ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΠΑΟΚ 39, Ομόνοια...42!

Το στατιστικό στο οποίο υπερείχαν οι «πράσινοι»

Σάββας Λαζανιάς

Ιστορικό από κάθε άποψη ήταν το χθεσινό παιχνίδι της Ομόνοιας στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ, στο παρθενικό της παιχνίδι σε ευρωπαϊκούς ομίλους, κατάφερε να σταθεί όρθια απέναντι σε ένα ισχυρό αντίπαλο και να πάρει τον πρώτο της βαθμό.

Η Ομόνοια πήγε στην Τούμπα με ένα συγκεκριμένο πλάνο το οποίο κατάφεραν να υλοποιήσουν σε μεγάλο βαθμό όλοι οι ποδοσφαιριστές, αν και σε πολλά διαστήματα του αγώνα ασκήθηκε μεγάλη πίεση από τους γηπεδούχους. Ωστόσο, οι «πράσινοι» κατάφεραν να αντέξουν σε αυτή την πίεση και να πάρουν ένα παλικαρίσιο βαθμό.

Ο ΠΑΟΚ είχε την συντριπτική κατοχή (69-31) της μπάλας, όπως αναμενόταν, όμως οι παίκτες του Χένινγκ Μπεργκ κατάφεραν με ένα σωστό και οργανωμένο πλάνο να πετύχουν το στόχο τους. Από στατιστικής πλευράς, η Ομόνοια είχε 75% ποσοστό επιτυχίας στις πάσες (237/314) και ο ΠΑΟΚ 87% (540/622).

Γενικά, ο Δικέφαλος του Βορρά είχε υπεροχή σε όλα τα στατιστικά του αγώνα πλην ενός, αυτό του «balls recovered», δηλαδή την ανάκτηση της μπάλας όταν αυτή έχει χαθεί (μετά από μια λάθος πάσα, πλάγιο, κεφαλιά κτλπ). Η Ομόνοια είχε συνολικά στον αγώνα 42 ανακτήσεις μπάλας έναντι 39 του ΠΑΟΚ, στατιστικό που δείχνει πόσο πολύ έτρεξαν και πάλεψαν στην Τούμπα οι ποδοσφαιριστές του Χένινγκ Μπεργκ, ξεχειλίζοντας από αυταπάρνηση και μαχητικότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση