ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λάρκου: «Είμαι έτοιμος για όλα» (vid)

Αναφέρθηκε στα πάντα που αφορούν την Ομόνοια

24sports team

info@24sports.com.cy

Την δική του άποψη για όλα όσα αφορούν την Ομόνοια, έδωσε ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας Νεόφυτος Λάρκου σε διάσκεψη στο ΓΣΠ. Ο Λάρκου αναφέρθηκε στον προγραμματισμό της επόμενης σεζόν, ενώ έδωσε και τον δικό του απολογισμό για την προηγούμενη. Παράλληλα, παρουσιάστηκε και η επίσημη πρώτη εμφάνιση της ομάδας για τη νέα σεζόν. Η ιστοσελίδα μας www.24sports.com.cy βρέθηκε στο συνεδριακό του ΓΣΠ και σας μετέφερε όλα όσα ειπώθηκαν.

Αναλυτικά:

Για το ρόστερ της φετινής σεζόν: «Είναι δεδομένο πως διαφοροποιούνται τα δεδομένα, αν και υπάρχει πολλή δουλειά. Για το περσινό καλοκαίρι, δεν εύχομαι σε κανέναν άλλο να το υποστεί».

Για τη σχέση του με τον κόσμο: «Με γεμίζει με ευθύνη για να δίνεις πίσω αυτό που εισπράττεις. Υπόσχομαι δουλειά εγώ και οι συνεργάτες μου, ο καθένας έχει τον ρόλο του. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κάτι για τον κόσμο. Είμαι έτοιμος για όλα».

Για τη σχέση του με τον Μπεργκ: «Είχαμε να δημιουργήσουμε ένα τρόπο επικοινωνίας και με μια καλή σχέση, ήθελα να του δώσω αυτό που θέλω εγώ αν ήμουν προπονητής. «Το παιχνίδι στο ΓΣΠ με την ΑΕΚ ήταν το πιο καλό. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν το πιο δύσκολο Είχαμε και έχουμε συζητήσεις. Έχουμε τον ίδιο στόχο και είναι φυσιολογικό να λαμβάνουμε μαζί τις αποφάσεις».

Για την πανδημία: «Η πανδημία δεν άλλαξε τα πλάνα μας, αλλά μας ανάγκασε να δούμε διαφορετικά κάποια πράγματα».

Για το ρόστερ της επόμενης σεζόν: «Δεν θα δημιουργήσουμε ρόστερ για να πάμε μόνο στην Ευρώπη, αλλά για να μας δίνει περισσότερο βάθος, σε σχέση με τη φετινή σεζόν. Εμπιστευόμαστε τους νεαρούς μας».

Για την προετοιμασία: «Είμαστε στο περίπου, στόχος μας είναι να πάμε και Κύπρο και εξωτερικό. Προσπαθούμε να επεξεργαστούμε και τα δύο σενάρια, δεν ξέρουμε ημερομηνίες ακόμα. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να μείνουμε Κύπρο, αν δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε»

Για το δυσκολεύει η μετεγγραφική ενίσχυση λόγω δράσης σε άλλα πρωταθλήματα: «Αν βρούμε παίκτη που έχει υποχρεώσεις, θα βρούμε τρόπο να ξεκουραστεί ώστε να έρθει δυνατός και φρέσκος. Θα πρέπει να γίνουν οι ενέργειες από το τεχνικό μας επιτελείο για να αποφευχθούν και οι τραυματισμοί».

Για μέσο: «Είναι μια ωραία συζήτηση αυτή. Στο ρόστερ μας μέχρι τον Ιανουάριο, υπήρχε ο Κατελάρης, στην πορεία ήθελε να πάει αλλού να παίζει, το αποδεκτήκαμε. Δώσαμε αυτή τη θέση στον Φαμπιάνο, όταν είχαμε 14 θέσεις. Αν χρειάζεται για κάποια θέση να δώσουμε ποιοτικό βάθος, θα το κάνουμε».

Για Μόντες και νεαρούς: «Παρακολουθούμε τον Μόντες, είναι δύο χρόνια ο δανεισμός του, έχει καλή πορεία και ίσως να επιστρέψει στην ομάδα όταν τελειώσει ο δανεισμός του. Εμείς θέλουμε παίκτες στην πρώτη ομάδα, με την προοπτική να παίξουν στην Ομόνοια. Προτεραιότητα έχουν οι ακαδημίες μας».

Για τους δανεικούς σε άλλες ομάδες: «Την δεδομένη στιγμή, ο Περέιρα θα επιστρέψει και θα δείξει στην πορεία αν θα παραμείνει. Ο Ραμίρες επιστρέφει, εξακολουθεί να είναι παίκτης μας, του Κατελάρη τελειώνει ο δανεισμός του. Η επιθυμία του είναι να πάει κάπου να αγωνίζεται. Αν δεν βρει ομάδα, τότε θα επιστρέψει».

Για Μίκου: «Δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα ακόμα. Παραμένει ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας».

Για Παπουλή: «Αν δεν ξεκαθαρίσουμε με τα του οίκου μας, δεν θα προχωρήσουμε σε καμιά πρόταση για ενίσχυση»

Αν υπάρχει ενδεχόμενο παραμονής Φαμπιάνο και Ουζόχο: «Δεν θα απαντήσω σε αυτό το ερώτημα».

Για τον Ουζόχο: «Η Λα Κορούνια είναι σε αλλαγή ΔΣ. Δεν υπάρχει διοίκηση και δεν μπορούν να γίνουν διεργασίες. Μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση, θα επικοινωνήσουμε ξανά. Μιλούμε για αγορά του ποδοσφαιριστή».

Για πρόωρη επέκταση συμβολαίων ποδοσφαιριστών: « Γίνονται σκέψεις, αλλά θα το δούμε μεταγενέστερα. Δεν είναι προτεραιότητα μας, αλλά θα το δούμε όταν έρθει η ώρα».

Για διακοπή: «Πήραμε ό,τι πήραμε χωρίς να μας δώσει κανένας τίποτα. Η Ομόνοια έχασε από αυτή τη διαδικασία, γιατί πιστεύω ότι μπορούσαμε να πάρουμε και τους δύο τίτλους. Μπορούσε και να τους χάσει. Δεν ήταν ευθύνη της Ομόνοιας η διακοπή. Λίγοι αντιλήφθηκαν τη διαφορά του θέλω να παίξω και του δεν μπορώ. Η θέση μας ήταν ξεκάθαρη ότι θέλαμε να παίξουμε, αλλά με βάση το πρωτόκολλο δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις. Ήταν αδύνατο για μια ομάδα να προετοιμαστεί χωρίς γυμναστήριο, ήταν αδύνατο για μια ομάδα να βρεθεί σε καραντίνα αν βρεθεί κρούσμα».

Εδω παρενέβηκε ο αντιπρόεδρος της Ομόνοιας Δημήτρης Γρηγόρη, ο οποίος τόνισε πως «Ο Νεόφυτος είναι μέρος της ομάδας. Όταν έρθει η ώρα, θα το συζητήσουμε»

Για το δικό του συμβόλαιο: «Το δικό μου συμβόλαιο είναι μέχρι την επόμενη σεζόν. Δεν έχω κάτι να κρύψω».

Για Μποτεάκ: «Δεν υπάρχει καμιά πρόταση για Μποτεάκ. Αν έρθει, καλοδεχούμενη»

Για τους Κύπριους ποδοσφαιριστές: «Εάν μπορούμε να αποκτήσουμε κάποιον που μας ταιριάζει, τότε θα τον πάρουμε. Αν κάνουμε μεταγραφή χάριν της μεταγραφής, αυτό δεν θα το κανουμε. Αισθάνομαι πως με τους παίκτες που έχουμε, έχουμε κυπριακό στοιχείο με ποιότητα».

Για Ακιντόλα: «Η υπόθεση για Ακιντόλα είναι πολύ δύσκολη, θα επιδιώξουμε να την φέρουμε εις πέρας. Η πλευρά μας κοιτάζει και αλλού».

Για τους τερματοφύλακες: «Είναι ένα πολύπλοκο ερώτημα. Επειδή είμαστε σε διαδικασία συζήτησης και δεν μπορώ να δημοσιοποιήσω οτιδήποτε. Προσπαθούμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ομάδα μας. Είναι το τίμημα που φέραμε πάνω από ένα τερματοφύλακα επιπέδου».

Για τις θέσεις που ψάχνουν ενίσχυση: «Αν παραμείνουν οι παίκτες που επιθυμούμε, οι θέσεις που ψάχνουμε είναι δύο για την βασική ενδεκάδα. Μετά θα ψάξουμε για ακόμα 1-2 θέσεις για βάθος. Θέλουμε επιθετικό και ακραίο επιθετικό. Αν γίνει αυτό, τότε θα έχουμε αποχωρήσεις».

Για Εζρά: «Ο Εζρά κρίθηκε πως δεν θα έπρεπε να συνεχίσει για αγωνιστικούς λόγους, και όχι για οτιδήποτε άλλο».

Αυτός που τον εξέπληξε: «Δεν θα πω ονόματα δημόσια, θα ήταν άκομψο. Οι παίκτες δέθηκαν με την ομάδα και αυτό με εξέπληξε. Υπήρχαν πολλοί ποδοσφαιριστές που με εξέπληξαν»

Αυτό που άλλαξε: «Άλλαξαν πολλά. Φέραμε καλύτερους παίκτες, σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Φέραμε ένα νέο προπονητή, είχε όση στήριξη χρειάστηκε, μας έδινε δύναμη. Αυτό που μας έδινε κουράγιο ήταν τα αρχικά αποτελέσματα, δημιούργησε κάτι πολύ καλύτερο από αυτά που περίμενα».

Αν ο στόχος της Ομόνοιας είναι το πρωτάθλημα: «Υπάρχει μια πρεμούρα και μια αχρειάστη συζήτηση, Ο κόσμος της Ομόνοιας έχει βαρεθεί. Ο πρόεδρος έχει δει αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε. Το να μείνουμε σε τροχιά διεκδίκησης είναι το σημαντικό. Πέρσι θεώρησα πως μπορούμε να το κάνουμε».

Αρχίζουν οι ερωτήσεις:

Για τη νέα σεζόν: Έχουμε τρεις. Ο πρώτος είναι να συνεχίσουμε να εξελίσσουμε την ομάδα σαν οργανισμό και εδώ θέλω να σημειώσω πως το να διαχειριστείς μια επιτυχία αποτελεί στην εξέλιξη του οργανισμού, την μεγαλύτερη πρόκληση. Οι νέες υποχρεώσεις θα μας βρουν να ξεκινούμε από μηδέν βαθμούς. Αν δεν είμαστε με την σωστή νοοτροπία, δεν θα μας δοθεί τίποτα. Ο δεύτερο στόχος, είναι ότι θέλουμε να σταθεροποιήσουμε την πορεία της ομάδας σε πρωταγωνιστική. Τρίτο, η ευρωπαϊκή μας πορεία να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται. Να εξαντλήσουμε τις δυνάμεις μας. Όσον αφορά στον προγραμματισμό. Τον χωρίσαμε σε πέντε ενότητες. Να συμφωνήσουμε με τον προπονητή. Να διασφαλίσουμε πως όλοι οι συνεργάτες θα είναι μαζί μας και τη νέα σεζόν, και αυτό επιτεύχθηκε. Να προσπαθήσουμε όσους παίκτες ήταν στην ομάδα και τους χρειαζόμαστε, να εξασφαλίσουμε πως παραμένουν. Αυτή η διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Τέταρτο, ανάλογα το τι κενά θα αφήσουν οι πιθανές μη υπογραφές παικτών του ρόστερ, να γίνουν μετεγγραφές. Τέλος, να σχεδιάσουμε την προετοιμασία μας για την οποία δεν μπορούμε να ξέρουμε πότε αρχίζουμε ούτε που πάμε. Αναμένουμε τις ημερομηνίες».

 

 Για τον απολογισμό της περασμένης σεζόν: «Σαν ομάδα είχαμε θέσει 3 στόχους. Την είσοδό μας στην πρώτη 4αδα, τη δημιουργία «κορμού» και να φέρουμε τον κόσμο πίσω. Αυτόμπου πέτυχε η ομάδα ήταν πέρα από κάθε προσδοκία. Δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να διεκδικήσουμε τους δύο τίτλους. Ευχαριστώ τον πρόεδρο και τον ΔΣ, στον προπονητή, στο τεχνικό επιτελείο, στο προσωπικό της ομάδας, υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Επιτέλεσαν όλοι αξιόλογο έργο. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Σίμο Ταραπουλούζη και άλλα άτομα του στενού μου περιβάλλοντος που με ανέκτηκαν. Ο κόσμος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την έκφραση του κόσμου, που έψαχνε την ποιότητα στο πρώτο φιλικό με την Ανόρθωση στο ΓΣΠ. Πήραμε δύσκολες αποφάσεις, ήταν δύσκολα στην εκτέλεση, αλλάξαμε πράγματα, ΄ήταν επώδυνο αυτό, λύσαμε συμβόλαια και θα έπρεπε να φέρναμε παίκτες, για να δημιουργήσουμε μια νέα ομάδα. Κτίσαμε ευέλικτο ρόστερ με ψυχραιμία. Στην προετοιμασία είχαμε πολλά πράγματα να χειριστούμε, βασει των οδηγιών του προπονητή. Είχαμε αφίξεις ποδοσφαιριστών με διαφορετικά δεδομένα. Θέλαμε να παρουσιάσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο από την αρχή. Είχαμε καλή παρουσία,αλλά με πολλά κενά, χρειαζόμασταν χρόνο. Έπρεπε να διαχειριστούμε τα αποτελέσματα, τον Οκτώβριο χάσαμε τους δύο τερματοφύλακες μας με μερικές ώρες διαφορά. Κρατήσαμε την ψυχραιμία μας, καταφέραμε να αναπληρώσουμε αυτό το πολύ μεγάλο κενό που δημιουργήθηκε, το οποίο είχε αντίκτυπο και στον κόσμο. Παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. Τον Ιανουάριο κάναμε ελάχιστες αλλαγές, με τις μεταγραφές που έγιναν δώσαμε χρόνο και χώρο σε νέους παίκτες, αυτοί συμμετείχαν ουσιαστικά. Αν δείτε πόσοι έφυγαν και πόσοι ήρθαν, αυτό επαληθεύεται. Γίναμε καλύτερη και πιο γρήγορη ομάδα. Κρατήσαμε τους παίκτες μας σε καλή ψυχολογική και φυσική κατάσταση,κατά τη διάρκεια της διακοπής. Αισθάνομαι πολύ καλά που ήμουν μέρος αυτής της ομάδας».

Αρχίζει να μιλά ο Νεόφυτος Λάρκου.

Για τους χορηγούς: «Υπάρχουν κάποιοι χορηγοί, αλλά έχουν επικοινωνήσει και άλλοι μαζί μας».

Δημήτρης Γρηγόρη: «Η φανέλα μας θυμίζει τη χρονιά που ανεβήκαμε στη κορυφή. Αυτή είναι η πρώτη επίσημη εμφάνιση. Υπάρχουν και κάποιες εκπλήξεις που δεν της βαλαμε πάνω. Οι φίλαθλοι μας θα μπορούν να αναγραφουν τα ονόματα τους. Ήδη εχουμε ξεπεράσει τις 500 και στόχος μας είναι οι 750. Θα αναγράφονται και τα ονόματα των αποθανόντων οπαδών μας. Οι οπαδοί μας θα μπορούν να αναγράφουν σε μια φανέλα μέχρι 750 ονόματα. Οι οπαδοί μας θα μπορούν να το κάνουν πράξη από την ιστοσελίδα του σωματείου μας. Η εμφάνιση θα είναι πράσινη, αλλά θ υπάρχουν και άλλα πράγματα που είναι έκπληξη. Θα παρουσιάσουμε τις υπόλοιπες στο τέλος Ιουνίου».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

Μέτωπο κατά Αργυρού

Μέτωπο κατά Αργυρού

Προκύπτουν αντιδράσεις από ομάδες για την πρόθεση της ΚΟΠ να τον τοποθετήσει στο πόστο του εκπαιδευτή
 |  ΟΜΟΝΟΙΑ
X