ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ομόνοια: Πως διαχειρίζεται τη λαίλαπα που έρχεται

Ανάγκη η προσαρμογή στα νέα δεδομένα

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Σε κατάσταση αβεβαιότητας όσον αφορά το αγωνιστικό βρίσκονται όλες οι ομάδες περιλαμβανομένης και της Ομόνοιας.

Υπάρχει όμως το οικονομικό που είναι παγίως το πλέον σημαντικό. Η Ομόνοια ήδη πλήττεται σημαντικά -ίσως περισσότερο από τις άλλες ομάδες γιατί είναι πρώτη στα εισιτήρια- και δεν προσδοκά σε σημαντικά οφέλη, αν – λέμε αν - η σεζόν ολοκληρωθεί με αγώνες μέσα στο κατακαλόκαιρο αφού αυτοί πιθανότατα θα διεξαχθούν χωρίς θεατές, άρα και δίχως έσοδα, πλην φυσικά των τηλεοπτικών (οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δόσεις από τη CYTA προς την ΚΟΠ, είναι για την ώρα σε …στάση αφού το ποδόσφαιρο βρίσκεται… στον «πάγο», ενώ δεν υπάρχει ακόμη τίποτα από τις ιδιωτικές πλατφόρμες).

Ως εργοδότης από τότε που το ποδοσφαιρικό τμήμα λειτουργεί ως εταιρεία έχει μέχρι στιγμής επιδείξει άψογη στάση έναντι των παικτών, ούσα τυπικότατη στις υποχρεώσεις της απέναντι των


Νέα προετοιμασία

Συνέχιση της σεζόν ως ακόμη και τον Ιούλιο που προτείνει η ΟΥΕΦΑ- είπαμε αυτοί… ξέρουν καλύτερα τα του ιού από τους επιδημιολόγους- πέρα από το ότι θα χρειαστεί οι ομάδες να κάνουν μια νέα προετοιμασία για να καλύψουν τους δυο σχεδόν μήνες αποχής, σημαίνει για την Ομόνοια και για όλες τις ομάδες, ότι θα συνεχίσουν να «τρέχουν» τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, ενώ τα έσοδα θα είναι αντιστρόφως ανάλογα. Μπορεί όμως κανείς να υποχρεώσει νομικά τον όποιο παίκτη να παραμείνει με πιθανή παράταση συμβολαίων;

 Η διακοπή του πρωταθλήματος, είναι ένα σοβαρό ενδεχόμενο. Και για να είμαστε ρεαλιστές, είναι το πιθανότερο. Δεν θα σωθεί βέβαια η Ομόνοια –ή το όποιο σωματείο- αν γλιτώσει κάποια χρήματα από συμβόλαια που λήγουν το Μάιο και δεν θα ανανεωθούν. Αυτό βέβαια θα γίνει - αν γίνει-μετά από συμφωνία με τον παίκτη. Εκτός αν υπάρξει μια πανευρωπαϊκή απόφαση που θα κατοχυρώνει άπαντες.

 Ένας είναι ο δρόμος

Αυτό που οφείλει η Ομόνοια από σήμερα να κάνει είναι να επεξεργάζεται πως θα διαχειριστεί την οικονομική λαίλαπα που έρχεται μετά το πέρας της πανδημίας. Ο δρόμος είναι κατά που φαίνεται ένας. Να μειώσει το μπάτζετ και να φτιάξει παράλληλα μια ομάδα το ίδιο καλή ή καλύτερη από τη φετινή. Η προοπτική υπάρχει αφού ο βασικός κορμός είναι γερός.

Το μπάτζετ αναμένεται να μειωθεί αναγκαστικά, αφού θα μειωθούν τα ποσά των χορηγιών όπως και αυτά των τηλεοπτικών εσόδων. Αυτές είναι οι επιδράσεις που δεν είδαμε ακόμη, αλλά θα δούμε λίαν προσεχώς ως …διορθώσεις της αγοράς, Και δεν είναι ανάγκη να είναι κανείς ο… νέος Ανταμ Σμιθ για να το διαπιστώσει αυτό.

Ηδη η Ομόνοια, όπως έχει δημοσιεύσει το 24sports, έχει καταβάλει στους παίκτες το ποσό που αντιστοιχεί στα δεδουλευμένα Μαρτίου, γεγονός που μαρτυρά για μια ακόμη φορά την οικονομική της υγεία.

Το γεγονός ότι στην ομάδα δεν ολοκληρώνεται πλειάδα συμβολαίων ίσως διευκολύνει την άμεση προσαρμογή του ποδοσφαιρικού τμήματος στα νέα οικονομικά δεδομένα. Θα εξηγήσουμε το γιατί.

 Η Ομόνοια θα κληθεί εκ των πραγμάτων να συμφωνήσει με τον κάθε παίκτη που διατηρεί συμβόλαιο σε ένα νέο ποσό που αναμενόμενα θα είναι μειωμένο. Η Ομόνοια έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε αυτήν την πτυχή.

Ως εργοδότης από τότε που το ποδοσφαιρικό τμήμα λειτουργεί ως εταιρεία, έχει μέχρι στιγμής επιδείξει άψογη στάση έναντι των παικτών, ούσα τυπικότατη στις υποχρεώσεις της απέναντι των.

Είναι επίσης εκ των πραγμάτων εμφανές ότι οι ποδοσφαιριστές είναι ικανοποιημένοι με τo περιβάλλον που βρήκαν στην Ομόνοια, αλλά και γενικότερα με το  νησί.

Αυτό ισχύει για όλους τούς παίκτες και ενδεχομένως να είναι βοηθητικό στην περιπτώσεις αυτών που έχουν συμβόλαιο εκπνέον και η ομάδα θέλει να τους κρατήσει. Βέβαια υπάρχουν περιπτώσεις που υπάρχει και... τρίτο μέρος.

Όποιο σενάριο και αν πραγματωθεί, είτε δηλαδή υπάρξει διακοπή και επικυρωθεί η υπάρχουσα βαθμολογία, είτε υπάρξει συνέχεια έχει εδραιωθεί  μια ακλόνητη πεποίθηση ότι η ομάδα θα αγωνιστεί του χρόνου στην Ευρώπη και δη στο Τσάμπιονς Λίνγκ.

 Η Ευρώπη ο νέος …παίκτης

Οι πράσινοι έχουν προϋπολογίσει από την Ευρώπη ότι θα βάλουν στα ταμεία τους ένα σεβαστό ποσό που δεν ήταν στα έσοδα εδώ και μια τριετία. Το μίνιμουμ ένα ματς σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση με ένα δεκάρι (χιλιάδες) εισιτήρια,  τηλεοπτικά δικαιώματα και μπόνους συμμετοχής. Επαναλαμβάνουμε.  Το μίνιμουμ, ένα ματς,

Επίσης η παρουσία του Σταύρου Παπασταύρου αποτελεί εγγύηση. Για να μην προκαλείται οικονομική αρρυθμία, έλλειψη ρευστότητας και αβεβαιότητα για το αύριο.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Πέτρος Παπαγιώργης

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

Υπομονή...

Υπομονή...

Αινιγματικό μήνυμα από τον Νιγηριανό τερματοφύλακα
24sports team
 |  ΟΜΟΝΟΙΑ
X