ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Στους ηγέτες χρόνια δεν κοιτάς

Η σημαντικότητα της παραμονής των Χούμποτσαν και Γκόμεθ

Χρίστος Θεοχάρους

Χρίστος Θεοχάρους

theocharousc@sppmedia.com

Είναι ηγετικές φυσιογνωμίες; Είναι… Και μεγάλες μάλιστα! Συγκαταλέγονται στους πολυτιμότερους ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας την τελευταία διετία συμβάλλοντας σημαντικά στην επιστροφή του «τριφυλλιού» στην κορυφή και στην... άνθισή του; Ασφαλέστατα!

Η επισημοποίηση της ανανέωσης της συνεργασίας με τους Τζόρντι Γκόμεθ και Τομάς Χούμποτσαν, προκάλεσε δικαιολογημένα «έκρηξη» ενθουσιασμού στις τάξεις των οπαδών της Ομόνοιας και ο σχεδιασμός της Ομόνοιας για τη νέα και εξίσου απαιτητική ποδοσφαιρική σεζόν άρχισε ιδανικά.

Η πρόθεση από τους πράσινους για να διατηρηθούν στο ρόστερ οι δύο αυτοί παικταράδες υπήρχε. Ουδείς τ’ αμφισβητεί. Υπήρχε, όμως και λαϊκή απαίτηση. Και αν η κουβέντα οδηγήθηκε κάποιες φορές στην προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία των δύο παικτών, υπήρχαν πολλά επιχειρήματα τα οποία διέψευσαν όσους υποστήριζαν πως τα χρόνια που κουβαλούν στην πλάτη τους (35 κι οι δύο) θα τους επηρέαζαν πέρυσι ή φέτος. Κι αυτοί που το υποστήριζαν αυτό -οι οποίοι αποτελούν τη μειοψηφία-, ξεχνούσαν πως τα χρόνια τα οποία μετρούν έως σήμερα ο Γκόμεθ και ο Χούμποτσαν είναι γεμάτα από ποδόσφαιρο πολύ υψηλού ευρωπαϊκού επιπέδου και από εμπειρίες και πλούσιες διακρίσεις.

Ο Καταλανός μέσος και ο Σλοβάκος πολυθεσίτης αμυντικός γαλουχήθηκαν αλλιώς. Κτίστηκαν μέσα σε καλούπια ισχυρά, έμαθαν μπάλα σε πολύ πιο επαγγελματικές συνθήκες από αυτές της Κύπρου και άλλωστε οι ίδιοι τονίζουν πως με την αυστηρή διατροφή, την υγιεινή ζωή και τον τρόπο που δουλεύουν, διατηρείται ακόμη το κορμί τους ανθεκτικό και γερό για να συνεχίσουν να παίζουν μπάλα και στο μέλλον.

Τα επιχειρήματα που επιβεβαιώνουν τη σημαντικότητα της παραμονής τους στην Ομόνοια και για τη νέα σεζόν (ο Γκόμεθ για τέταρτη διαδοχική σεζόν κι ο Χούμποτσαν για τρίτη), δεν χρειάζεται να αναλυθούν εις βάθος. Λίγο η μεγάλη αγωνιστική προσφορά τους να ληφθεί υπόψη, λίγο η ηγετική τους φυσιογνωμία στο γήπεδο κι η συμβολή τους για να είναι σε τάξη τα αποδυτήρια, αλλά και το… μέλι που στάζει απ’ το στόμα των συμπαικτών τους όταν μιλάνε για αυτούς, είναι αρκετά για να εξαχθεί το συμπέρασμα και να δοθεί απάντηση στο πόσο χρήσιμοι είναι και για τη μετέπειτα πορεία της ομάδας τους.

Άμα είσαι και φανατικός Ομονοιάτης, ρομαντικός και τύπος που του αρέσει να ψάχνεται για να βρει στοιχεία που σπανίζουν στο κυπριακό ποδόσφαιρο, κάθεσαι και βλέπεις σε επανάληψη πολλά παιχνίδια του «τριφυλλιού» και για 90 λεπτά αξίζει να έχεις το βλέμμα στραμμένο σε αυτούς τους δύο παίκτες. Και διαπιστώνεις πως η απάντηση στη σημαντικότητα της παραμονής τους, είναι τόσο εύκολη όσο με αυτή στο ερώτημα «τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Χρίστος Θεοχάρους

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

Κάρβερ… ενόψει Euro!

Κάρβερ… ενόψει Euro!

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα... και κάποιος με πέρασμα από τους κυπριακούς πάγκους
Κωνσταντίνος Νικολάου
 |  ΟΜΟΝΟΙΑ