ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Τι σημαίνει δεύτερος γύρος

Τα δεδομένα δείχνουν πως ελπίδες υπάρχουν

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Είναι ωραίο θέμα συζήτησης το κατά πόσο, αν είσαι η Ομόνοια, προτιμάς να μπεις ως «δυνατός» στον πρώτο προκριματικό του CHL ή «αδύνατος» στο δεύτερο. Θέμα βέβαια που δεν το ορίζει η ίδια, αφού σχετίζεται με το τι θα συμβεί στα πρωταθλήματα και στους «16» του Champions League.

Το μονοπάτι που οδηγεί στα play-offs του Europa ευκολύνει γενικώς αν είσαι κατευθείαν Β' γύρο

Τα δεδομένα θέλουν πια την Αταλάντα στο +15 από τη Ρόμα, την Ατλέτικο στο +8 από την Βιγιαρεάλ και ως εκ τούτου αν Γιούβε και Μπάρσα περάσουν Λιόν και Νάπολι (7-8/8 οι αγώνες) ο Άγιαξ πάει απευθείας ομίλους και η Ομόνοια με τον Ερ. Αστέρα στο δεύτερο γύρο.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως θα παίξει πρεμιέρα πρωταθλήματος και αμέσως μετά ευρωπαϊκή πρεμιέρα. Θα είναι «αδύνατη» και θα μάθει αντίπαλο στις 10/8. Παίζει 25 ή 26 Αυγούστου και αν περάσει στις 31 του μήνα μαθαίνει αντίπαλο για τον τρίτο γύρο. Αν όχι, θα μάθει 1/9 αντίπαλο για τρίτο γύρο Europa.

Το μεγάλο κέρδος, είναι πως σε εκείνη την κλήρωση του Europa θα βρει μπροστά της ομάδες που θα περάσουν από το δεύτερο γύρο στο μονοπάτι των πρωταθλητών. Δηλαδή μια από τις 17 που θα μείνουν έξω στον πρώτο γύρο και τις τρεις που θα μείνουν έξω από τον προ-προκριματικό. Σύνολο 20 ομάδες και θα κληρωθεί με ένα ζευγάρι. Θα έχει την ευκαιρία να τους δει να παίζουν 17/9 και μετά θα βρει το νικητή στις 24/9.

Εξασφαλίζει δηλαδή από τώρα μια κλήρωση με ομάδα που θα την έχει πιθανό αντίπαλο στον πρώτο γύρο του CHL αν ξεκινήσει από εκεί, που πρόκριση σημαίνει play-offs Europa.

Σημειώνουμε πως εύκολο αντίπαλο στο Β’ γύρο του champions league δε βρίσκεις. Αυτή τη στιγμή, βάσει βαθμολογίας δεδομένα δυνατές είναι οι Σέλτικ, Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Αστάνα, Λουτογκόρετς, Ερ. Αστέρας, Καραμπάχ και αναμένουμε άλλες τέσσερις.

Το οικονομικό

Με βάση τα περσινά, ο δεύτερος είναι €380,000 ο τρίτος €480,000 ενώ ο τρίτος του Europa €280,000. Δηλαδή το εγγυημένο είναι €920,000 αν υπολογίσεις και τις €260,000 που θα πάρουν όλες οι πρωταθλήτριες που δε θα μπουν ομίλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X