ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Με αφορμή τα... βιντεάκια

Το ελκυστικό ποδόσφαιρο τριών περιόδων

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Αυτές τις μέρες η Ομόνοια ανεβάζει βιντεάκια, που αφορούν κυρίως το παρόν, αλλά και το παρελθόν. Αναρτά επίσης θεματολογία με γεγονότα ή πρόσωπα του παρελθόντος.

Είναι μέσα σε αυτό που ζούμε, μια ευκαιρία στον κόσμο της Ομόνοιας να μείνει… συντονισμένος με την ομάδα, να φρεσκάρει ή να μάθει γεγονότα που αφορούν τη διαδρομή της και να δώσει χρώμα –όσο γίνεται- στην μουντή, αγωνιώδη και αβέβαια καθημερινότητα του.

Η Ομόνοια παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο και βρίσκεται σε τροχιά πρωταθλητισμού. Εχει ξαναβρεί τη φιλοσοφία της. Δείχνει μάλιστα ότι έχει μεγαλύτερο ταβάνι.

Βιντεάκια με γκολ ανεβάζει πάντως και ο Ματ Ντάρμπισαιαρ. Συνεπαρμένος και αυτός, υποθέτουμε

Γκολ ε; Σε αυτά θα αναφερθούμε και θα …επεκταθούμε. Από τα 34 που έχει πετύχει η Ομόνοια, τα μισά –αν όχι περισσότερα- είναι από πλευράς δημιουργίας χάρμα ιδέσθαι.

 Είναι γκολ, απόρροια ελκυστικού συνδυαστικού, ποδοσφαίρου. Εικόνες που συνδυάζουν το τεχνικό παιχνίδι με passing game και επιθετικότητα.

 Το «τριφύλλι» πραγματοποιεί αυτοματισμούς και διαθέτει συνοχή. Με την πάροδο του χρόνου οι παίκτες έμαθαν ο ένας τον άλλο και το βγάζουν στο παιχνίδι τους.

Οι παίκτες επίσης εκδηλώνουν ένταση, είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και είναι ικανοί να παίζουν σε μικρούς χώρους.

Η Ομόνοια παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο και βρίσκεται σε τροχιά πρωταθλητισμού. Εχει ξαναβρεί τη φιλοσοφία της και δείχνει ότι έχει μεγαλύτερο ταβάνι.

Το υψηλού επιπέδου ποδόσφαιρο που παρουσιάζει την τρέχουσα χρονιά η ομάδα του «τριφυλλιού» συγκρίνεται –αναλόγως με τις συνθήκες της κάθε εποχής- με το ποδόσφαιρο που έχει παρουσιάσει σε άλλες δυο περιόδους της ιστορίας της. Με τη διαφορά ότι εκείνες οι περίοδοι συνοδεύτηκαν με τρόπαια.

 Oι δυο περίοδοι που η Ομόνοια ζωγράφιζε στους αγωνιστικούς χώρους και εισέπραττε το θαυμασμό και το χειροκρότημα της εξέδρας, ήταν:

Η χρονιά 1960-61 που πήρε το πρώτο της πρωτάθλημα . Ήταν τέτοιου επιπέδου ομάδα που απλώς… δεν παιζόταν. Παρουσίασε ποδόσφαιρο… προχώ για την εποχή (συγχωρέσετε μας για την αργκό, αλλά όντως η Ομόνοια εκείνη τη χρονιά, ανκαι νέα στην ΚΟΠ, ήταν πολύ μπροστά από τις άλλες ομάδες).

Σημείωσε 91 γκολ, ρεκόρ που κράτησε για 38 χρόνια μέχρι το 1998-99 που η Ανόρθωση πέτυχε 95. (τα πέτυχε σε 26 αγώνες ενώ η Ομόνοια σημείωσε 91 σε 24) Η Ομόνοια έχασε μόνο δυο φορές. Όταν είχε κερδίσει μαθηματικά τον τίτλο.

Η πενταετία 1980-85 με τα πέντε συνεχόμενα πρωταθλήματα, εκ των οποίων το ένα χωρίς ήττα (1984-85) και τα τρία συνεχόμενα νταμπλ.Το ποδόσφαιρο που έπαιξε και τότε, ήταν αριστιουργηματικό. 

ΥΓ. Αυτό που περνάμε είναι όντως οδυνηρό. Η στέρηση της ελευθερίας είναι βασανιστική. Όμως δεν είμαστε σε καμιά φυλακή. Σπίτι μας είμαστε. Στο δικό μας χώρο. Πέραν τούτου. Επειδή ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις, θυμίζουμε ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή εκτεθειμένοι στον κίνδυνο εκατομμύρια συνάνθρωποι μας, πρόσφυγες, τσουβαλιασμένοι από δω και από κει. Μπροστά  σε αυτούς, μάλλον... βασιλιάδες  πρέπει να νοιώθουμε.   

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Πέτρος Παπαγιώργης

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

Καλά… κι ο Λέσιακς;

Καλά… κι ο Λέσιακς;

Η φημολογία για τον Κίκο αγγίζει και την Ομόνοια, όμως εκεί υπάρχει ήδη ο κορυφαίος αριστερός μπακ του πρωταθλήματος
Δημήτρης Βρουλλίδης
 |  ΟΜΟΝΟΙΑ
X