ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Απόφαση χρονιάς

Μια λανθασμένη επιλογή μπορεί να διαλύσει όλα όσα έχτισε με κόπο το καλοκαίρι

Απ’ τη στιγμή που στην Ομόνοια έζησαν τον «εφιάλτη» με τους δυο τραυματισμούς τερματοφυλάκων, βλέπουν την επόμενη μέρα και ψάχνουν να βρουν τον αντικαταστάτη. Ο Νεόφυτος Λάρκου μαζί με τον Σίμο Ταραπουλούζη και τον Χένινγνκ Μπεργκ αξιολογούν την μια περίπτωση πίσω απ’ την άλλη και φαίνεται και οι επαφές με τον Φαμπιάνο ντε Φρέιτας είναι σε προχωρημένο επίπεδο. Αυτή τη στιγμή είναι ο νούμερο ένα υποψήφιος, χωρίς όμως να σημαίνει πως το θέμα είναι τελειωμένο. Κάθε άλλο... 

Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας αναμένεται στην Κύπρο σήμερα όπου και θα έχει συνάντηση με την τριάδα της Ομόνοιας (Λάρκου, Ταραπουλούζης, Μπεργκ). Το θέμα όμως δεν είναι τόσο απλό μιας και αυτή η απόφαση θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία της Ομόνοιας ή όχι στην φετινή χρονιά. 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα λίγο απ’ την αρχή. Θα έρθει ο Βραζιλιάνος στην Κύπρο, πρέπει όμως να διαφανεί η κατάσταση του. Πόσα κιλά κουβαλά το σώμα του; ποια η φυσική του κατάσταση; και αρκετά ακόμη ερωτήματα που θα απαντηθούν μόνο μέσα από τις εργομετρικές εξετάσεις.

Και έστω και αν ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής ανάφερε πως κάνει ατομικές προπονήσεις δεν σημαίνει πως είναι στην επιθυμητή κατάσταση. Αυτό θα διαπιστωθεί σήμερα.

Από εκεί και πέρα έρχεται το μεγάλο ερώτημα. Είναι ο Φαμπιάνο ένας τερματοφύλακας που μπορεί να κάνει τη διαφορά ή έστω να καλύψει το κενό του Ουζόχο σε βάθος χρόνου; Έχει την νοοτροπία και τον χαρακτήρα για να «δέσει» με την υπόλοιπη ομάδα; Μπορεί να είναι ο «κέρβερος» και το σημείο αναφοράς;

Η μεταγραφή τερματοφύλακα μεσούσης της σεζόν είναι απόφαση χρονιάς. Αν έρθει τερματοφύλακας που δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί η Ομόνοια θα έχει τεράστιο πρόβλημα. Μέχρι τον Γενάρη οι «Πράσινοι» θα δώσουν εννέα παιχνίδια και αν έχει πορτιέρο τύπου Φελτχούιζεν ή Μιχαΐλοφ, τότε το τρένο θα χαθεί. Και άντε τρέξε να βρεις άλλο τερματοφύλακα στη μεταγραφική, και θα χάσεις και μια απ’ τις τέσσερις μεταγραφές, και θα τρέχεις να καλύψεις το έδαφος απ’ τις ομάδες που προπορεύονται. Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο, το οποίο όμως μπορεί να συμβεί αν παρθεί λανθασμένη απόφαση τώρα.

Είναι γι’ αυτό που ο Λάρκου, ο Ταραπουλούζης και ο Μπεργκ κινούνται με ταχύτητα αλλά και με τεράστια προσοχή. Θα δουν τον Φαμπιάνο και αν τον κρίνουν κατάλληλο τότε θα υπογράψει. Και το θέμα δεν είναι αν θα αγωνιστεί στο «Παπαδόπουλος» αλλά το αν αυτός είναι ο «κέρβερος» που ψάχνουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X