ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
25° Λευκωσία,
26 Ιουνίου, 2022
sport fm - listen live

Ομόνοια: Το ρεκόρ του 1972

Ανάρτηση από τους «πράσινους»

Με ανάρτηση της η Ομόνοια κάνει αναφορά στον τελικό κυπέλλου του 1972 κόντρα στον Πεζοπορικό, παιχνίδι στο οποίο έγινε ρεκόρ διάθεσης εισιτηρίων για την εποχή.

Αναλυτικά:

Τη σεζόν 1971-1972 η ΟΜΟΝΟΙΑ αντιμετώπισε τον ΠΟΛ (Πεζοπορικός) στον τελικό του κυπέλλου. Το παιχνίδι διεξήχθη στις 18 Ιουνίου του 1972 και σε αυτό έγινε ρεκόρ διάθεσης εισιτηρίων για την εποχή!

Συγκεκριμένα, κόπηκαν 10.300 εισιτήρια, τον αγώνα παρακολούθησαν 15.000 άτομα και οι εισπράξεις ήταν 5.054 λίρες. Η ομάδα μας κέρδισε με 3-1 και κατέκτησε το νταμπλ. Αυτό ήταν το δεύτερο κύπελλο στην ιστορία του Συλλόγου.

Χαρακτηριστικές οι αναφορές σε εφημερίδες της εποχής.

Η εφημερίδα «Αθλητική» είχε γράψει:

«Αξέχαστες στιγμές ποδοσφαιρικού μεγαλείου χάρισε ο χθεσινός τελικός ΟΜΟΝΟΙΑΣ – ΠΟΛ. Τέτοια ατμόσφαιρα στην εξέδρα δεν ξανάγινε. Η αφόρητη ζέστη (18 Ιουνίου) δεν εμπόδισε καθόλου τους φιλάθλους, αλλά αντίθετα από το μεσημέρι τα καραβάνια έφταναν στο στάδιο της Λευκωσίας που ασφυκτικά γέμισε και δημιούργησε ρεκόρ διάθεσης εισιτηρίων. Σημαίες, πανό, καραμούζες, όλα στην ημερήσια διάταξη. Φαντασμαγορικό το θέαμα της εξέδρας. Ήταν ένας τελικός, σταθμός στα χρονικά του κυπέλλου».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση