριό, νοουμένου κιόλας ότι το αίτημα της Πάφου χρίζει άμεσης ανταπόκρισης αφού ο κίνδυνος να παραμείνει άστεγη την επόμενη χρονιά μοιάζει ορατός όσο ποτέ άλλοτε.

Από την άλλη η Ομόνοια, όπως μας έχουν μεταφέρει δεν έχουν τύχει καθόλου ενημέρωσης επί του θέματος, εκτιμώντας ότι μέσα από τις εξελίξεις δεν υπάρχει κάτι το ουσιώδες που αξίζει σχολιασμού.

Από κει και πέρα οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η Νομική Υπηρεσία αρχικώς ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση ότι η αρχική εισήγηση που έλαβε για το Παφιακό, ήταν γεμάτη παραλείψεις, μη δίνοντας της άλλη επιλογή από το ν’ αρνηθεί το όποιο ενδεχόμενο παραχώρησης του γηπέδου στην Πάφο.

Στην περίπτωση τώρα, που ακολουθηθούν νομότυπα οι διαδικασίες και κάποιοι θα δουλέψουν επαγγελματικά, συνεργαζόμενοι με τα δύο σωματεία, δίνοντας τις απαραίτητες και σωστές κατευθύνσεις για να συμπληρωθεί το αίτημα και να μεταφερθεί ξανά ως ολοκληρωμένο και συμπαγές στη Νομική Υπηρεσία, αυτό είναι «άλλου παπά ευαγγέλιο»… που προς το παρόν δεν έχε καμία σχέση με την πραγματικότητα.

 

 

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση