ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ομόνοια: Τα δυνατά χαρτιά στη μεσαία γραμμή

Η πιο αξιόπιστη γραμμή της ομάδας θα δώσει μάχη στο κέντρο την Κυριακή αφού και το ΑΠΟΕΛ έχει ποιότητα στο χώρο

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Αναζητώντας κανείς την επαρκέστερη γραμμή της φετινής Ομόνοιας, δεν θα δυσκολευτεί να καταλήξει στη μεσαία. Είναι η γραμμή που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις που περιμένει κανείς από μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί. Δεν ανταποκρίνεται πλήρως, αλλά σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό.

Επειδή αναμένεται να γίνει «πόλεμος» στο χώρο του κέντρου στο ντέρμπι της Κυριακής η εκτίμηση είναι ότι η γραμμή αυτή του τριφυλλιού έχει τα όπλα να αντιμετωπίσει επιτυχώς τον αντίπαλο, επικρατούσα. Επειδή το ΑΠΟΕΛ είναι ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες στη μεσαία γραμμή -Σαρφό, Κωνσταντίνοφ, Βιγιαφάνες- αναφερθήκαμε σε «πόλεμο». Ακριβώς για να τονίσουμε την τεράστια προσπάθεια που θα καταβληθεί και από τις δυο ομάδες για την επικράτηση.

Διαθέτει την ικανότητα να βγάζει καλές πάσες ως οργανωτής του παιχνιδιού της ομάδας του, κινούμενος κυρίως στον άξονα από περιοχή σε περιοχή

Τα εισαγωγικά απαραίτητα, γιατί με αυτά που ζούμε στις μέρες μας μόνο οι μωροί και οι ψυχοπαθείς θέλουν τον πραγματικό πόλεμο που αποτελεί τη μεγαλύτερη συμφορά για τον άνθρωπο. Τέτοιες ιδιότητες – πιστεύουμε ότι- δεν τις διαθέτουμε.

Οι Μορέτο Κασάμα, Γιάννης Κούσουλος, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Φουάντ Μπασιρού, Μιξ Ντίσκερουντ, Φώτης Παπουλής, Ρομάν Μπεζούς, Νικόλας Παναγιώτου, αποτελούν ένα σύνολο παικτών που διαθέτει ανασταλτικές, δημιουργικές, αλλά και εκτελεστικές ικανότητες, υψηλών προδιαγραφών με το Γιανίκ Φερέρα, συνεπεία τούτου, να είναι σε θέση να φτιάξει ένα συνδυασμό μεταξύ των συγκεκριμένων παικτών σε κάθε σημείο του παιχνιδιού, με την ομάδα να είναι σε θέση να φέρει σε πέρας τη συγκεκριμένη αποστολή που θα έχει ενώπιον της.

Ο Μορέτο Κασάμα δικαίως φέρει τον τίτλο του μεγάλου τρεχαλατζή εντός του αγωνιστικού χώρου, όμως, δεν είναι μόνον αυτό. Εκτός από καλός κόφτης είναι και καλός χειριστής της μπάλας, Διαθέτει την ικανότητα να βγάζει καλές πάσες ως οργανωτής του παιχνιδιού της ομάδας του, κινούμενος κυρίως στον άξονα από περιοχή σε περιοχή. Είναι αυτό που λένε «παίκτης ομάδας», στοιχείο που είναι βασικό για την Ομόνοια. Και για κάθε ομάδα.

Ο Γιάννης Κούσουλος με την επάνοδο του ανεβαίνων συνεχώς αποκτά ξανά τον ηγετικό του ρόλο στην ομάδα, συμβάλλοντας κυρίως ανασταλτικά τα μέγιστα, με τη γραμμή να γίνεται μπετόν. Είναι αποτελεσματικός στις παρεμβάσεις του ώστε να παρέχει πιο σταθερή άμυνα, κρατώντας παράλληλα τις σωστές αποστάσεις είτε με τιο Κασάμα είτε με τον Χαραλάμπους αποτελούντες από κοινού τροχοπέδη στην ελευθερία των αντιπάλων να επιτεθούν.

Ο εντυπωσιακός Χαράλαμπος Χαραλάμπους συνεχίζει από πέρυσι σε ψηλό επίπεδο απόδοσης ενώ ωριμάζει ολοένα και περισσότερο. Τρέχει κρατάει την μπάλα και μαρκάρει συνεχώς τους αντίπαλους προσφέροντας ουσιαστικά στην ομάδα.

Επιστρέφει σύντομα. Το πότε ακριβώς δεν το ξέρουμε ακόμη Αναφερόμαστε στο Φουάντ Μπασιρού.Ο άσος από τις Κομόρες νήσους αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την Εθνική του ομάδα κόντρα στην Μπουρκίνα Φάσο στις 27 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια ενός φιλικού αγώνα. Σε εκείνο το ματς αποκόμισε πρόβλημα τραυματισμού και από τότε έμεινε εκτός Τελευταίο του παιχνίδι με τους πράσινους ήταν στις 18 Σεπτεμβρίου και την νίκη της Ομόνοιας επί της ΕΝΠ με 4-0 όπου τότε αγωνίστηκε για 90 λεπτά. Ακούραστος εργάτης με σταθερά ψηλό επίπεδο απόδοσης με εξέχοντα ρόλο στην καλή συνολική λειτουργία, της ομάδας αλλά και τη διατήρηση της ισορροπίας της

Στο μεσοεπιθετικό κομμάτι ξεχωρίζουν οι Φώτης Παπουλής και Ρομάν Μπεζούς ως επιτελικοί μέσοι, συμβάλλουν τη σωστή και κυρίως αποδοτική λειτουργία της επίθεσης της ομάδας. διαθέτουν τόσο δημιουργικές, όσο και εκτελεστικές ικανότητες, είναι πολύ καλοί σε τεχνική, είναι ευφυείς και παίρνουν πρωτοβουλίες, Κάνουν κινήσεις κάθετες στην αντίπαλη περιοχή χωρίς την μπάλα. Ο Ελλαδίτης είναι πολύ διεισδυτικός, προκαλώντας προβλήματα σε κάθε αντίπαλη άμυνα.

Ο Μιξ Ντίσκερουντ δεν παίρνει τώρα τελευταία αρκετό χρόνο συμμετοχής αλλά αποδεδειγμένα έχει την ικανότητα να βοηθήσει με την οξυδέρκεια στο σερβίρισμα και την έφεση στα κλεψίματα. Ο δε Νικόλας Παναγιώτου μπορεί να προσφέρει ως ρολίστας στο χώρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση