ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ομόνοια: Έριξε «βόμβες» ο Παπασταύρου

Διαβάστε όλα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου

«Καταπέλτης» ήταν ο Σταύρος Παπασταύρου στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας, προχωρώντας σε πάρα πολλές σημαντικές αποκαλύψεις.

Πολύ σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ομόνοιας

Μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε ότι άτομα που βρίσκονται εντός του χώρου του ποδοσφαίρου τον προσέγγισαν για να πληρώσει με αντίτιμο την κατάκτηση ενός τροπαίου, είτε πρωταθλήματος, είτε κυπέλλου.

Το 24sports.com.cy βρέθηκε στο ΓΣΠ και σας μετέφερε όλα όσα ειπώθηκαν: 

 

 Ολόκληρη η ομιλια του κ. Παπασταύρου:

«Αγαπητοί εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, σας καλωσορίζω στη Συνέντευξη Τύπου και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας. 

Η αρχική μας τοποθέτηση αφορά το αγωνιστικό. Υπενθυμίζω ότι στόχος μας για τη φετινή σεζόν είναι η έξοδος στην Ευρώπη. Δεν θα αλλάζουμε τον στόχο μας ανάλογα με το αποτέλεσμα των αγώνων κάθε βδομάδα. Σε κάθε παιχνίδι θέλουμε και διεκδικούμε τη νίκη. Ό,τι καλύτερο έρθει είναι ασφαλώς καλοδεχούμενο. 

Όσο αφορά τη μετεγγραφική περίοδο Ιανουαρίου, σημειώνω ξανά πως έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ομάδα Προγραμματισμού καθώς έδειξε πόσο καλά ξέρει να κάνει τη δουλειά της. Ξέρω πως μόλις νιώσουν ότι έχουν εντοπίσει τον κατάλληλο ποδοσφαιριστή που είναι καλύτερος από τους ποδοσφαιριστές που έχουμε και στα οικονομικά πλαίσια που καθορίσαμε, τότε θα προσπαθήσουμε να τον αποκτήσουμε. Είναι βασική μας επιδίωξη σταδιακά να κάνουμε καλύτερη την ομάδα μας. 

Είμαι Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τους τελευταίους 18 μήνες. Όλη αυτήν την περίοδο έχω μάθει αρκετά.

Για την ΟΜΟΝΟΙΑ έμαθα: 

– Τι σημαίνει να είσαι Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και τι ευθύνες μου αναλογούν. 

– Την αγάπη του κόσμου για την ΟΜΟΝΟΙΑ και την απίστευτη στήριξη που προσφέρει.  

– Τι περιμένει, τι απαιτεί και τι προσδοκίες έχει ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. 

– Τις πίκρες που έζησαν οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τα τελευταία χρόνια για πολλούς και διάφορους λόγους. 

Για το Κυπριακό ποδόσφαιρο έμαθα αυτά που γνωρίζουν εδώ και χρόνια όσοι βρίσκονται στο χώρο του Κυπριακού ποδοσφαίρου:

– Πώς δουλεύουν κάποιες ομάδες και κάποιοι παράγοντες.

– Πώς λειτουργούν κάποιοι διαιτητές, τι τους καθοδηγεί και τι όχι. 

– Πώς λειτουργεί εσωτερικά η ΚΟΠ και τι δείχνει προς τα έξω στον κόσμο. 

– Για τα σικέ παιχνίδια για στοιχηματικούς και άλλους λόγους. 

– Πώς ο ΚΟΑ διαχειρίζεται σοβαρά ζητήματα όπως το δικό μας για το Μακάρειο στάδιο.

– Για εξαγορές ποδοσφαιριστών ώστε να έχουν μειωμένη απόδοση.

– Για τον υπόκοσμο που όχι μόνο υπάρχει στο ποδόσφαιρο της Κύπρου, αλλά είναι και ιδιαίτερα δραστήριος.  

Συνεχίζοντας, θα σας ενημερώσω για τις αποφάσεις που έχουμε λάβει και τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσουμε. 

Προτού όμως προχωρήσω, να σας αναφέρω πως μετά την ανακοίνωση που είχαμε εκδώσει σχετικά με το Κυπριακό Ποδόσφαιρο, περιμέναμε περίπου δύο βδομάδες για να διαπιστώσουμε τι ενέργειες σχετικές με τα όσα είχαμε αναφέρει θα έκανε η ΚΟΠ, άλλες ομάδες, η Αστυνομία και το Κράτος. Μέσα σε αυτές τις δύο βδομάδες ακούσαμε αρκετά από πολλούς, ακόμα και από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι επιβεβαίωσαν όσα είχαμε αναφέρει και τις ανησυχίες μας. Δυστυχώς είδαμε ελάχιστες ενέργειες οι οποίες περισσότερο έγιναν για εντυπωσιασμό παρά για να λύσουν επί της ουσίας τα σοβαρότατα προβλήματα που υπάρχουν. Για πολλούς και διάφορους λόγους έχουμε πλέον πολύ λίγη μέχρι καθόλου εμπιστοσύνη ότι αυτοί που βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά στο Κράτος και στο Ποδόσφαιρο είναι διατεθειμένοι να λάβουν τις δύσκολες και τολμηρές αποφάσεις για να αλλάξουν αρκετά πράγματα ώστε το όλο σύστημα να δουλέψει όπως πρέπει. Πιστεύουμε πως αρκετοί στο ποδόσφαιρο είτε έχουν συνηθίσει, είτε βολεύονται από την κατάσταση όπως είναι σήμερα.

Στο σημείο αυτό να σας αναφέρω τις τέσσερις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσουμε. Περνάμε από τα λόγια στις πράξεις. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες με μοναδικό γνώμονα το καλό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και γενικά του Κυπριακού ποδοσφαίρου.

Πρώτη Ενέργεια: Ολοκληρώσαμε την Έκθεση μας αναφορικά με το Κυπριακό Ποδόσφαιρο και την ηγεσία του. Θα την αποστείλουμε ολόκληρη στην ΟΥΕΦΑ και ένα μέρος της στον ΚΟΑ και την ΚΟΠ. Θα είμαστε στη διάθεση της ΟΥΕΦΑ και θέλουμε να δουλέψουμε μαζί της, με τις συμβουλές και την τεχνογνωσία της, ώστε να τους βοηθήσουμε και παράλληλα να μας βοηθήσουν και αυτοί στη διερεύνηση των στοιχείων, πληροφοριών και γεγονότων που περιλαμβάνονται στην έκθεση. 

Ο λόγος που θα δώσουμε ένα μέρος της Έκθεσης στον ΚΟΑ και στην ΚΟΠ είναι πάρα πολύ απλός. Το Κράτος δεν μας έδειξε ή δεν μας έπεισε ότι μπορούμε να του εμπιστευθούμε αυτά τα στοιχεία και τις πληροφορίες και στο τέλος της ημέρας να μην μπλέξουν ή ακόμα χειρότερα να κινδυνεύσουν οι άνθρωποι που μας τα έχουν δώσει. Δυστυχώς σχεδόν κάθε μήνα έχουμε βομβιστικές επιθέσεις σε βάρος ανθρώπων σχετικών με το ποδόσφαιρο. Επί της ευκαιρίας να υπογραμμίσουμε πως είμαστε κάθετα αντίθετοι με αυτές τις επιθέσεις. Επιστρέφοντας στο θέμα μας, επιπλέον το Κράτος δεν μας έχει δείξει πραγματική βούληση για να διερευνήσει και να εξιχνιάσει γεγονότα που έχουν συμβεί και πληγώσει το ποδόσφαιρό μας τα τελευταία τουλάχιστο δέκα χρόνια. 

Εδώ θέλω να σημειώσω κάτι πολύ σημαντικό. Την τελευταία βδομάδα η προσοχή έχει στραφεί στο Στοίχημα, λες και αυτό είναι το μοναδικό πρόβλημα στο Κυπριακό Ποδόσφαιρο. Μάλιστα, δεν σας κρύβουμε πως νιώθουμε ότι μερικοί αισθάνονται ανακουφισμένοι που έχει αναδειχθεί το Στοίχημα ως το μείζον πρόβλημα στο ποδόσφαιρο, καθώς πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα ξεχάσουμε τα δικά τους λάθη, παραλείψεις, σκοπιμότητες και παρανομίες σε βάρος του ποδοσφαίρου. Ναι, το Στοίχημα είναι ένα σοβαρότατο πρόβλημα και θα πρέπει να εξαλειφθεί το συντομότερο δυνατό. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει το Στοίχημα να σκεπάσει όλα τα υπόλοιπα θλιβερά που βουλιάζουν το Κυπριακό ποδόσφαιρο στη βρωμιά και τη διαφθορά, τα οποία δυστυχώς – εάν δεν δράσουμε άμεσα – θα το οδηγήσουν με ακρίβεια στην καταστροφή. 

Δεύτερη Ενέργεια: Θα δημιουργήσουμε μια ιστοσελίδα στα Αγγλικά, στην οποία θα ανεβάζουμε λάθη διαιτητών ή οτιδήποτε άλλο κακό, βρώμικο και παράνομο συμβαίνει στο Κυπριακό Ποδόσφαιρο. Μέσα από αυτήν την ενέργεια θέλουμε να ρίξουμε φως και να καταδείξουμε όλα αυτά που κρατούν αιχμάλωτο το Κυπριακό ποδόσφαιρο και δεν το αφήνουν να μεγαλώσει όπως του αξίζει. Μάλιστα, για τα διαιτητικά λάθη θα προσλάβουμε πρώην διαιτητή ο οποίος θα αναλάβει να τα εντοπίζει, ενώ επίσης θα λαμβάνουμε υπόψη μας και αναλύσεις άλλων ειδικών. Ο στόχος μας δεν είναι να ντροπιάσουμε το Κυπριακό Ποδόσφαιρο, αλλά να σταματήσουμε τους ανθρώπους που το προσβάλλουν. 

Τρίτη Ενέργεια: Ξεκινώντας από αυτή τη βδομάδα και για κάθε βδομάδα – πραγματικά ευχόμαστε να μην χρειαστεί να το κάνουμε – θα αποστέλλουμε στην ΟΥΕΦΑ όλα τα λάθη, παραλείψεις, κακώς έχοντα και παράνομα γίνονται στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Όχι μόνο σε βάρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αλλά σε βάρος της οποιασδήποτε ομάδας ή ατόμου σχετικά με το ποδόσφαιρο.  

Τέταρτη Ενέργεια: Για γεγονότα που έγιναν ή γίνονται, αρχίζοντας από σήμερα, θα δημιουργήσουμε ένα email στο οποίο οποιοδήποτε άτομο υπό οποιανδήποτε ιδιότητα, είτε ανώνυμα, είτε επώνυμα, θα μπορεί να αποστέλλει πληροφορίες, ενημέρωση και στοιχεία σχετικά με παρανομίες στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Το email αυτό θα το διαχειρίζεται δικηγόρος, ο οποίος θα έχει την ευθύνη να διερευνά τις υποθέσεις, να τις διασταυρώνει και να προσπαθεί να τις τεκμηριώνει. Όλες οι τελικές εκθέσεις θα δίνονται στον Γενικό Εισαγγελέα και στην ΟΥΕΦΑ. Σκεφτήκαμε τη λύση αυτή διότι γνωρίζουμε ότι αρκετοί, για ευνόητους λόγους, φοβούνται να μιλήσουν. 

Μέσω αυτής της ενέργειας θέλουμε να συγκεντρώσουμε και άλλα αποδεικτικά στοιχεία τα οποία θα βοηθήσουν το Κράτος, την Αστυνομία και την ΚΟΠ να λειτουργήσουν σωστά. Πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο υπάρχει και το ενδεχόμενο αυτοί που παρανομούν να αναγκαστούν να ομολογήσουν χωρίς να χρειαστεί η μαρτυρία από αυτόν που τους έχει καταγγείλει, εφόσον τα στοιχεία θα είναι ακράδαντα και αδιαμφισβήτητα.  

Διαβεβαιώνουμε ότι ποτέ δεν πρόκειται να αποκαλύψουμε ονόματα ανθρώπων που μας έστειλαν ή θα μας αποστείλουν στοιχεία, εκτός βέβαια και εάν οι ίδιοι το επιθυμούν. 

Επιπλέον, ενημερώνουμε πως θα δίνεται χρηματική αμοιβή σε όσους μας φέρουν στοιχεία ή πληροφορίες. Αυτή η χρηματική αμοιβή θα είναι μεταξύ 5000 και 25000 ευρώ. Αυτό το μέτρο θα ισχύει μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν. 

Αναγκαστήκαμε να κάνουμε αυτά τα βήματα αφού είχαμε και προσωπικές εμπειρίες από όλα αυτά που αναφέραμε. Πριν αλλά και μετά που ήρθα στην ΟΜΟΝΟΙΑ, είχα ενημερωθεί για αρκετά κακώς έχοντα στο Κυπριακό Ποδόσφαιρο και δεν σας κρύβω ότι πάντα ένιωθα ότι όλα αυτά ήταν παραφουσκωμένα, κατασκευασμένα ή και αναληθή. Ήθελα να πιστεύω ότι όλα αυτά δεν ήταν αλήθεια, αλλά δυστυχώς από την ημέρα που ανέλαβα την Προεδρία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ παράγοντες άλλων ομάδων ή άνθρωποι σχετικοί με το ποδόσφαιρο έχουν προτείνει, είτε σε εμένα, είτε σε άλλα μέλη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, να εξαγοράσουμε κάποιο παιχνίδι, είτε αντίπαλους παίκτες, είτε διαιτητές. Κάποιοι μάλιστα μας είπαν και την ενιαία τιμή που υπάρχει για κατάκτηση πρωταθλήματος ή κατάκτηση κυπέλλου, δηλαδή να πληρώσουμε για να κατακτήσουμε κάποιο τρόπαιο. Μας είπαν ακόμη και να συμμαχήσουμε με κάποιους, να τους δώσουμε δηλαδή κάτι και να μας δώσουν αυτοί κάτι άλλο. Πάρε – Δώσε. 

Το είπαμε και στην ανακοίνωση μας, το επαναλαμβάνω και τώρα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν πρόκειται να μπει στην παράγκα, αλλά θα σταθεί απέναντι και θα την πολεμήσει. Με ό,τι δυνάμεις και μέσα διαθέτει. 

Προσωπικά δεν πρόκειται να κάνω εκπτώσεις στον χαρακτήρα και τα ιδανικά είτε της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, είτε των δικών μου, είτε των υπόλοιπων μελών της ομάδας. Ούτε πρόκειται να ζητήσω ποτέ από κάποιον που δουλεύει στην ΟΜΟΝΟΙΑ να κάνει κάτι τέτοιο. Από την άλλη πλευρά, δεν πρόκειται να επιτρέψω να κάνουν θύμα την ΟΜΟΝΟΙΑ, τον κόσμο της ή εμένα προσωπικά.

Εάν δεν μπορεί η καλύτερη ομάδα να κερδίζει το κάθε παιχνίδι ή να κερδίσει το πρωτάθλημα ή να λάβει τη θέση που της αξίζει στη βαθμολογία επειδή το Κυπριακό Ποδόσφαιρο δεν είναι καθαρό και τίμιο, τότε θα είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η ηγεσία του ποδοσφαίρου είτε δεν θέλει, είτε δεν μπορεί να δουλέψει για το καλό του. Σε τέτοια περίπτωση ο Πρόεδρος της ΚΟΠ καθώς και τα ηγετικά στελέχη σε κάθε πόστο του Κυπριακού Ποδοσφαίρου θα πρέπει να παραιτηθούν και να επιτρέψουν σε άλλους να αναλάβουν την ηγεσία του Ποδοσφαίρου, οι οποίοι και θα μπορούν και θα είναι πρόθυμοι να κάνουν ό,τι χρειάζεται. 

Επαναλαμβάνω πως ο στόχος μας δεν είναι να ντροπιάσουμε το Κυπριακό Ποδόσφαιρο, αλλά να συμβάλουμε για να έρθουν καλύτερες μέρες. Δεν πρέπει να φοβόμαστε να λέμε τις αλήθειες, ούτε να διστάζουμε να προχωρήσουμε σε ενέργειες. Όλοι μας ξέρουμε πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα. Δεχόμαστε ότι, κατά καιρούς, έχουν παρουσιαστεί κρούσματα διαφθοράς στο ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο. Όμως αυτό δεν θα πρέπει να αποτελεί για εμάς άλλοθι ώστε να μην κάνουμε αυτά που πρέπει. Ενδεικτικά να σας αναφέρω πως έρευνα της FIFPro το 2016 έδειχνε την Κύπρο στη 2η στον κόσμο με το 40,5% των παικτών να γνωρίζουν ή έστω να αντιλαμβάνονται έστω έναν αγώνα του πρωταθλήματος που ήταν στημένος, με πρώτη χώρα στη σχετική λίστα το Κονγκό.  

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ο οποίος με την παρουσία του έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες όλων μας και ευρύτερα όλων στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Η αγάπη σας για την ομάδα και η σύνδεση που έχετε μαζί της είναι πραγματική, αληθινή, ιδιαίτερη και μοναδική. Επίσης, ζητάμε και από τις άλλες χιλιάδες ΟΜΟΝΟΙΑΤΩΝ που ακόμα δεν ήρθαν στο γήπεδο να επιστρέψουν με τις οικογένειες τους, για να βοηθήσουν το έργο που γίνεται. Μας δίνει μεγάλη χαρά που βλέπουμε συνεχώς να αυξάνεται η παρουσία οικογενειών, παιδιών και συνταξιούχων στους αγώνες μας. Αυτό αποτελεί έναν από τους βασικούς μας στόχος. 

Άφησα για το τέλος μια σημαντική διευκρίνηση. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για όλες αυτές τις αναφορές, αποφάσεις, ενέργειες και πληροφορίες που έχουμε αναφέρει. Όλη η ευθύνη είναι δική μου και όχι οποιουδήποτε. 

Σας ευχαριστώ». 

Ακολούθησαν οι ερωτήσεις: 

Για το αν προτίθεται να δώσει στοιχεία στους αρμόδιους της ΚΔ: «Σε συνάντηση που είχα με τον υπουργό τον ρώτησα πως θα προστατευτούν τα άτομα που δίνουν στοιχεία. Αν δεν είμαι σίγουρος ότι δεν θα προστατευτούν, τότε δεν θα δώσουμε τίποτα».

Για το αν είχε επαφές με την Ομοσπονδία: «Όταν ήρθα Κύπρο βρέθηκα με τον κ. Κούμα. Είχαμε συνάντηση περίπου 3 ωρών. Δεν με ικανοποίησαν οι απαντήσεις γι’ αυτό και αποφασίσαμε να κάνουμε τη διάσκεψη».

Για το αν θα συνεργαστεί με την ΑΕΛ για την καταγγελία στην UEFA: «Μπορεί και να το κάνουμε αυτό αλλά δεν το βλέπω αναγκαίο. Είναι δικαίωμα κάθε σωματείου και εταιρείας να πει αυτά που θέλει όποτε θέλει».

Για τους ξένους διαιτητές: «Αυτό θα το κρίνουμε τους επόμενους μήνες. Η ΚΟΠ πρέπει να πάρει δραστικά μέτρα. Αν νομίζει πως πρέπει να φέρει ξένους διαιτητές, ας το κάνουν. Είναι ευθύνη τους. Αν ήμουν στην θέση τους δεν θα επέτρεπα να γίνονται ρεζιλλίκια σε κάποια παιχνίδια. Να κάνουν ενέργειες για να βοηθήσουν το ποδόσφαιρο».

Για το αν υπάρχουν ονόματα και αν αυτά θα δωθούν: «Αυτοί οι ανθρώποι έχουν ονόματα και τίτλους και ξέρουν από που ήρθαν. Όταν το κράτος μας δώσει λύσεις και μας κάνει όλους να νιώθουμε άνετα και ασφαλές τότε και εμείς και αυτοί οι ανθρώποι που μας έδωσαν τα στοιχεία θα τα δώσουμε στον Γενικό Εισαγγελέα. Φυσικά δεν θα τα δώσουμε αν δεν έχουμε διαβεβαιώσεις. Εγώ παραξενεύομαι πως αυτό που κάνουμε σήμερα δεν έγινε πιο νωρίς. Δεν ξέρω γιατί με περιμέναν εμένα απ’ την Αμερική».

Για το αν θα υπάρξει ζημιά στο πλάνο: «Η Ομόνοια και άλλες ομάδες είχαν ζημιά και οικονομικά και αγωνιστικά. Εμείς το κάνουμε αυτό για να δει ο κ. Κούμας ότι βοηθούμε στο να καθαρίσει το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Δεν είμαστε εναντίον της Ομοσπονδίας φθάνει να θέλει να καθαρίσει το ποδόσφαιρο».

Για τις κινήσεις προς την ΟΥΕΦΑ: «Δεν είναι εύκολο να έρθει η ΟΥΕΦΑ να αναλάβει τα πάντα. Όταν ξέρουν ότι όλοι όσοι κάνουν αυτές τις ενέργειες παρακολουθούνται, πιστεύουμε πως θα σταματήσουν. Θέλουμε να έρθει κάποιος που θα αλλάξει το κατεστημένο. Δεν μας νοιάζει ποιος θα έρθει, μόνο να γίνει».

Για το θεσμικό πλαίσιο και την πιθανότητα αλλαγής του: «Πήγα μόνο σε μια γενική Συνέλευση της ΚΟΠ κι αν δεν αλλάξει, δεν θα ξαναπάω. Όλες οι αποφάσεις, είναι προσυμφωνημένες. Πας εκεί, και σου λένε τι θα κάνουμε. Δεν χρειάζεται να πηγαίνουμε αν είναι αυτός ο τρόπος τους. Μετά την ανακοίνωση μας, έμαθα πως όλοι υποστήριξαν την ΚΟΠ. Ελπίζω ότι θα αλλάξει κάτι, να αλλάξει το κατεστημένο».

Για τις κινήσεις της ΚΟΠ: «Αυτοί που μπορούν να κάνουν τις αλλαγές ή να τις κάνουν ή να αποσυρθούν. Περίμενα να δω αν η ΚΟΠ μπορούσε ή αν ήθελε να φτιάξει κάτι. Σήμερα δεν με ενδιαφέρει αν θέλουν ή δεν μπορούν. Πρέπει να το κάνουν ή να φύγουν».

Είσαστε 18 μήνες αφορμή για να βγείτε να κάνετε τον πόλεμο ήταν ένας αγώνας με τον Απόλλωνα στη Λεμεσό. Αν το πέναλτι δινόταν θα το αναβάλλεται; «Είναι από πέρσι που ξεκινήσαμε. Αυτό που έγινε τις τελευταίες δυο εβδομάδες ήταν κάτι που ψηνόταν αρκετό καιρό».

Για το αν πρέπει να βγουν προς τα έξω τα ονόματα: «Όπως είπα και στον υπουργό χθες, όταν αν δεν μας πείσουν ότι οι ανθρώποι που θα βγουν έξω θα μιλήσουν και θα δώσουν ονόματα, θα έχουν τον τρόπο να τους προστατεύσουν αλλά και να τιμωρηθούν αυτοί που πρέπει, δεν θα πούμε κάτι».

Για το αν θεωρεί πως έχει την δύναμη και το κουράγιο να τα βάλει με όλους: «Η ελπίδα ότι δεν θα τα βάλουμε με όλους. Το κράτος θα αποφασίσει ότι κάτι πρέπει να κάνει. Το 97% του κόσμου στην Κύπρο δεν γίνεται να νιώθει πως δεν είναι υγιές. Όλοι ξέρουν όλα όσα είπαμε σήμερα, απλά πιστεύουμε πως κάποιος θα αποφασίσει να κάνει κάτι. Από την στιγμή που το είπε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ελπίζουμε να καθαρίσει το ποδόσφαιρο».

Ποιος ελέγχουν το Κυπριακό ποδόσφαιρο: «Είναι μεγάλη κουβέντα αυτή...».

Για τον εκπρόσωπο της Ομόνοιας: «Αυτό άκουσα από την ΚΟΠ, πως τα άλλα σωματεία έχουν την στήριξη τους. Με τον Νικολάου, δεν βλέπω κάποιο συμφέρον για να τον αποσύρουμε από την ΚΟΠ. Δεν θέλουμε να ξηλώσουμε την ΚΟΠ, θέλουμε να την φτιάξουμε. Χρειαζόμαστε κάποιον στην Ομοσπονδία για να μιλάει εκ μέρους μας».

Για τη στήριξη των σωματείων προς την ΚΟΠ: «Έτσι άκουσα και μου είπαν απ’ την ΚΟΠ πως τα άλλα σωματεία υποστηρίζουν την ΚΟΠ».

Για το γήπεδο: «Τίποτα το νεότερο αλλά εχω φοβερές αμφιβολίες γι’ αυτό. Όταν έρθει η ώρα θα ζητήσουμε κάποια χορηγία απ’ τον ΚΟΑ για το γήπεδο και έχω σοβαρές αμφιβολίες για το πως θα μας συμπεριφερθεί».

Για τον Χριστοφή: «Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για την Ομόνοια. Βγήκε η απόφαση πως δεν μπορούσε να βοηθήσει και του είπαμε πως είναι ελεύθερος να πάει σε οποιαδήποτε ομάδα θέλει στην Κύπρο ή στο εξωτερικό. Ελπίζαμε πως θα σεβαστεί την θέση μας αλλά μας όπως φαίνεται δεν έγινε αυτό. Σήμερα μας έστειλε μήνυμα πως θα μας στείλει νομικά για να πάρει ένα έγγραφο που να τον κατοχυρώνει σε επαφές με άλλα σωματεία για ενδεχόμενη μεταγραφή του».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

Ξενέρωμα (vid)

Ξενέρωμα (vid)

Δεν πήρε καμιά ομάδα αυτό που καιγόταν για να πάρει
24sports team
 |  ΑΕΛ
X