ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Η συνταγή για νίκη και τα τελειώματα

Θέλει δεύτερη επικράτηση με καλύτερο φίνις

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Η δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος  θα φέρει την Ομόνοια αντιμέτωπη με την Καρμιώτισσα εκτός έδρας. Οι «πράσινοι» την αντιμετωπίζουν αύριο στις 20:00 στο «Στέλιος Κυριακίδης» το οποίο χρησιμοποιεί ως έδρα. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο  πέραν της νίκης στο μυαλό των ποδοσφαιριστών ώστε η ομάδα να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες.

Στο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα, το «τριφύλλι» είχε θετική παρουσία. Πραγματοποίησε μια καλή αρχή στο πρωτάθλημα κάτι που χρειαζόταν και λόγω της βαριάς ήττας και του αποκλεισμού από τη Μίντιλαντ. Η νίκη δεν έχει αλλάξει άρδην τα δεδομένα, όμως έδωσε μια ώθηση, (αγωνιστική και κυρίως ψυχολογική), που ήταν πολύ αναγκαία.

Αυτό το χτίσιμο περνά μέσα από νίκη στην Πάφο

Η Ομόνοια καλείται να χτίσει στη νίκη της πρεμιέρας και να δημιουργήσει δεδομένα τέτοια έτσι ώστε να αποφύγει λάθη που έγιναν την περασμένη περίοδο και τα οποία στοίχισαν. Αυτό το χτίσιμο περνά μέσα από νίκη στην Πάφο. Νίκη που θα έλθει αν η ομάδα δείξει -τουλάχιστον- την εικόνα που έδειξε στην πρεμιέρα. Δηλαδή παίκτες αφοσιωμένους στο πλάνο, κυριαρχικό ποδόσφαιρο, ρυθμό ομάδας με ψηλές βλέψεις, επιθετική άμυνα, ταχύτητα, εμπνεύσεις, ποικιλία κινήσεων στον κεντροεπιθετκό τομέα και παραγωγικότητα.

Αυτό το τελευταίο ( η παραγωγικότητα) όσο και αν κρίνεται θετικό το σκορ στο συγκεκριμένο ματς σηκώνει βελτίωση. Φυσικά και τα τέσσερα γκολ είναι πλούσια συγκομιδή. Εκπληκτικός ασφαλώς είναι και ο αριθμός των 21 τελικών προσπαθειών, εκ των οποίων οι ήταν 9 στο στόχο, ενώ ήταν και ο Μελίσσας εξαιρετικός και αποσόβησε αριθμό γκολ που θα έκαναν το σκορ μεγαλύτερο για την Ομόνοια.

Όμως η Ομόνοια δεν ήταν αυτή που έπρεπε στο φίνις. Ναι. Δεν ήταν. Κάτι που έγινε και σε άλλα ματς, ανεξαρτήτως του αριθμού των ευκαιριών που έφτιαξε. Αυτό συμβαίνει όχι μόνο λόγω μιας κακής εκτέλεσης, αλλά και λόγω μιας κακής απόφασης στην τελευταία πάσα. Αυτό το φαινόμενο πρέπει όσο προχωρά ο χρόνος, να εκλείπει όλο και περισσότερο. Γιατί σε ματς με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας από αυτό της πρεμιέρας δεν θα υπάρξουν 21 τελικές προσπάθειες.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή καταστρώνει το αγωνιστικό του πλάνο. Είναι δεδομένο ότι θα απουσιάσουν οι Παναγιώτου και Ψάλτης. Ο Κασάμα ακολουθεί κανονικά το πρόγραμμα προπόνησης. Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το σκηνικό για την κατάσταση του και το αν μπορεί να συμπεριληφθεί στην αποστολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X