ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Οι πέντε προηγούμενοι άτιτλοι…η Ομόνοια;

Θα καταφέρει να «σπάσει» την παράδοση των «πρωτάρηδων» η ομάδα του Μπεργκ;

Σάββας Λαζανιάς

Σάββας Λαζανιάς

lazaniass@sppmedia.com

Στην Ομόνοια ζουν ομολογουμένως μια πρωτόγνωρη κατάσταση στη φετινή αγωνιστική περίοδο, καθώς το πρόγραμμα είναι αρκετά πιεστικό λόγω και της συμμετοχής της στους ομίλους. Το έργο της Ομόνοιας φαντάζει πιο δύσκολο από αυτό που είχαν οι άλλοι ευρωπαίοι (σε ομίλους) τα προηγούμενα χρόνια, καθώς το πρόγραμμα των αγώνων φέτος είναι πολύ πιο «φορτωμένο» και τα χρονικά περιθώρια είναι μικρότερα ελέω και της πανδημίας.

Είναι παραδεκτό ότι η Ομόνοια δεν βρίσκεται και στα καλύτερα της στο πρωτάθλημα και ο κυριότερος λόγος αυτής της κακής πορείας οφείλεται στο διπλό ταμπλό που έχει να διαχειριστεί. Να μην ξεχνάμε ότι οι «πράσινοι» είναι πρωτάρηδες σε τέτοιες καταστάσεις και δεν θα μπορούσαν να μην επηρεαστούν. Άλλωστε, καμία από τις κυπριακές ομάδες στο παρελθόν δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει και στα δυο τεμπλό, στην πρώτη της παρουσία σε ομίλους.

Η Ανόρθωση ήταν η πρώτη κυπριακή ομάδα που κατάφερε να προκριθεί σε ευρωπαϊκούς ομίλους τη σεζόν 2008-09. Την ίδια χρονιά είχε τερματίσει στην 3η θέση του πρωταθλήματος, χωρίς να πανηγυρίσει κάποιο εγχώριο τίτλο.

Τη σκυτάλη από την «Κυρία» πήρε ο ΑΠΟΕΛ ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε ομίλους τη σεζόν 2009-10. Οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν τερματίσει στη 2η θέση πίσω από την Ομόνοια.

Την περίοδο 2011-12 η ΑΕΚ προκρίθηκε στους ομίλους για πρώτη φορά, τερματίζοντας την ίδια χρονιά στην 5η θέση του πρωταθλήματος.

Την επόμενη χρονιά (το 2012-13) η ΑΕΛ προκρίθηκε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Την ίδια χρονιά οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν τερματίσει στην 5η θέση στο πρωτάθλημα.

To 2013-14 ήταν η σειρά του Απόλλωνα να προκριθεί σε ομίλους. Εκείνη τη χρονιά οι «κυανόλευκοι» είχαν τερματίσει στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Βλέπουμε ότι απέτυχαν όλες οι ομάδες στις εγχώριες διοργανώσεις, τις χρονιές που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε ευρωπαϊκούς ομίλους, μη μπορώντας να διαχειριστούν τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που είχαν να αντιμετωπίσουν με τα δυο ταμπλό της Ευρώπης και του πρωταθλήματος.

Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν θα καταφέρει η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ να «σπάσει» αυτή την αρνητική παράδοση των «πρωτάρηδων» και να οδηγήσει την Ομόνοια σε κάποιο τίτλο στο τέλος της σεζόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Σάββας Λαζανιάς

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση