ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Αυτό που δεν περιμέναμε

Ο κόσμος της ομάδας παραδόξως υστέρησε σε παρουσία στο τελευταίο ματς

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Έχουμε ασχοληθεί εκτεταμένα με το αγωνιστικό σκέλος της Σαββατιάτικης αναμέτρησης της Ομόνοιας με την ΑΕΛ, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η νίκη της Ομόνοιας ήταν δίκαια, αλλά επήλθε με πολύ κόπο και ιδρώτα, ενώ παράλληλα ο κόσμος της ομάδας εξακολουθεί να διαμαρτύρεται –και έχει δίκιο- ότι το ποδόσφαιρο, ή  καλύτερα το στυλ ποδοσφαίρου που παίζει η ομάδα δεν είναι….Ομονοιάτικο.

Κάποιοι διαβάζοντας τα πιο κάτω θα πουν… «τι θυμήθηκε τώρα αυτός».  Ασφαλώς  και είναι δικαίωμα τους να το πουν, θεωρώ όμως ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν μπορεί να αφεθεί. Η συμπαράταξη του κόσμου με την ομάδα στο πιο μαζικό δυνατό βαθμό, είναι κεφαλαιώδους σημασίας για τη φετινή προσπάθεια, με τις πολλές ιδιαιτερότητες.  Μια προσπάθεια που -θυμίζουμε ότι- θέτει την ομάδα στην πρώτη θέση στην παρούσα στιγμή.

Όμως όχι μόνο το ρεκόρ της σεζόν δεν καταρρίφθηκε , αλλά ήταν και αρκετά κάτω από το ζητούμενο

Υπάρχει λοιπόν, για να μπούμε και στο θέμα, ένα άλλο σκέλος -που έστω και σχετικά αργοπορημένα –χρήζει σχολιασμού. Η προσέλευση του κόσμου στο ΓΣΠ. Προσέλευση που ήταν κάτω από τις προσδοκίες όλων.

Ενώ η ομάδα προερχόταν από μια σημαντική εκτός έδρας νίκη με καλό ποδόσφαιρο για ένα μισάωρο, (με τον Εθνικό στο Δασάκι), το ματς ήταν ορισμένο σε ώρα ιδανική (5 το απόγευμα) με την Ομόνοια να εκδίδει ανακοίνωση κάλεσμα στον κόσμο υπενθυμίζοντας ότι έχει τεθεί ο στόχος της κατάρριψης του φετινού ρεκόρ που είχε σημειωθεί στο ματς με τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ, (θυμίζουμε ότι γενικότερος στόχος παραμένει το συνολικό ρεκόρ που είναι αυτό της χρονιάς 2003-2004 με μ.ο. εισιτηρίων 11,003), η συγκέντρωση του κόσμου ήταν απογοητευτική.

Μπήκε ψηλά ο πήχης για την προσέλευση του κόσμου της Ομόνοιας στο ντέρμπι με την ΑΕΛ; Σαφώς και όχι, γιατί δεν μιλάμε για τον κόσμο της όποιας ομάδας, αλλά της Ομόνοιας. Όμως όχι μόνο το ρεκόρ της σεζόν δεν καταρρίφθηκε , αλλά ήταν και αρκετά κάτω από το ζητούμενο.

Συγκεκριμένα, τα εισιτήρια του αγώνα ήταν 7780, δηλαδή 2146 λιγότερα από το φετινό ρεκόρ του αγώνα με τον Απόλλωνα (10196). Ο κόσμος έμεινε καθισμένος στον καναπέ. Αρκέστηκε στο να δηλώσει την οπαδική του ιδιότητα στο πληκτρολόγιο και στα social media. Όσον αφορά το γήπεδο… ανενεργός. Στο γήπεδο δεν ήλθε, θα κάνει όμως την κριτική του και θα ζητά μετεγγραφές.

Φυσικά και δεν πρόκειται να καθίσουμε να βρούμε το πώς και το «γιατί» αυτού του απρόσμενου φαινόμενου. Είναι μάλλον αδύνατο Το πιθανότερο είναι ότι το φαινόμενο που παρατηρήθηκε είναι συμπτωματικό. Ο Ομονοιάτης του καναπέ ή της καφετέριας είναι μειοψηφία.

Πρέπει όμως να πούμε ότι οι παρόντες οπαδοί ήταν άψογοι. Μπήκαν «κουρδισμένοι» στο γήπεδο και βοήθησαν πολύ την ομάδα τους. Ειδικά στο τέλος που τους είχε ανάγκη αύξησαν τα ντεζιμπέλ και η ατμόσφαιρα άναψε για καλά. Εκείνο όμως που τους ζέστανε περισσότερο ήταν η ενέργεια του Ανδρόνικου Κακουλλή!

Θα πρέπει επίσης να τονιστεί η εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην κερκίδα –οργάνωση, στήριξη - από την αρχή της χρονιάς από τα παιδιά του Fan Club Λακατάμειας.

Θυμίζουμε τα εισιτήρια των εντός έδρας ματς μέχρι τώρα.
31.8.19 δεύτερη αγωνιστική Ομόνοια-Σαλαμίνα 2-0
Εισιτήρια 9,053
21.9.19 τέταρτη αγωνιστική Ομόνοια-Απόλλωνας 1-0
Εισιτήρια 10,196
25.10.19 έβδομη αγωνιστική Ομόνοια- Ολυμπιακός 1-1
Εισιτήρια: 6,167
9.11.2019 Ένατη αγωνιστική Ομόνοια-ΑΕΛ 1-0
Εισιτήρια 7,780

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

Πυροβολήστε  τους !

Πυροβολήστε τους !

Αυτό που βιώνουν οι ποδοσφαιριστές την φετινή χρονιά και θα βιώσουν κυρίως την επόμενη είναι βασανιστήριο
Πέτρος Παπαγιώργης
X