ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Κρίσιμη η επιλογή του αθλητικού διευθυντή

Υπάρχουν αρκετά θέματα προς αντιμετώπιση

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Το σήριαλ του Τεχνικού διευθυντή στην Ομόνοια πέρασε χθες από νέα φάση. Από πλευράς ουσίας ίσως όχι, αλλά από πλευράς κινητικότητας (όσον αφορά την ειδησεογραφία), ναι.

Ο 52χρονος Γέσπερ Γιάνσον για τον οποίο διαβάσαμε σχετικό δημοσίευμα σε Σουηδική ιστοσελίδα επανήλθε στο προσκήνιο ως υποψήφιος για τη θέση,   με την Ομόνοια να επιβεβαιώνει την είδηση περί ύπαρξης ενδιαφέροντος για το Σουηδό, προσθέτουσα όμως ότι υπάρχουν άλλοι δυο υποψήφιοι για τη θέση.

Να χαράξει, (αυτό είναι το βασικότερο), πλάνο διαρκείας και να προχωρήσει

Ο Γιάνσον έχει πάντως αξιόλογο βιογραφικό, εργασθείς στη Helsingborgs IF(2008-2014) ως τεχνικός διευθυντής, (το 2011 η ομάδα έκανε το μοναδικό τρεμπλ της ιστορίας της), στην Κοπεγχάγη ως αρχισκάουτερ (2015-16) και στη   Hammarby (2007 μέχρι σήμερα) ως τεχνικός διευθυντής. Η μακράς διάρκειας θητεία του σε δυο ομάδες ασφαλώς και δεικνύουν θετικότητα για το άτομο του.

Περιμένοντας τις εξελίξεις, ας διατυπώσουμε το αυτονόητο. Η έλευση Τεχνικού η Αθλητικού Διευθυντή (δεν έχει σημασία ο τίτλος που θα φέρει αυτός που θα έλθει) αποτελεί αδήριτη ανάγκη. Η οργάνωση του «πράσινου» ποδοσφαιρικού τμήματος αυτή τη στιγμή δεν είναι σε κατάσταση ομάδας με υψηλούς στόχους, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στην πτυχή του σκάουτινγκ. Σε μια ομάδα αυτής της εμβέλειας το σκάουτινγκ πρέπει να είναι πιο οργανωμένο και καλύτερα δομημένο. Για να είναι και πιο …εύστοχο.

Και στην ανάπτυξη των ακαδημιών θα πρέπει να γίνουν πράγματα και ειδικά στη διαδικασία της προώθησης των παικτών που βρίσκονται στον προθάλαμο της πρώτης ομάδας. Τα πράγματα δεν είναι σε βηματισμό …σημειωτόν, αλλά σε πισωγύρισμα από τότε που έφυγε ο Χένινγκ Μπεργκ.

Το μέγεθος της Ομόνοιας απαιτεί πολύ περισσότερα από το υπάρχον «set up» στο «Ηλίας Πούλλος».

Το άτομο που θα  έλθει θα πρέπει πρωτίστως να κατανοήσει το όραμα και τη φιλοσοφία της ομάδας. Από κει και πέρα θα πρέπει  να έχει δυνατό δίκτυο γνωριμιών φέρνοντας αρκετούς καλούς παίκτες και να έχει οργανωτικές ικανότητες.

Να έχει πλούσια εμπειρία στο χώρο του αθλητικού μάνατζμεντ, ειδικότητα στην ανακάλυψη και καθιέρωση ταλαντούχων ποδοσφαιριστών και να είναι επίμονος στο οργανωμένο σκάουτινγκ και την ανάπτυξη των Ακαδημιών.

Ων επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος  πρέπει να φτιάξει δομές, να σουλουπώσει το περιβάλλον της ομάδας, να βάλει τη σφραγίδα του στο ρόστερ, να συμβάλει στο κτίσιμο της ομάδας και να ανεβάσει τον πήχη της σε όλα τα επίπεδα.

Να χαράξει, (αυτό είναι το βασικότερο), πλάνο διαρκείας και να προχωρήσει. Δυστυχώς μέχρι τώρα στην Ομόνοια κανένα πλάνο τεχνικού διευθυντή δεν μακροημέρευσε. Οι ισορροπίες σε τέτοια πόστα είναι πάντα λεπτές. Οι τεχνικοί διευθυντές - ειδικά στην Κύπρο και στην Ελλάδα- αποχωρούν με τη συχνότητα που αποχωρούν οι προπονητές.  

Πέραν τούτου υπάρχει και η δυσκολία του παρόντος. Το σίγουρο είναι ότι η επιλογή του επόμενου αθλητικού διευθυντή θα είναι κρίσιμη καθώς τα ζητήματα που θέλουν δουλειά είναι σημαντικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X