ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
21° Λευκωσία,
27 Μαΐου, 2022
sport fm - listen live

Πογιατζής: «Ούτε ίχνος μαρτυρίας για χειραγώγηση - Έγινε αλλοίωση αποτελέσματος»

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας για το πόρισμα του Ομόνοια-Δόξα

Για τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, μετά τη διερεύνηση της καταγγελίας της Δόξας για χειραγώγηση του αγώνα με την Ομόνοια, μίλησε στη Στέλλα Σωκράτους και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» στον ΣΠΟΡ FM 95,0 ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χάρης Πογιατζής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το πόρισμα για το Ομόνοια-Δόξα: «Τα συμπεράσματα καταγράφονται εφόσον υιοθετείται το πόρισμα των ερευνώντων λειτουργών. Υπήρχε ένα δικό μου λάθος ως προς το σκορ του αγώνα τη στιγμή της φάσης του πέναλτι. Το συμπέρασμα είναι των ερευνώντων λειτουργών. Μελετήσαμε το πόρισμά τους και το υιοθετούμε στο σύνολό του».

Για το τι περιλαμβάνει το μαρτυρικό υλικό: «Είχαν καταθέσει 11 μάρτυρες, παράγοντες των ομάδων και οι διαιτητές του αγώνα. Κατέθεσε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας».

Για την ανάλυση της φάσης του πέναλτι υπέρ της Ομόνοιας: «Υιοθετούμε την άποψη των ερευνώντων λειτουργών ότι υπήρχε αλλοίωση αποτελέσματος λόγω διαιτητικών λαθών. Δεν διαπιστώνεται ποινικό αδίκημα ή οτιδήποτε μεμπτό από πλευράς Ομόνοιας. Δεν υπήρξε ούτε ίχνος μαρτυρίας ότι υπήρξε χειραγώγηση».

Για το πώς ερμηνεύεται η χειραγώγηση ενός αγώνα: «Υπάρχει εξαιρετική ανάλυση στο πόρισμα για το τι σημαίνει χειραγώγηση. Πρέπει να υπάρχουν εσκεμμένες ενέργειες που να οδηγούν σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Είναι φανερό ότι δεν υπάρχει ίχνος μαρτυρίας επ’ αυτού. Δεν υπάρχει ευθύνη σε κάποια από τις ομάδες ή τους διαιτητές».

Για το κατά πόσον μπορεί να υπάρξει συνέχεια στο πόρισμα που έχει εκδοθεί: «Αν προκύψει υπόνοια για ποινικό αδίκημα το πόρισμα πάει στον Γενικό Εισαγγελέα. Αν υπάρχει πειθαρχικό αδίκημα πάει στα αρμόδια όργανα. Η Επιτροπή δεν επιβλέπει τα αρμόδια όργανα, απλώς περιμένει να κάνουν τις δικές τους ενέργειες. Θα το στείλουμε στον πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας και θα κάνει τις δικές του ενέργειες».

Για τους ελλιπείς διαλόγους του VAR, που φυλάσσονται αποσπασματικά: «Ο αγώνας έγινε στις πρώτες αγωνιστικές. Δεν ξέρω αν άλλαξε η πρακτική. Κρίνουμε ότι είναι πολύ σημαντικό αυτό. Αυτό που θα κάνουμε είναι να απευθυνθούμε στην ΚΟΠ για να αλλάξει πρακτική και να φυλάσσονται όλοι οι διάλογοι, για να υπάρχει σφαιρική εξέταση. Θα απαιτήσουμε για σκοπούς δικής μας έρευνας, όταν ξαναζητήσουμε κάτι να είναι όλοι οι διάλογοι στη διάθεσή μας».

Για τον λανθασμένο τρόπο χρήσης του VAR: «Διαπιστώθηκε ότι η διαιτητική ομάδα υπερέβαινε στις παρεμβάσεις. Ακούγονταν διάλογοι σε σημεία που δεν έπρεπε να υπάρχουν. Πρέπει και αυτό να ληφθεί υπόψιν και να τηρηθεί το πρωτόκολλο που αναφέρει ότι το VAR επεμβαίνει σε συγκεκριμένες φάσεις».

Για τον τρόπο που λειτουργεί η Επιτροπή μετά από μια καταγγελία: «Όταν γίνεται μια καταγγελία η Επιτροπή οφείλει να αξιολογήσει αν είναι βάσιμη. Τώρα έχουμε εσωτερικούς κανονισμούς, όταν γίνει μια καταγγελία την αξιολογούμε. Αν δεν δοθούν διευκρινίσεις δεν προχωρούμε για να μη ξοδεύεται δημόσιο χρήμα. Αν κριθεί βασιμη μια καταγγελία, η Επιτροπή προβαίνει σε ορισμό ερευνώντων λειτουργών στους οποίους καθορίζει μέχρι πού φτάνουν οι αρμοδιότητές τους».

Για την καταγγελία της ΑΕΛ: «Υπήρχαν μεγάλες ασάφειες στην επιστολή. Έγινε προσπάθεια να δοθούν διευκρινίσεις, έπρεπε να στοιχειοθετήσουν τα παράπονα, αλλά δεν δόθηκαν».

Για το πόρισμα Παπασταύρου: «Θα επικοινωνήσουμε με τον ερευνώντα λειτουργό, πρέπει να υπάρξει κινητικότητα και σε αυτό. Θα το θέσουμε την επόμενη Δευτέρα στη συνεδρία».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση