ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Οι καρποί… της πράσινης ακαδημίας

Στο τριφύλλι δεν αμφιταλαντεύονται με ψευτοδιλήμματα για τον νεαρό Κύπριο ποδοσφαιριστή

Πανίκος Κωνσταντίνου

Πανίκος Κωνσταντίνου

constantinoup@24sports.com.cy

Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά επτά στο σύνολο από τους 23 ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο πρώτο φιλικό της Ομόνοιας ήταν ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας της. Όλοι τους κάτω των 20 χρονών με τους τέσσερεις να αποτελούν μάλιστα στελέχη του έμψυχου δυναμικού της από την περσινή σεζόν. Ήδη γνώριμοι στο φίλαθλο κοινό είναι οι 19χρονοι «βετεράνοι» Κακουλής και Τζιωνής, ο 18χρονος Χαραλάμπους και ο 17χρονος Λοϊζου.

Θα παίξουν όλοι; Κανένας δεν ξέρει. Ωστόσο, δεν μπορεί να παραγνωριστεί το γεγονός ότι ο Κακουλλής στα 18 του χρόνια πήρε χρόνο συμμετοχής σε 14 αγώνες από τους περσινούς 23 και ο Τζιωνής την τελευταία τριετία μετρά 18 συμμετοχές.

Ο Χένινγκ Μπεργκ φαίνεται να προετοιμάζει το έδαφος και για άλλους τρεις. Τους 16χρονους Ανδρέα Σάββα και Κωνσταντίνο Βενιζέλο αλλά και τον 17χρονο Άγγελο Ζευκή. Από τις πληροφορίες που μάθαμε υπάρχουν σκέψεις για τον Ανδρέα Σάββα να μετάσχει και αυτός στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Δεν αποκλείεται σύντομα και οι άλλοι δύο να κερδίσουν προαγωγή όπως έγινε πέρσι στα μέσα της σεζόν με τον Λοϊζου.

Ειδικά για τον τελευταίο έχουμε μάθει πως ο Νορβηγός προπονητής αναμένεται να του δώσει αρκετές ευκαιρίες, όσες πήρε και ο Κακουλής στη διάρκεια της περσινής κολοβής σεζόν.

Για τον Κωνσταντίνο Βενιζέλο γράφτηκε πως είναι αδελφότεκνος του Φάνου Κατελάρη. Αδελφότεκνο είχε και ο Κοντολεύτερος, τον Χαραλάμπους.

Η Ομόνοια αρχίζει να γεμίζει τον κατάλογο Β με δικά της παιδιά και αυτό ενδεχομένως να είναι και το μεγαλύτερο όφελος που μπορεί να έχει ένας επαγγελματικός σύλλογος στην Κύπρο. Αρχίζει και γεμίζει γενικώς με Κύπριους ποδοσφαιριστές, σχεδόν όλοι τους διεθνείς, όπως ο Κούσουλος, ο Παναγή αλλά και κάποιους άλλους μικρότερους όπως ο 21χρονος τερματοφύλακας Κυριακίδης και ο 20χρονος αμυντικός Νικόλας Παναγιώτου.

Στο ερώτημα εάν υπάρχουν ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές και δεν παίρνουν ευκαιρίες ή δεν υπάρχουν ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές και γι’ αυτό δεν παίρνουν ευκαιρίες, στην Ομόνοια φαίνεται να μην αμφιρρέπουν ως προς την αίσθηση της αποστολής τους. Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκαιο στην Κύπρο της ξενομανίας μοιάζει παράδοξα μεθυστικό να υπάρχουν ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές και να παίρνουν ευκαιρίες.

 

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση