ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
28° Λευκωσία,
18 Μαΐου, 2022
sport fm - listen live

Ποντικός για Μπεργκ: «Η ΚΟΠ να του χτίσει άγαλμα - Όταν φύγει θα καταλάβουμε...»

Δηλώσεις από τον Κύπριο προπονητή στον ΣΠΟΡ FM 95.0

24sports team

info@24sports.com.cy

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή Κάνε Παιχνίδι με τη Στέλλα Σωκράτους έκανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας και νυν προπονητής της ΑΕΖ Ζακακίου, Γιαννάκης Ποντικός. Αναφέρθηκε κυρίως στην πορεία της Ομόνοιας και εξέφρασε τις απόψεις του γενικά, ενώ κλήθηκε να απαντήσει αν θεωρεί πως μπορούν οι πράσινοι να κυνηγήσουν το πρωτάθλημα. Έσταξε επίσης μέλι για τον Χένινγκ Μπεργκ.

Οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του:

Για την μεταγραφή του Τζιωνή στο Αμερική: «Το αξίζει ο Τζιωνής, ήθελε διακαώς να μετακομίσει στο εξωτερικό και μακάρι να τα καταφέρει για να αποκατασταθεί και αυτός και η οικογένεια του. Του εύχομαι τα καλύτερα».

Για τον Μπεργκ και τις ευκαιρίες που δίνει στα νεαρά παιδιά: «Όταν φύγει αυτός ο άνθρωπος από την Κύπρο θα καταλάβουμε τι είχαμε και τι χάσαμε. Είναι ο μοναδικός  ο άνθρωπος τα τελευταία χρόνια που έδωσε ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες σε μία μεγάλη ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Το ότι η Ομόνοια δεν πάει καλά φέτος είναι γεγονός και για να συμβεί αυτό έγιναν λάθη και στον προγραμματισμό αλλά και γενικότερα. Αυτό όμως δεν πρέπει να επηρεάζει τον κόσμο και να ξεχνάει το έργο του προπονητή. Ο Μπεργκ κάνει αυτή την στιγμή περιουσιακά στοιχεία στην Ομόνοια και πρέπει και η ίδια η ΚΟΠ να κτίσει ένα άγαλμα στον Μπεργκ. Είναι ο άνθρωπος που στηρίζει το Κυπριακό στοιχείο κάτι που ακόμη και η ίδια ομοσπονδία δεν κάνει. Τόσο ο Λοΐζος όσο και ο Τζιωνής αν δεν ήταν αυτός ο άνθρωπος πιθανόν να μην τους ξέραμε αυτή την στιγμή».

Για τους Κύπριους ποδοσφαιριστές: «Είναι καιρός η ΚΟΠ να κατοχυρώσει και να στηρίξει τους Κύπριους παίκτες. Όχι δύο και πρόστιμο, να το κάνει 4 και βαθμούς ποινής. Να αναγκαστούν οι ομάδες να επενδύσουν σε αυτούς τους ποδοσφαιριστές. Είμαστε μία μικρή χώρα και η κάθε ομάδα έχει 15 ξένους και πάνω. Πριν δύο χρόνια είδα φύλλο αγώνος μικρών ομάδων και είχε μόνο δύο Κύπριους. Αυτό είναι απαράδεκτο, πρέπει να γίνει κάτι».

Για την πορεία της Ομόνοια: «Η Ομόνοια είναι σε μία δύσκολη θέση κακά τα ψέματα. Για εμένα θα είναι πλην αν δεν τα καταφέρει να βγει Ευρώπη. Είναι σε δύσκολη θέση και δεν έπεισε στα τελευταία παιχνίδια ότι μπορεί να πάρει εύκολα αποτέλεσμα. Εύχομαι να τα καταφέρει να μπει στην  εξάδα γιατί είναι κρίμα αλλά θεωρώ στο τέλος της ημέρας θα τα καταφέρει».

Για τον Γιώργο Ποντικό που αποκτήθηκε από τον Απόλλωνα τον Ιανουάριο: «Όπως αντιλαμβάνομαι τα πράγματα στον Απόλλωνα μετά τους πολλούς τραυματισμούς υπάρχει η περίπτωση να μην εγγραφή στο ρόστερ ή υπάρχει η περίπτωση να δοθεί δανεικός. Δεν πρέπει να απογοητευτεί γιατί έχει μεγάλο μέλλον μπροστά του και πρέπει να συνεχίσει την σκληρή δουλειά».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση