ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Πως έχει το μετεγγραφικό τοπίο

Έχει έλθει ένας παίκτης που δεν είδαμε ακόμη, ενώ κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν θα γίνει άλλη κίνηση

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Διανύουμε τη 19η μέρα από την έναρξη της μετεγγραφικής περιόδου –ο μήνας έχει καλύψει περισσότερο από τη μισή διαδρομή- και η Ομόνοια ακόμη δεν έχει λάβει καμιά συνδρομή …έξωθεν.

Συνεχίζει να αγωνίζεται με το υλικό με το οποίο ξεκίνησε τη σεζόν. Έχει εντάξει στη δύναμη της τον Λίβυο ακραίο μεσοεπιθετικό Ισμαήλ Σράντι με την παράλληλη αποχώρηση του Τιμ Μάταβς, αλλά λόγω της μακράς του αποχής είναι εκτός ρυθμού και κατ’επέκταση η όποια βοήθεια  από αυτόν αναμένεται …προσεχώς.

Χρειάζεται ένας παίκτης που θα κάνει την άμυνα πιο συμπαγή πίσω απ’την μπάλα

 Μόνο αντικατάσταση

Θυμίζουμε ότι έχει λεχθεί επισήμως –από το Σίμο Ταραπουλούζη στην εκπομπή TOTAL GRREN στις 23/12- ότι θα γίνει μόνο αντικατάσταση παικτών. Δηλαδή για να έλθει κάποιος πρέπει να φύγει παίκτης από το υπάρχον ρόστερ. Θυμίζουμε ότι η Ομόνοια έχει δικαίωμα να εγγράψει παίκτη αφού υπάρχει μια θέση ξένου. Ομως με βάση τα πιο πάνω λεχθέντα, δεν θα το κάνει.

Αν δεν φύγει ο Ρομάν Μπεζούς –αναφερόμαστε σε αυτόν, γιατί με βάση την πληροφόρηση εξέφρασε την επιθυμία να αποχωρήσει, αν βρει ομάδα- ή κάποιος άλλος, δεν θα γίνει άλλη κίνηση. Αν βέβαια υπάρξει αλλαγή κατεύθυνσης και αποφασιστεί να πληρωθεί η θέση που είναι τώρα κενή, τότε ενδεχομένως να δούμε άλλο σενάριο.

Η αλήθεια είναι ότι η Ομόνοια έχει κινηθεί για απόκτηση «δεκαριού» με εκτελεστικές κυρίως ικανότητες, αλλά αφού δεν υπάρχει για την ώρα κανείς προς αποχώρηση, υπάρχει στασιμότητα.

 Οι στόπερ

Αν υπάρχει κενό στο ρόστερ; Και φυσικά υπάρχει. Στο κέντρο της άμυνας η Ομόνοια είναι ευεπίφορη στις επιθέσεις των αντιπάλων. Η επίδοση των ανέπαφων δικτύων κατά τα τελευταία 4 ματς, είναι αξιόλογη αλλά δεν κρύβει αυτό το πράγμα. Οι κεντρικοί αμυντικοί, κάποιες φορές, είτε δεν μαρκάρουν αποτελεσματικά τον παίκτη που βγαίνουν επάνω του, είτε δεν απομακρύνουν σωστά τη μπάλα από τον χώρο της αμυντικής τους ευθύνης, είτε ακόμη δεν μεταβιβάζουν ιδανικά τη μπάλα με αποτέλεσμα η κατοχή να περνά στον αντίπαλο.

Επίσης, το κουβάλημα της μπάλας αν υπάρξει ακάλυπτος χώρος, ή το άνοιγμα του παιχνιδιού με την μακρινή μεταβίβαση είναι στοιχεία που δεν υπάρχουν. Τις ιδιότητες αυτές τις έχει ο Εκτορ Γιούστε, που δεν είναι βασικός. Επί πλέον, δεν υπάρχει ύψος, όχι μόνο στην άμυνα αλλά και στο κέντρο, κάτι που είναι εμφανές στις εκτελέσεις κόρνερ από τον αντίπαλο.

Χρειάζεται ένας παίκτης που θα κάνει την άμυνα πιο συμπαγή πίσω απ’την μπάλα.

Καταθέτω με τα πιο πάνω την προσωπική μου άποψη. Άλλωστε αυτό αποτελεί υποχρέωση για τον κάθε επαγγελματία στο χώρο. Ρεπόρτερ χωρίς θέση, δεν είναι ρεπόρτερ, αλλά δημοσιοσχεσίτης. Εκείνο που θεωρώ εξωφρενικό είναι ο κάθε δημοσιογράφος, ο κάθε ταξιτζής, ο κάθε λογιστής, να θέλει να επιβάλει την άποψη του στον προπονητή μιας ομάδας !


Το hot όνομα στις μετεγγραφές Ιανουαρίου

Ας δούμε και την αντίθετη φορά των πραγμάτων. Ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι η Ομόνοια δηλώνει άγνοια, οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον για το Φρανσίς Ουζόχο από ομάδες του εξωτερικού. Η απόδοση του Νιγηριανού γίγαντα έχει ελκύσει ομάδες από πρωταθλήματα ψηλότερου επιπέδου. Η Ομόνοια δεν επιθυμεί την παραχώρηση του παίκτη που πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν. Όμως του λέχθηκε ότι αν βρει ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του δεν θα σταθεί εμπόδιο νοουμένου ότι θα ικανοποιηθεί οικονομικά.

Τα συμβόλαια, ο Κίτσος και ο Μπασιρού

Μια και περί σχεδιασμού το πόνημα, ας πάμε και λίγο παραπέρα. Να δούμε ποιων ποδοσφαιριστών εκπνέουν τα συμβόλαια με το τέλος της σεζόν. Ο ένας είναι ο Φώτης Κίτσος που είναι δανεικός από τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Ο νεαρός που κάνει εξαιρετική χρονιά, ων πια με το σπαθί του βασικός στην ομάδα, έχει ήδη εκφράσει την επιθυμία να παραμείνει στην Ομόνοια και στη νέα σεζόν, κάτι που λογικά το θέλει και η Ομόνοια πάρα το ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη τοποθέτηση επί τούτου . Ας μη λογαριάζουμε όμως χωρίς το ξενοδόχο που στην περίπτωση αυτή είναι η ΠΑΕ Ολυμπιακός, αφού η Ομόνοια δεν έχει δικαίωμα ανανέωσης της συνεργασίας με τον παίκτη.

Ο άλλος είναι ο 34χρονος Γκάρι Χούπερ ο οποίος ενσωματώθηκε την τελευταία μέρα της καλοκαιρινής μετεγγραφικής περιόδου. Έχει βοηθήσει την ομάδα, αλλά η ηλικία του είναι …θέμα. Οι άλλοι δύο είναι ο 35χρονος Εκτορ Γιούστε και ο 38χρονος Φώτης Παπουλής ,όντες επίσης σε προχωρημένη ηλικία. Ο παίκτης που λογικά θα προσπαθήσει να κρατήσει η Ομόνοια είναι ο 33 χρονος Φουάντ Μπασιρού που αποτελεί βασικό στέλεχος της ομάδας και έναν από τους καλύτερους αμυντικούς μέσους του πρωταθλήματος.

Βέβαια για τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές θα αποφασίσει ο Τεχνικός Διευθυντής που αναμένεται να προσληφθεί.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση