

Πέτρος Παπαγιώργης
Η Ομόνοια έφυγε ηττημένη (2-1) σήμερα από το γήπεδο της πρωτεύουσας στο ματς με τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ του πρωταθλήματος.
Παρά το ότι προηγήθηκε στο σκορ στο 41’ με τον Κακουλλή, (ένα γκολ- επιτομή του σύγχρονου ποδοσφαίρου, που σημειώθηκε με μόλις δύο μπαλιές, με τον Ανσαριφάρντ να σερβίρει το Λοΐζου, αυτόν να προωθείται και στην κατάλληλη στιγμή να σεντράρει χαμηλά στον σκόρερ που σούταρε στην κίνηση), αλλά ο Απόλλωνας το γύρισε, παίρνοντας το σπουδαίο διπλό με γκολ των Ουάρντα στο 57’ και Πίττα στο 81’.
Ασφαλώς και ο στόχος των παιχνιδιών πλέι οφ είναι να διατηρείται η ομάδα σε εγρήγορση και το υλικό σε ετοιμότητα (έκανε πάλι εκτεταμένο rotation ο Σωφρόνης Αυγουστή με 5 αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς), αλλά εννοείται ότι η ήττα για μια μεγάλη ομάδα ενοχλεί όταν μάλιστα είναι φαινόμενο επαναλαμβανόμενο. Είναι η τέταρτη ήττα στα πλέι οφ μετά από αυτές με τον Απόλλωνα, τον Άρη και την ΑΕΚ καθώς και η 15η συνολικά στο πρωτάθλημα !
Σήμερα η Ομόνοια συνολικά, δεν ήταν χειρότερη από τον αντίπαλο της, έχουσα 53 τοις εκατό κατοχή και 7 τελικές προσπάθειες. Όμως δεν είχε την πρέπουσα αντίδραση στην πίεση του Απόλλωνα και δέχθηκε εύκολα γκολ, ενώ οι αλλαγές δεν βοήθησαν καθόλου την ομάδα. Ο προπονητής μίλησε για ολιγωρία στο δεύτερο μέρος .
Ναι, η Ομόνοια δεν έχει ρόστερ ανάλογο των στόχων της. Αυτό το χώνεψε ο κόσμος και προσβλέπει στο κύπελλο για να νοιώσει επί τέλους καλά. Ας είναι και στο φινάλε. Περιμένει πως και πως τον τελικό και γνωρίζει ότι η ομάδα έχει στραμμένη εκεί την προσοχή της και ότι τα ματς όπως το σημερινό δεν μετράνε βαθμολογικά. Έχει όμως και περηφάνια και εγωισμό, ( περί της Ομόνοιας πρόκειται και όχι περί κάποιας ομαδούλας που δεν … τόχει σε τίποτα αν γίνεται σάκος του μποξ), και ενοχλείται σφόδρα, βλέποντας την ομάδα του να έχει να κερδίσει στο πρωτάθλημα από τις 2 του Απρίλη και να πατώνει στα πλέι οφ.