ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Κινείται για χαφ-εξάρι και άσο

Η διαδικασία σχεδιασμού είναι ασταμάτητη και καλύπτονται τα κενά

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Στα μέσα Οκτωβρίου είμαστε, αλλά στην Ομόνοια-όπως και σε κάθε μεγάλη ομάδα – ο σχεδιασμός δεν σταματά ποτέ. Είναι μια διαδικασία  …διαρκούς επανάστασης.

Η ομάδα σχεδιασμού της Ομόνοιας, που το καλοκαίρι έκανε καλή δουλειά και έχει στήσει μια ομάδα συγκροτημένη και ανταγωνιστική, θέλει να τη βελτιώσει ακόμη περισσότερο, καλύπτουσα κάθε κενό που υπάρχει στο υλικό για να κυνηγήσει όσο το δυνατό πιο ενισχυμένη μέχρι τέλους τους στόχους της.

Παρακολουθεί συνεχώς πιθανούς στόχους στην ημεδαπή και στην αλλοδαπή. Τα ταξίδια των scouts δεν είναι μόνο… καλοκαιρινές υποθέσεις.

Το 24sports μαθαίνει ότι έχουν ήδη τεθεί οι πρώτοι στόχοι, που για να είμαστε ειλικρινείς, είναι αναμενόμενοι. Η Ομόνοια αναζητά τερματοφύλακα που θα πλαισιώσει το Φαμπιάνο Ριμπέιρο –που διατηρεί συμβόλαιο μέχρι τέλους της σεζόν- και το νεαρό Χαράλαμπο Κυριακίδη.

Δυστυχώς η κακοτυχία αποτελεί σύντροφο της Ομόνοιας κατά την τελευταία τριετία στα της θέσης του τερματοφύλακα. Σύντροφος αχώριστος, μάλιστα. Άρα η μια θέση από τις τέσσερις – αυτός είναι ο αριθμός των μετεγγραφών που δικαιούται η κάθε ομάδα να κάνει τον Ιανουάριο- αναμένεται να καλυφθεί από τερματοφύλακα.

Η άλλη θέση αφορά τη… μη ενδεδειγμένη μεσοαμυντική συμπεριφορά. Ενώ μεσοπεπιθετικά η ομάδα είναι σχεδόν άψογη -και ατομικά και συλλογικά- μεσοαμυντικά έχει αδυναμία. Ο ανασταλτικός μηχανισμός είναι προβληματικός. 

Χρειάζεται ένα εργαλείο στη θέση "6" μέσα στο γήπεδο. Τον παίκτη μπροστά από τα μπακ που θα βγάζει σωστά την μπάλα από την άμυνα για να ξεκινήσει η επίθεση, να κόβει τις επιθέσεις πριν η μπάλα φτάσει στην περιοχή και όταν η ομάδα ασκεί πίεση να γίνεται έξτρα παίκτης στην επίθεση. Με ένα τέτοιο παίκτη το πράσινο παζλ θα βρει το κομμάτι που του λείπει.

Η Ομόνοια κλείνει σήμερα την προετοιμασία της για τον αυριανό ντέρμπι, με το Φαμπιάνο Ριμπέιρο να προσπαθεί να ενταχθεί όσο το δυνατό καλύτερα στο περιβάλλον της ομάδας. Να φτάσει σε ένα ικανοποιητικό βαθμό ένταξης και να μπει στο γήπεδο έχοντας εξοικειωθεί σε ένα βαθμό με τον τρόπο που θα λειτουργήσει -αγωνιστικά και γενικότερα- με τους συμπαίκτες του στην άμυνα με στόχο να μείνει ανέπαφη η εστία της ομάδας.

Βίτορ Γκόμες και Μίκαελ Ορτέγα παραμένουν σε κατάσταση αμφιβολίας για το αν θα μετέχουν στην αποστολή. Το τι θα γίνει θα φανεί μετά τη σημερινή τελευταία προπόνηση.

Το αναμενόμενο έγινε σε σχέση με τα εισιτήρια που αναλογούσαν στην Ομόνοια για το «Α. Παπαδόπουλος», καθώς και τα 1040 βρήκαν κάτοχο και θα είναι γεμάτη  η εξέδρα που φιλοξενεί τους οπαδούς του «τριφυλλιού».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση