ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Κενό για διορθώσεις

Προσπάθεια αξιοποίησης της αγωνιστικής αδρανοποίησης

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Το μεγάλο και ασυνήθιστο όντως αγωνιστικό κενό που προκύπτει λόγω της αναβολής του ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ και των υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας, (η Ομόνοια αγωνίστηκε στις 26 Αυγούστου και θα αγωνιστεί ξανά στις 15 ή 16 Σεπτεμβρίου), προσπαθεί να αξιοποιήσει ο Χουάν Κάρλος Ολίβα, για να βελτιώσει την ομάδα ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Είναι πάντως πολύ δύσκολο για την οποία ομάδα να μένει αδρανοποιημένη για τρεις βδομάδες. Το γιατί συμβαίνει αυτό, το έχουμε αναφέρει πολλές φορές, το ξέρουμε όλοι ότι είναι ένα μέτρο άνευ αντικειμένου, ( είχε…αντικείμενο όταν πάρθηκε), αλλά κανείς δεν παίρνει την πρωτοβουλία να πει… φτάνει.

Αυτό…παρενθετικά. Η βελτίωση της Ομόνοιας είναι το ζητούμενο. Και πιο συγκεκριμένα. Η βελτίωση της κεντροεπιθετικής ανάπτυξης και της παραγωγικότητας. Αυτό είναι κάτι που φάνηκε και στα φιλικά ματς, αλλά και στο επίσημο. Γενικά στο δημιουργικό τομέα υπάρχει δυσλειτουργία, που απεικονίζεται στην περιορισμένη εκδήλωση πλαγιοκοπήσεων, στη λιγοστή παραγωγή ευκαιριών και στα χαμηλά επίπεδα σκοραρίσματος. Σε εννέα ματς πέτυχε οκτώ γκολ, τα περισσότερα από κεφαλιές σε στημένα και σουτ εκτός περιοχής, ενώ σημειώθηκε και ένα αυτογκόλ (Νέα Σαλαμίνα).

Περί του θέματος υπενθυμίζουμε μέρος των χθεσινών δηλώσεων του Ίσμα Λόπεθ στην κάμερα της Ομόνοιας: «Πέραν από την ασφάλεια που βγάζει η άμυνα μας, πιστεύω πως μετά τη διακοπή και με πολλές προπονήσεις, η ομάδα θα παρουσιαστεί και επιθετικά, ακόμη καλύτερη. Οι αντίπαλοι δεν μας έφεραν σε δύσκολη κατάσταση σε όλο το παιχνίδι και πλέον με τη δουλειά που θα γίνει, αυτές τις εβδομάδες, θα βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο και στην επίθεση».

Η πίστη για βελτίωση στο συγκεκριμένο τομέα είναι διάχυτη στο περιβάλλον της ομάδας.

Ο Χουάν Αλμπίν, που όπως και ο Ραουλ Λόε αναμένεται να είναι έτοιμοι μέχρι το ματς με την ΕΝΠ, ενώ δεν είναι σίγουρο αν θα είναι έτοιμος ο Χριστοφή.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X