ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ομόνοια: Το τρίτο στη σειρά και το τραγούδι που το ζητά

Τρίτη συνεχόμενη «πράσινη» παρουσία σε τελικό

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Η Ομόνοια πήρε σήμερα την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και 24η συνολικά. Το «τριφύλλι» βρίσκεται στην τελική δυάδα, έτοιμο να διεκδικήσει άλλο ένα τρόπαιο. «Κύπελλο - Κύπελλο - Τριφυλλάρα -Κύπελλο» φώναζαν ρυθμικά χθες οι χιλιάδες εκστασιασμένοι Ομονοιάτες (11.511 εισιτήρια) που βρέθηκαν στο στάδιο της πρωτεύουσας.

Οι οπαδοί της Ομόνοιας δημιούργησαν μια υπέροχη ατμόσφαιρα, διανθισμένη με παλμό, ρυθμό και (καλώς νοούμενη) ένταση, σπρώχνοντας τους παίκτες. της ομάδας τους προς την πρόκριση. Ο Αλεξέι Σπιλέφσκι μίλησε για ανατριχίλα, πλέκοντας το εγκώμιο του συγκλονιστικού αυτού σε  επίπεδο  πίστης και αφοσίωσης προς την ομάδα του κόσμου, προσθέτοντας ότι αυτός (ο κόσμος) είναι πρότυπο για την ομάδα του Άρη.

Οι οπαδοί της Ομόνοιας είδαν την ομάδα τους να εξέρχεται τελικά ισόπαλη (0-0) και έχουσα ως ...υποστηρικτικό το ευρύ 3-0 του πρώτου ημιτελικού μέσα στη Λεμεσό υλοποίησε το στόχο της, με το μεγάλο βεβαίως στόχο να είναι η κατάκτηση του τροπαίου στον τελικό που θα γίνει στις 18 Μαΐου.

Ο αγώνας ήταν πολύ μέτριος σε ρυθμό και θέαμα. Αυτά τα στοιχεία βόλευαν την Ομόνοια, που είχε το ματς στα μέτρα της, κάτι βέβαια που επιδίωξε για να έχει με αυτόν τον τρόπο  τον έλεγχο του παιχνιδιού. Έδωσε γήπεδο στον αντίπαλο που ήξερε ότι θα επιτεθεί μαζικά, κλείνοντας παράλληλα τους διάδρομους προς την εστία της με ζηλευτή συνοχή στις γραμμές της, (για τέταρτο  ματς δεν δέχθηκε γκολ), αναζητήσασα παράλληλα το γκολ με εκδήλωση γρήγορων επιθέσεων. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Ομόνοια, (που είχε κατοχή 38 τοις εκατό και 5 τελικές προσπάθειες), χάθηκε με τον Ανδρόνικο Κακουλλή, στο 26’. Πήρε μπαλιά από την άμυνα και έφυγε μόνος απέναντι στον Βανά, τον απέφυγε, πλάσαρε στην εστία όμως ο Μάτισικ …έσωσε προ της γραμμής.

Η Ομόνοια με τη μυαλωμένη και στοχοπροσηλωμένη ανασταλτική της συμπεριφορά που περιλάμβανε και επιθετική άμυνα δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα από τον αντίπαλο που προσπάθησε πολύ για το γκολ, έτσι ώστε να μπει στο παιχνίδι. Στο τέλος δε, δικαίως πανηγύρισε. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση