ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Αυτή η ομάδα δεν είναι για γιούχα

Αδικαιολόγητες και απαράδεκτες οι αποδοκιμασίες

Σάββας Λαζανιάς

Η ισοπαλία στο Τσίρειο με την ΑΕΛ άφησε την Ομόνοια τέσσερις βαθμούς πίσω από την πρώτη θέση. Η ομάδα της Λευκωσίας παρουσιάστηκε αρκετά νωθρή και δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της ΑΕΛ, μένοντας για δεύτερο παιχνίδι πρωταθλήματος μακριά από τη νίκη.

Είναι παραδεκτό ότι η Ομόνοια δεν βρίσκεται και στα καλύτερα της το τελευταίο διάστημα. Όλες οι ομάδες έχουν τα άσχημα τους φεγγάρια και το παράξενο θα ήταν να μην ίσχυε το ίδιο και για την ομάδα του Μπεργκ, η οποία κτίστηκε από σχεδόν μηδενική βάση το περασμένο καλοκαίρι.

Κόντρα στην ΑΕΛ η ομάδα της Λευκωσίας δεν είχε την ενέργεια, τη σβελτάδα και τη φρεσκάδα που χρειαζόταν για ένα τέτοιο δύσκολο παιχνίδι. Έλειψαν επίσης οι εξαιρετικοί αυτοματισμοί στην επίθεση που θαυμάσαμε σε αρκετά φετινά παιχνίδια της Ομόνοιας. Όταν δεν έχεις αυτά τα στοιχεία είναι δύσκολο να καταβάλεις μια οργανωμένη ομάδα, πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε στην ΑΕΛ του Ντούσαν Κέρκεζ.

Στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα, ο Χένινγκ Μπεργκ ίσως θα έπρεπε να γίνει λίγο πιο ενεργητικός και να προσπαθήσει να αλλάξει κάποια πράγματα ή να φρεσκάρει την ομάδα του σε πρόσωπα χωρίς να τροποποιήσει την τακτική του.

Αυτός είναι όμως ο Νορβηγός και αυτή είναι η φιλοσοφία του. Παραμένει σταθερός στην προσέγγιση που είχε από την αρχή του πρωταθλήματος. Με αυτή την προσέγγιση και φιλοσοφία ανέβασε την Ομόνοια εκεί που βρίσκεται σήμερα, η οποία διαγράφει την καλύτερη της πορεία των τελευταίων χρόνων.

Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου επειδή η ομάδα έμεινε χωρίς νίκη στα δυο τελευταία παιχνίδια. Το πρωτάθλημα έχει ακόμα αρκετό δρόμο και ο Μπεργκ γνωρίζει τι πρέπει να πράξει για να επαναφέρει την ομάδα του στα νικηφόρα αποτελέσματα και στα γνωστά της στάνταρ απόδοσης.

Η καλόπιστη κριτική δεν είναι κακή. Αντιθέτως, μπορεί να αποδειχτεί εποικοδομητική και βοηθητική για την ομάδα της Λευκωσίας. Όμως, είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα η κριτική εντός των πλαισίων και εντελώς διαφορετικό η γιούχα. Αναφερόμαστε, σε μια μικρή μερίδα Ομονοιατών οι οποίοι προέβησαν σε αποδοκιμασίες κατά παικτών και προπονητή μετά το τελικό σφύριγμα της λήξης. Η φετινή Ομόνοια με την αγωνιστική της παρουσία δεν έδωσε κανένα δικαίωμα για γιούχες και αποδοκιμασίες.

Αυτή η ισχνή μειοψηφία του κόσμου που γιούχαρε χτες στο Τσίρειο θα πρέπει να αναλογιστεί που βρισκόταν η Ομόνοια τα τελευταία χρόνια και που βρίσκεται σήμερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Σάββας Λαζανιάς

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X