ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Πάει για παίκτες πρώτης γραμμής

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή αν θέλει να αλλάξει ρότα

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Σεζόν τέλος για την Ομόνοια που απόλαυσε ένα ονειρικό φινάλε σε μια εφιαλτική στη μεγαλύτερη της διάρκεια, χρονιά. Το να ισχυριστεί κανείς ότι όλα κυλούν προς τη σωστή κατεύθυνση, είναι για την ώρα πρόωρο. Είναι όμως ενθαρρυντικό το γεγονός ότι εταιρεία και σωματείο έχουν έλθει σε συμφωνία για το ιδιοκτησιακό, σύμφωνα με τη χθεσινή δήλωση του Σταύρου Παπασταύρου.

Οι «πράσινοι» πάντως είναι ήδη υποχρεωμένοι να σκέφτονται την επόμενη μέρα, (σε δύο μήνες θα αρχίσουν τα παιχνίδια για το Conference League) με το αρχικό πλάνο ενίσχυσης να είναι στα σκαριά. Ακόμη δεν είναι σαφές το ποιοι θα φύγουν. Για παράδειγμα –παίρνοντας τα απλά- δεν υπάρχει ακόμη σιγουριά το τι θα γίνει με παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν.  Όπως για παράδειγμα αυτά των Φουάντ Μπασιρού και Εκτορ Γιούστε. Ότι για την ώρα ακούγεται, ή γράφεται για τους δυο, είναι έωλο.

Επίσης κανείς δε ξέρει τι θα γίνει με το Φώτη Κίτσο που λήγει ο δανεισμός του. Οι πληροφορίες θέλουν την Ομόνοια να επιθυμεί την παραμονή του. Αυτό όμως δεν αποτελεί εχέγγυο περί της πραγματοποίησης της.

Αυτός που με βάση όλες τις ενδείξεις θα αποχωρήσει είναι ο Αρτέμ Μπεσεντίν του οποίου ο δανεισμός από τη Ντιναμό Κιέβου έχει εκπνεύσει.

Το «πάντρεμα» των τελευταίων χρόνων που επιχειρήθηκε, βάσει σχεδιασμού με τους έμπειρους, τους έξωθεν εξελίξιμους και τα παιδιά από τις ακαδημίες, που μπορούν να αποκτήσουν μεταπωλητική αξία, έχει πετύχει εκ του πρακτέου.

Σε αυτήν τη χρονική στιγμή όμως η Ομόνοια χρειάζεται εμβολιασμό του υλικού. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Επείγει να επιλεγούν ποδοσφαιριστές που έχουν την στόφα και διαθέτουν τα χαρακτηριστικά για να υποστηρίξουν πορείες απαιτητικές. Υλοποιώντας τους στόχους του πρωταθλητισμού και της Ευρωπαϊκής υπέρβασης. Η Ομόνοια χρειάζεται και άλλους παίκτες πρώτης γραμμής. Χρειάζεται μεταγραφές σοβαρές και επιπέδου, ανάλογες του κύρους της. Φτάνει πια ανεμομαζώματα .

Όσο για τους νέους; Το πράσινο εκκολαπτήριο συνεχίζει να παράγει ποδοσφαιριστές. Έχει άλλη μια καλή φουρνιά από τις ακαδημίες της. Μπορεί να τους αξιοποιήσει. Και οφείλει να το κάνει. Στις ακαδημίες γίνεται καλή δουλειά και θα είναι τεράστιο πισωγύρισμα αν επιστρέψει η ομάδα στην προ του Χένιγκ Μπεργκ εποχή. Χθες για παράδειγμα έκαναν ντεμπούτο οι Άγγελος Νεοφύτου, Παναγιώτης Ανδρέου και Νικόλας Κυριακίδης, κάτι που είναι θετικό

Συγχωροχάρτια

Εκείνο όμως που γνωρίζουμε πολύ καλά, είναι ότι πρέπει να αλλάξουν πράγματα στη στελέχωση του επιτελείου που ασχολείται με το σχεδιασμό και τη γενικότερη λειτουργία της ομάδας. Είναι απαράδεκτο να τίθεται η Ομόνοια εκτός πρωταθλήματος σχεδόν από την αρχή της σεζόν και να τελειώνει το πρωτάθλημα με 17 ήττες!  

Η μέχρι τώρα επίδειξη μεγαλοθυμίας από μέρους του προέδρου με τα συγχωροχάρτια για κάποιους οδηγεί μαθηματικά σε αδιέξοδο. Η μονοδιάστατη ενημέρωση του από συνεργάτες του, που συμμετέχουν σε λάθη που έγιναν, θεωρείται και είναι εκ των πραγμάτων διάτρητη και επικίνδυνη.

Να ληφθούν μέτρα με τομές και στοχευμένες κινήσεις ανανέωσης. Η ανακύκλωση με φθαρμένα υλικά δεν έχει κανένα νόημα. Να είναι στο επιτελείο άνθρωποι αποδεδειγμένα ικανοί και άξιοι να εκπροσωπήσουν ένα φορέα του μεγέθους της Ομόνοιας.

Συνάντηση Παπασταύρου με Σωφρόνη

Ο μετεγγραφικός σχεδιασμός εξαρτάται απόλυτα από το Σταύρο Παπασταύρου. Γιατί είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει τη δαπάνη για την υλοποίηση του. Μετά την ευχάριστη εξέλιξη που ο ίδιος ανακοίνωσε χθες, θα προχωρήσει στο ...παραπέρα. Αναμένεται ότι σήμερα θα συναντήσει το Σωφρόνη Αυγουστή για να μιλήσουν για τα του σχεδιασμού. Με τον κόουτς να τον ενημερώνει για τις ανάγκες της ομάδας και τον πρόεδρο για το διαθέσιμο μπάτζετ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση