ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ομόνοια: Ο winner keeper και οι μικροί που μεγάλωσαν

Μνεία για Φαμπιάνο, Χαραλάμπους και Παναγιώτου με αφορμή το χθεσινό ματς

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Η χθεσινή τεράστια παρουσία από κάθε άποψη της Ομόνοιας μέσα στη Γάνδη επανέφερε τα πλατιά χαμόγελα ανάμεσα στον κόσμο της Ομόνοιας. Εκεί που ο πάντες ήταν σκεπτικοί έντονου προβληματισμού ένεκα ήλθε η χθεσινή λαμπρή βραδιά για να αντιστρέψει το κλίμα να ανεβάσει το ηθικό και να επαναφέρει στον κόσμο το αίσθημα της εμπιστοσύνης για την ομάδα του. Έναν κόσμο που περιμένει πως και πως περεταίρω ποιοτική αναβάθμιση της ομάδας.

Το οξυδερκές πλάνο του Νιλ Λένον η περίπου ιδανική εφαρμογή του και η προσήλωση των παικτών στο στόχο ξάφνιασαν ρους Βέλγους που ουσιαστικά μπήκαν στο ματς στο δεύτερο μέρος αλλά η Ομόνοια παρά την έντονη πίεση που δέχθηκε κατάφερε και …επιβίωσε πότε με τις αποκρούσεις του Φαμπιάνο πότε με την καλή άμυνα, πότε με τις ευνοϊκές για αυτή συγκυρίες των φάσεων (δοκάρι κακή τελική προσπάθεια τν Βέλγων). Είχε επίσης ζηλευτή αποτελεσματικότητα αφού σκόραρε σε μια από τις λιγοστές φορές που κράτησε μπάλα στο δεύτερο μέρος και έγινε επικίνδυνη.

Οι παίκτες της Ομόνοιας στη μεγάλη τους πλειοψηφία έβγαλαν οντότητα ατομική και ομαδική και δικαίως τώρα είναι ικανοποιημένοι. Εννοείται ότι η μορφή κάτω από τα δοκάρια -βλέπε Φαμπιάνο Ριμπέιρο- είχε τη μεγαλύτερη προσφορά ενώ μνεία ιδιαίτερη γίνεται για τους νεαρούς Χαράλαμπο Χαραλάμπους Νικόλα Παναγιώτου.

Ήταν συγκλονιστικοί και …δυσανάλογα ώριμοι για την ηλικία τους. Σηκωσαν ανάστημα απέναντι σε πολύ ποιοτικούς αντίπαλους μέσα σε μια δύσκολη έδρα. Ο Χαραλάμπους ήταν ένα μηχανάκι που δε σταμάτησε λεπτό έχων ως κερασάκι στην τούρτα το σημαντικό γκολ. Πρώτο επίσημο φετινό γκολ για την Ομόνοια από το μικρό. Τελευταίο επίσημο περσινό γκολ πάλι αυτός το πέτυχε. Θυμάστε το πέναλτι στον τελικό του Κυπέλλου με τον Εθνικό. Και το ντελίριο που ακολούθησε…

Ο Νικόλας Παναγιώτου … ήταν κάτι σαν Φραντς Μπεκενπάουερ. Υπερβολικό, αν όχι ιεροσυλία, το να συγκρίνεται ο νεαρός με τον κορυφαίο λίμπερο του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου, αλλά το γράφουμε για να δώσουμε παραστατικά το ότι χθες ήταν ένας πραγματικός ογκόλιθος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση