ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ομόνοια: Και Κίκο και Περέιρα;

Τι δείχνει η εξέλιξη του προγραμματισμού

Η είδηση που καταγράψαμε πως υπάρχει η πρόθεση παραμονής στο ρόστερ του Ζοέλ Περέιρα (δες ΕΔΩ), προκάλεσε ωραίες ποδοσφαιρικές συζητήσεις ανάμεσα στον κόσμο.

Όχι γιατί ντε και καλά δεν τους κάνει, αλλά μετρώντας τα «κουκιά» του καταλόγου Α δεν μένουν αρκετές κενές θέσεις ξένων για να πάρει παίκτες η ομάδα τους. Πριν προσπαθήσουμε να δώσουμε εξήγηση στο σκεπτικό, να κάνουμε το μέτρημα:

Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λούφτνερ υπέγραψαν νέες συμφωνίες και συνεχίζουν. Μαυρίας, Λέσιακς, Λανγκ, Γκόμες, Γκόμεθ, Μποτεάκ, Τιάγκο, Ντάρμπισαιρ έχουν συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν και δεν προκύπτει από πουθενά λόγος για να μη συνεχίσουν. Πάμε στους 11 και στην εξίσωση βάζουμε και τον Ακιντόλα που έχει δημοσίως λεχθεί πως θέλουν να τον κρατήσουν. Ήδη είσαι στους 12 και αν βάλεις μέσα Κίκο, Περέιρα σου μένει το ένα φορ που επίσης λέχθηκε δημοσίως πως θα έρθει και κλείσαμε. Δε βάλαμε καν μέσα τους Μϊκου, Ραμίρες που θεωρούμε πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα αποχωρήσουν.

Γιατί όμως να υπάρξουν και οι δυο στην ομάδα αφού ο Χούμποτσαν καλύπτει όλες τις θέσεις πίσω; Η αλήθεια κρύβεται στη γενικότερη πρόθεση που υπάρχει να έχει επιλογές ο Μπεργκ για κάθε θέση ώστε να νιώθει καλυμμένος. Αν προκύψει η εκπλήρωση του ονείρου των ομίλων, θα επιβάλλεται το rotation όχι μόνο για κάρτες και τραυματισμούς αλλά και για σκοπούς συντήρησης. Θα είναι μια χρονιά με πολλά ματς μαζεμένα από το ξεκίνημά της η επόμενη και δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Σε οκτώ μήνες υπάρχουν 36 ματς πρωταθλήματος, το κύπελλο και όσα παραπάνω στην Ευρώπη.

Άρα το «έχω έναν να καλύπτει όλες τις θέσεις της άμυνας» δεν είναι συνθήκη που θα αρκεί. Χρειάζεται ένας να καλύπτει την κάθε θέση. Επίσης Κίκο και Μαυρίας μπορούν να αξιοποιηθούν και πιο μπροστά για όποτε κριθεί αναγκαίο. Πέρσι ο Μπεργκ το έκαμε με το Μαυρία στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ βάζοντας τον Χούμποτσαν μπακ.

Όταν κάνεις προγραμματισμό, στόχος σου είναι να καλύπτεις τις ανάγκες σου. Που δεν είναι κάτι σταθερό ειδικά με την πρόοδο της ομάδας μέσα σε ένα χρόνο. Να το πούμε πιο απλά: η περσινή Ομόνοια δεν χρειαζόταν και Κίκο και Περέιρα. Η φετινή, στόχος όλων είναι να τους χρειάζεται και τους δυο.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

Παπουλής, Τιάγκο και λοιποί συμπαίκτες. Ετοιμοι να γράψουν κεφάλαιο στην ιστορία της Ομόνοιας.

Ομόνοια: Ετοιμη μετά από χρόνια!

Η εμφάνιση και κυρίως η νίκη γιγαντώνουν την υπάρχουσα δυναμική για να προσθέσει η ομάδα άλλο ένα κεφάλαιο στην λαμπρή ιστορία ...
Πέτρος Παπαγιώργης
 |  ΟΜΟΝΟΙΑ