ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ρομάν Μπεζούς: Η έξτρα διάσταση στην «πράσινη» επίθεση

Με την παρουσία του έδειξε το δρόμο στην Ομόνοια

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Ο Ρομάν Μπεζούς μπήκε προχθές στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο και …καθάρισε το ματς για την Ομόνοια, μέσω ανατροπής. Με την ποδοσφαιρική του κλάση έδωσε άλλη οντότητα στην ομάδα, αυξάνοντας τη δημιουργικότητα της, που με τη σειρά της επανέφερε στο προσκήνιο τη δεδομένη εκτελεστική ικανότητα της. Για να είμαστε σωστοί, η εκτελεστική ικανότητα της Ομόνοιας είναι το στοιχείο που δεν αμφισβητήθηκε φέτος.

Ο Ρομάν Μπεζούς στα 33 του χρόνια, ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν είναι ο παίκτης που θα τρέξει ενενήντα λεπτά σαν μηχανάκι και θα οργώσει το γήπεδο, σπιθαμή προς σπιθαμή. Τέτοιο χάρισμα δεν διαθέτει. Ούτε φημίζεται για τη σταθερότητα στην απόδοση του. Υπάρχουν ματς που εξαφανίζεται.

Ο Ουκρανός μέσος είναι ο κλασάτος παίκτης που στροφάρει γρήγορα. Έχει ένα ποδοσφαιρικό προσόν που διαθέτουν συνήθως οι υψηλού επιπέδου …μπασκετικοί πλέι μέικερς. Ξέρει τι θα κάνει με τη μπάλα πριν γίνει κάτοχος της, ενώ σπανίως κάνει λάθος επιλογή στις προσπάθειες του. Eνίοτε γίνεται και φαντεζί παίκτης με υπέροχες μεταβιβάσεις και εμπνεύσεις. Συνδυάζει δημιουργικότητα και εκτελεστική ικανότητα.

Την ικανότητα για να δημιουργήσει φάσεις την έχουμε δει πολλές φορές (7 ασίστ). Το να σκοράρει επίσης είναι ένα άλλο σύνηθες φαινόμενο.  Πέτυχε 5 γκολ μέχρι τώρα, αλλά ας θυμηθούμε και τα 6 στην Ευρώπη. Ο Ουκρανός ξεκλείδωσε προχθές την άμυνα της Ανόρθωσης χτυπώντας από παντού δείχνοντας τον δρόμο στο «τριφύλλι». Παράλληλα συνέβαλε στην άνοδο της απόδοσης των Γουίλι Σεμέδο και Μάριους Στεπίνσκι. 

Το μοίρασμα του παιχνιδιού έγινε ορθολογιστικό, οι δυο γρήγοροι παίκτες …απλώθηκαν στον επιθετικό χώρο και η εκδήλωση των επιθετικών ενεργειών έγινε με περισσότερη ταχύτητα, μεγαλύτερη ποικιλία κινήσεων και …αποδοτικότητα.

Ο επιδραστικός Ρομάν Μπεζούς για άλλη μια βραδιά προσέθεσε την έξτρα διάσταση στην επίθεση των «πρασίνων».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X