

Πέτρος Παπαγιώργης
Χαράλαμπος Κυριακίδης, Μαρίνος Τζιωνής, Λοίζος Λοϊζου καθώς επίσης και ο Γιάννης Κούσουλος είναι οι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας που κλήθηκαν στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για τα παιχνίδια του Nations League που θα γίνουν στις 5 Σεπτεμβρίου με αντίπαλο το Μαυροβούνιο και στις 8 του ίδιου μήνα με αντίπαλο το Αζερμπαϊτζάν.
Τραυματισμού ένεκα, μένει εκτός ο Ανδρόνικος Κακουλλής. Αυτό δεν αποτελεί εικασία, αλλά έγκυρη πληροφόρηση. Ο νεαρός φορ ήταν στα πλάνα του Γιόχαν Βάλεμ, αλλά έμεινε εκτός λόγω της αγκωνιάς που δέχτηκε στην Αρμενία.
«Βάπτισμα του πυρός» όσον αφορά κλήση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πραγματοποιούν οι Μαρίνος Τζιωνής, Λοΐζος Λοΐζου, Χαράλαμπος Κυριακίδης από πλευράς Ομόνοιας καθώς και οι Γιάννης Σατσιάς (ΑΠΟΕΛ) Αλέξανδρος Γκόγκιτς της σκοτσέζικης Χιμπέρνιαν (γιος του Σίνισα Γκόγκιτς).
Ο Λοΐζος Λοΐζου γεννήθηκε στις 18.7.2003, ο Μαρίνος Τζιωνής στις 16.7.2001 και ο Χαράλαμπος Κυριακίδης στις 30.11.1998. Ο Γιάννης Σατσιάς γεννήθηκε στις 28.12.2002 και ο Αλεξανδρος Γκόκιτς στις 13 .4.1994.
Ο νεαρότερος παίκτης κληθείς για πρώτη φορά είναι ο Λοίζος Λοίζου. Αν πάμε πιο πίσω θα δούμε ότι αυτός που μέχρι στιγμής έκανε επίσημο ντεμπούτο ως νεαρότερος παίκτης είναι ο Γρηγόρης Κάστανος. Αυτο έγινε όταν ήταν 17 χρόνων (γεννήθηκε 30.1.1998) στις 28 Μαρτίου 2015 σε αγώνα με το Βέλγιο, όπου πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Κωνσταντίνου Μακρίδη τα τελευταία 6 λεπτά.
Επίσης σε ηλικία 19 χρόνων κλήθηκαν παλιότερα σε προπόνηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος οι Ιωάννης Κωστή και Μιχάλης Ιωάννου.
Θυμάται κανείς πότε όταν η τελευταία φορά που κλήθηκε ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας σε προπόνηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος των Ανδρών σε εφηβική ή μετεφηβική ηλικία; Μάλλον όχι. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυο, (Τζιωνής, Λοίζου), ενώ αν δεν ήταν τραυματίας, θα ήταν και ο Κακουλλής.
Αυτό λέγεται κεφαλαιοποίηση της δουλειάς του Χένινγκ Μπεργκ για λογαριασμό της Ομόνοιας. Είναι καθαρό- «σιόνι» που λένε στην Κυπριακή ότι ολόδικο του …θέμα είναι η προώθηση των νέων. Με άλλο προπονητή οι παίκτες αυτοί και άλλοι που προωθήθηκαν, ή θα ζέσταιναν τον πάγκο, ή θα αγωνίζονταν στην Κ19 μέχρι να δοθούν σε ομάδα κατώτερης κατηγορίας για να ψηθούν. Να… βαρυψηθούν δηλαδή και να καούν. Όπως έχει συμβεί με δεκάδες άλλους στο παρελθόν.Οχι μόνο στην Ομόνοια.
Ο Νορβηγός, όπως γίνεται κατανοητό, δεν δουλεύει μόνο για την Ομόνοια. Αντικειμενικά δουλεύει και για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Και φεύγοντας εκτιμάται με ασφάλεια ότι θα αφήσει στο ποδόσφαιρο μας θησαυρό, αποτελούμενο όχι μόνο από τους ποδοσφαιριστές που έχουν κληθεί τώρα από το Βέλγο ομοσπονδιακό. Ο θησαυρός θα είναι πλουσιότερος.
Σε ερώτηση που υποβλήθηκε στον ομοσπονδιακό Γιόχαν Βάλεμ την Παρασκευή κατά την ανακοίνωση της κλήσης των παικτών, για το αν θα μπορούσαν οι παίκτες που κλήθηκαν στην Εθνική Ανδρών να ήταν και στην Εθνική Ελπίδων απάντησε ως εξής: «Αυτές είναι οι επιλογές μας. Αν είναι έτοιμοι, δεν έχει να κάνει με την ηλικία τους». Ο συγκεκριμένος εργάστηκε για 6 χρόνια-σε δυο θητείες- στις Ελπίδες του Βελγίου. Μαζί και με Αζάρ, Λουκάκου Καράσκο κλπ
Ακριβώς το ίδιο πιστεύει και ο Χένινγκ Μπεργκ και ο κάθε προπονητής που δεν θέλει να ζει βουτηγμένος στις φοβίες και ανασφάλειες που δημιουργεί ο Κυπριακός ποδοσφαιρικός μικρόκοσμος.