ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Βρείτε τώρα λύσεις!

Συνάντηση Χένιγκ Μπεργκ, Νεόφυτου Λάρκου και σε βάθος συζήτηση της κατάστασης

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Η άμεση βελτίωση είναι το ζητούμενο για την Ομόνοια. Εμφανίσεις όπως αυτή της Παρασκευής δεν συνάδουν με ομάδα στόχων. Ηταν εμφάνιση ποδοσφαιρικής πενίας, που δεν πρέπει να επαναληφθεί. 

Διορθωτικά μέτρα δέον να ληφθούν άμεσα –τα εφικτά βέβαια γιατί υπάρχουν μέτρα που για την ώρα είναι ανέφικτα όπως για παράδειγμα, μετεγγραφές- για να τεθεί η ομάδα στην πορεία που τέθηκε από την αρχή και έδειξε ότι μπορεί να την ακολουθήσει. Ως πρώτο βήμα αυτής της πορείας είναι η επάνοδος στις νίκες. Ένα αποτέλεσμα που αγνοείται εδώ και τρεις αγωνιστικές.

Μετά το διήμερο ρεπό, οι ποδοσφαιριστές του τριφυλλιού επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις

Διαχείριση, απόδοση, ενέργεια

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η καλύτερη διαχείριση του υλικού είναι αναγκαία. Με άλλα λόγια η επέκταση της χρησιμοποίησης παικτών του ρόστερ και η διενέργεια αλλαγών σε timing που με βάση τα δεδομένα θα είναι πιο…βοηθητικό για την ομάδα. Μέχρι στιγμής ο Νορβηγός κόουτς δείχνει να εμπιστεύεται μόνο μια μερίδα παικτών του ροστερ.

Επιβάλλεται η άνοδος της απόδοσης ποδοσφαιριστών όπως οι Ερικ Μποτεάκ, Χεν Εζρά, Ματ Ντάρμπισαιαρ, Ζιόρντι Γκόμες,  Μίκαελ Λούφτνερ.

Επιβάλλεται επίσης να αυξηθούν τα επίπεδα ενέργειας των ποδοσφαιριστών. Η ενέργεια που εκπέμπεται, - η τουλάχιστον φαίνεται στο θεατή ότι εκπέμπεται- δεν είναι αρκετή κάθε φορά που οι παίκτες πατούν στο χορτάρι. Δίνουν μεν την εντύπωση –τουλάχιστον οι περισσότεροι- ότι θέλουν να δώσουν την καρδιά τους, αλλά δεν…

Θα πρέπει να εντοπιστεί που οφείλεται αυτό το ενεργειακό έλλειμμα -που δίνεται η εντύπωση ότι- υπάρχει. Οι υπεύθυνοι της ομάδας έχουν καθήκον να βρουν αν όντως ισχύει και αν ναι, να βρουν την αιτία.

Την Παρασκευή είδαμε σε έντονο βαθμό κάτι που δεν είχαμε παρατηρήσει άλλη φορά. Οι παίκτες κρυβόντουσαν και έδειχναν να μη θέλουν να πάρουν πρωτοβουλία. Επίσης έδειξαν ότι τους έλειψε η φρεσκάδα. Με τέτοια νοοτροπία η ομάδα δεν μπορεί να λέγεται πρωταγωνίστρια.

Κριτική για αλλαγές και μικρό ροτέισον

Ο Χένινγκ Μπεργκ (που δέχεται για πρώτη φορά έντονη κριτική κυρίως για τις αργοπορημένες αλλαγές που κάνει, ή δεν κάνει καθόλου και την επιμονή για μικρό ροτέισον) και Νεόφυτος Λάρκου είχαν συνάντηση όπου συζήτησαν σε βάθος την κατάσταση που επικρατεί και αναμένεται να προχωρήσουν σε ενέργειες που θα δώσουν λύσεις και θα προσδώσουν πνοή στην ομάδα για να πάρει ξανά τα πάνω της.

Ο κόσμος περιμένει να γίνει αυτό το πράγμα γιατί πιστεύει –όχι άδικα με το τι έχει δει μέχρι τώρα- ότι η ομάδα έχει δυνατότητες να κυνηγήσει και μα υλοποιήσει στόχους.

Υπάρχει και χειρότερο πράγμα από την«στραβοτιμονιά» με τον Ολυμπιακό. Κι αυτό είναι η απώλεια της εμπιστοσύνης του κόσμου προς το πρόσωπό του προπονητή, αλλά και της ομάδας σχεδιασμού γενικότερα.

Ο καλός προπονητής ξεχωρίζει (και) για τις ρηξικέλευθες αποφάσεις του, για την τάχιστη αποθεραπεία των αδυναμιών που παρουσιάζονται.

Η παραίνεση είναι μια. Έτσι όπως είναι τα πράγματα…βρείτε λύσεις τώρα!

Μετά το διήμερο ρεπό, οι ποδοσφαιριστές του τριφυλλιού επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις για το ματς με τον Εθνικό. Στον αγώνα αυτό ο Χένιγκ Μπεργκ δεν υπολογίζει στους τραυματίες Φεντόρ Μίκου και Μαρίνο Τζιωνή.

Ενδέχεται να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα ο Βίτορ Γκόμες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X