ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Tο κρίσιμο στοίχημα

Με το τι έγινε πέρυσι, ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν είναι σοβαρότατο θέμα

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

«Θέλω να χτίσω την ομάδα για τη νέα χρονιά και να την τελειώσω. Ξέρω τι πρέπει να κάνω. Δεν με φοβίζει τίποτα, βρήκα κάτι που μου αρέσει εδώ». «Θα έχουμε αρκετό χρόνο στην προετοιμασία. Θα φέρουμε τους παίκτες που πρέπει».

Να τα είπε αυτά αμέσως μετά τον τελικό ο Σωφρόνης Αυγουστή, χωρίς να μιλήσει με κανένα, δύσκολο το βλέπω. Εκτός αν τρελάθηκε που το σήκωσε η Ομόνοια και άρχισε να λέει ότι του κατέβει.

Αφού άρχισε την κουβέντα για το σχεδιασμό ο Σωφρόνης, ας τη συνεχίσουμε

Να θυμίσουμε ότι το συμβόλαιο που υπέγραψε ο προπονητής της Ομόνοιας είναι διάρκειας 18 μηνών. Το ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας, Ανδρέας Δημητρίου στο πλαίσιο της εκπομπής Goal n’ roll της Cytavision στις 20 .2 2023, προσθέτοντας όμως και κάτι άλλο.

Συγκεκριμένα είπε: «Το συμβόλαιο του είναι διάρκειας 18 μηνών, ωστόσο όλα θα κριθούν από τις αποφάσεις του νέου τεχνικού διευθυντή». Τεχνικό διευθυντή πάντως δεν είδε κανείς μέχρι τώρα, παρά το ότι σε κάποια στιγμή λέχθηκε επισήμως ότι επήλθε συμφωνία με συγκεκριμένο (ανώνυμο) άτομο. Τώρα δεν λέγεται τίποτα. Όταν θα έλθει ο όποιος Τεχνικός Διευθυντής –το πότε εξακολουθεί να παραμένει μυστήριο - θα αξιολογήσει τον προπονητή. Που έβαλε φρένο στον κατήφορο της αγωνιστικής ανυποληψίας και οδήγησε την ομάδα, όχι μόνο στον ίσιο δρόμο, αλλά και στην άρση της κούπας.

Αφού άρχισε την κουβέντα για το σχεδιασμό ο Σωφρόνης, ας τη συνεχίσουμε. Γιατί το θέμα είναι πολύ πολύ σοβαρό για την Ομόνοια. Πέρυσι όλα τα στραβά και ανάποδα άρχισαν από τον απερίγραπτο σχεδιασμό που έγινε.

Εκτιμούμε ότι ο Σωφρόνης Αυγουστή νιώθει τις πραγματικές ανάγκες του ρόστερ. Καταλαβαίνει ότι πέρσι αυτοί που έκαναν το σχεδιασμό δημιούργησαν έναν σύνολο, όχι ακριβώς αχταρμά, αλλά ένα (σύνολο) με αρκετές επιπόλαιες μετεγγραφές, στερούμενο ποιότητας σε θέσεις, όν εξ’αρχής καταδικασμένο σε αποτυχία στην προσπάθεια διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

Αν συνεχιστεί η ίδια «λογική», η Ομόνοια δεν θα μπορέσει να δει ούτε του χρόνου τίτλο, ούτε με το τηλεσκόπιο. Με το συγκεκριμένο προπονητή στον πάγκο και με καταλλήλως καταρτισμένους επιτελείς (και όχι ερασιτέχνες που …χώνουν τη μύτη τους παντού), είναι σίγουρο ότι δεν θα συνεχιστεί αυτή η καταστροφική «λογική».

Το ζητούμενο για τους παίκτες που θα έλθουν τη νέα σεζόν είναι να μπορούν να αποτελούν στελέχη μιας Ομόνοιας ικανής να διεκδικήσει, αλλά και να πάρει το πρωτάθλημα. Και όλοι πρέπει να είναι πραγματικά ποιοτικοί παίκτες, όχι «ππατσαρίσματα», κατά την  Κυπριακή   διάλεκτο.  Ο Σωφρόνης Αυγουστή και οι συνεργάτες του –είπαμε καταρτισμένοι επαγγελματίες - καλούνται να καταφέρουν να τους βρουν και να τους φέρουν με ένα λογικό για την Ομόνοια κόστος.

Ιδού ποιο είναι το κρίσιμο για την Ομόνοια στοίχημα.

Βέβαια όλα αυτά γράφονται χωρίς να υπάρξει συμφωνία στο ιδιοκτησιακό. Θα ισχύουν, αν τελικά υπάρξει. Γιατί αν δεν υπάρξει, όπως είπε και προσφάτως ο Σταύρος Παπασταύρου, το τοπίο θα είναι θολό. Κάτι που κανείς υγιής οπαδός της Ομόνοιας δεν θέλει ούτε καν να το σκέφτεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση