ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παπασταύρου: «Έχουμε ελπίδες για τον τίτλο - Άδικη η κριτική στον Γρηγόρη»

Οι τοποθετήσεις του ισχυρού άντρα των «πρασίνων»

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή της Primetel «Total Green» ήταν ο πρόεδρος της εταιρείας της Ομόνοιας, Σταύρος Παπασταύρου.

Οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του:

Για τη νίκη απέναντι στην Ανόρθωση: «Ήταν μια νίκη που έπρεπε να πάρουμε. Δεν υπάρχουν περιθώρια για να χάνουμε παιχνίδια, ειδικά στο ΓΣΠ. Πρέπει να κερδίζουμε τα παιχνίδια για να μπορέσουμε να μειώσουμε τη διαφορά από τους πρωτοπόρους. Είμαστε ικανοποιημένοι με την εμφάνιση και τους τρεις βαθμούς. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης όμως καταφέραμε και πήραμε αυτό που θέλαμε».

Για τη καθολική θέση της ομάδας: «Η θέση μας δεν αρμόζει στην Ομόνοια. Δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι με τη θέση που είμαστε σήμερα».

Αν υπάρχουν ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου: «Υπάρχουν οι ελπίδες, δεν θα είναι εύκολο γιατί μείναμε αρκετά πίσω. Εάν συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε όπως δείξαμε απόψε τότε έχουμε ελπίδες».

Αν θα προσληφθεί αθλητικός διεθυντής: «Είναι στα πλάνα μας για να προσθέσουμε ένα αθλητικό διευθυντή αλλά το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό άθλημα».

Για το πώς λειτουργεί ο προγραμματισμός: «Υπάρχει η ομάδα προγραμματισμού που αναλύει τους παίκτες που μας ενδιαφέρουν. Βγαίνουν κάποιες αποφάσεις και παρουσιάζονται στον προπονητή. Και αν δεν αποφασίσει ο προπονητής ότι αυτοί οι παίκτες του κάνουν, δεν έρχεται κανένας. Το τελευταίο λόγο τον έχει ο προπονητής».

Για τα καθήκοντα του Γρηγόρη και την κριτική που του ασκείται: «Αυτός αναλαμβάνει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων όταν επιλεχθούν οι στόχοι από την ομάδα προγραμματισμού και τον προπονητή. Αυτή είναι η δουλειά του, δεν φέρνει ούτε διώχνει ποδοσφαιριστές. Οποιαδήποτε κριτική του ασκείται για την επιλογή ποδοσφαιριστών είναι εντελώς άδικη».

Για το πλάνο που εφαρμόστηκε φέτος: «H διαφορά που είχαμε φέτος είναι ότι ξεκινήσαμε χωρίς αθλητικό διευθυντή. Νοιώθαμε ότι με τον προπονητή που είχαμε θα μας βοηθούσε περισσότερο στις επιλογές παικτών».  

Για τα λάθη που έγιναν: «Έγιναν λάθη αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Όταν φέρνεις 10 παίκτες κάποιοι δεν θα σου βγουν. Κάποια λάθη διορθώθηκαν και κάποια θα διορθωθούν. Θέλουμε να διεκδικήσουμε τους στόχους μας και να πάμε στην επόμενη σεζο΄ν με πιο λίγα λάθη».

Για τον στόχο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ: «Πρέπει να κτίσουμε για τα επόμενα 50 χρόνια και όχι για την επόμενη χρονιά. Σίγουρα θα υπάρχουν αποτυχίες, δεν μπορούμε να κουμαντάρουμε τα πάντα. Ένας από τους στόχους μας είναι να πάμε Τσάμπιονς Λιγκ και σημαίνει ότι πρέπει να ανέβουμε επίπεδο». 

Για τους νεαρούς Κύπριους ποδοσφαιριστές: «Θέλουμε να επενδύσουμε στους Κύπριους παίκτες που είναι στις ακαδημίες και που προπονούνται στην πρώτη ομάδα. Δώσαμε κάποιουςς νεαρούς με υποσχετική για να μπορέσουν να πάρουν παιχνίδια και να δείξουν το ταλέντο τους. Θέλουμε να τους δούμε να επιστρέφουν πιο ώριμοι για να βοηθήσουν την ομάδα».

Για τη φετινή διαιτησία: «Νομίζω ότι κ. Μάζιτς φέτος τουλάχιστον έφερε πάνω αρκετούς νεαρούς Κύπριους διαιτητές που ελπίζουμε ότι θα μπορέσουν να βοηθήσουν τη διαιτησία. Δεν νομίζω ότι μπορούν να τελειώσουν το πρωτάθλημα μόνο οι νεαροί Κύπριοι αλλά νομίζω ότι είναι μια καλή αρχή για να έχουμε κάποια στιγμή μόνο Κύπριους. Υπάρχει η ανάγκη και καλά κάνει η ΚΟΠ και φέρνει ξένους για να βοηθούν τους Κύπριους».

Για το ενδεχόμενο απαγόρευσης μετακίνησης των οπαδών: «Εάν συνεχίσουν αυτά τα επεισόδια βίας πρέπει να γίνει κάτι. Κάθε βδομάδα κινδυνεύουν ζωές οπαδών. Αν θα πρέπει να τιμωρήσουν κάποιους οπαδούς, αυτό θα πρέπει να γίνει ανάλογα με ποιοι οπαδοί δημιουργούν επεισόδια. Η Αστυνομία και το κράτος θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες του. Πρέπει σε κάποια στιγμή να σταματήσει αυτό το κακό για να μπορέσουν να έρθουν πίσω οικογένειες και μωρά. Στην Ομόνοια νομίζω το καταφέραμε, ήρθαν πολλές οικογένειες πίσω».

Αν καθυστέρησε η αποδέσμευση Λένον: «Πήραμε την απόφαση όταν νοιώσαμε ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει».

Για την πρόταση που έκανε στο σωματείο για αλλαγή στη συμφωνία: «Ζήτησα εδώ και αρκετούς μήνες να αλλαχθεί το management που πρότεινε το σωματείο. Η Ομόνοια μεγάλωσε τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να γίνουν αρκετές υποδομές. Πρέπει να γίνει το Ηλίας Πούλλος όπως το θέλουμε, πρέπει να γίνει ιδιόκτητο γήπεδο. Για να μπορέσω να επενδύσω τα λεφτά που χρειάζεται η Ομόνοια για να μεγαλώσει παντού, πρέπει να νοιώσω κατοχυρωμένος. Αυτό ζήτησα από το σωματείο, αυτή η συμφωνία να μην είναι προσωρινή. Ζήτησα από το σωματείο να πάρει ένα ποσοστό στην εταιρεία και να γίνει ένας συνεταιρισμός που θα συνεχίσει για πάντα. Δεν έχω πλάνα να πουλήσω τις μετοχές της εταιρείας και για αυτό θέλω να γίνει ένα συνεταιρισμός με το σωματείο που θα είναι για πάντα. Πρόσφερα στο σωματείο 10% στις μετοχές της εταιρείας και 10% μετοχές στο γήπεδο που θα κτίσει η Ομόνοια. Με αυτό τον τρόπο θα προχωρήσουμε μπροστά. Το σωματείο θα είναι μέτοχος στην εταιρεία. Όταν κτιστεί το γήπεδο θα μπορούμε να αυξήσουμε τα έσοδα της εταιρείας για να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Για να συνεχίσω να βάζω λεφτά στην Ομόνοια πρέπει να ξέρω ότι θα γίνει κάτι. Αν καταφέρουμε να συμφωνήσουμε σε κάτι τέτοιο μετά θα τελειώσουν οι ανησυχίες για το που πάμε. Αυτό ζήτησα, το σωματείο δεν το δέχτηκε και εγώ τους είπα ότι θα τιμήσω τη συμφωνία που υπάρχει μέχρι σήμερα όμως δεν θα μπορέσουμε να κτίσουμε το Ηλίας Πούλλος που θέλουμε, ούτε και το ιδιόκτητο γήπεδο. Δεν είναι τόσο δύσκολο να κτιστεί ένα ιδιόκτητο γήπεδο. Μπορούμε να κτίσουμε ένα γήπεδο σε τρία χρόνια. Δεν μπορώ να βάζω εκατομμύρια να κτίσω ένα γήπεδο και μια μέρα να το δώσω πίσω».

 Για το Μακάρειο στάδιο: «Εάν τα καταφέρουμε να έρθουμε σε μια συμφωνία με το σωματείο, θέλουμε να κτίσουμε γήπεδο στο Μακάρειο»

Πως θα επηρεαστεί η ομάδα σε περίπτωση μη συμφωνίας με το σωματείο: «Πριν 4 χρόνια όταν έγινε η συμφωνία, για πολλούς λόγους η συμφωνία ήταν άδικη για μένα. Υπήρχαν πολλοί λόγοι που έπρεπε να γίνει όπως έγινε. Μετά από τέσσερα χρόνια είναι καιρός να γίνει πιο δίκαιη αυτή η συμφωνία. Εγώ είμαι έτοιμος να συνεχίσω αυτό που ξεκινήσαμε αλλά δεν είναι από το χέρι μου μόνο. Ότι συμφωνήθηκε στη συμφωνία θα τα τηρήσω. Έδωσα παραπάνω από όσα έλεγε η συμφωνία. Έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω. Έφτασε η στιγμή για να αλλάξει η συμφωνία. Εάν δεν τα καταφέρουμε είναι κρίμα για τον κόσμο, είναι κρίμα για όλους μας. Εγώ είμαι έτοιμος να συνεχίσω αυτό που ξεκινήσαμε και να μεγαλώσουμε την Ομόνοια».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση