ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μπεργκ: «Φαβορί για τον τίτλο η Ανόρθωση»

Πώς περιμένει το ντέρμπι με την Κυρία

Ο προπονητής της Ομόνοιας, Χένινγκ Μπεργκ, μίλησε για το ντέρμπι με την Ανόρθωση. Αναλυτικά: 

Οι δηλώσεις του προπονητή μας, κ. Χένινγκ Μπεργκ, ενόψει του αγώνα της Κυριακής απέναντι στην Ανόρθωση. Αναφέρθηκε στα «κλειδιά» για τη νίκη και τόνισε πως ο αγώνας θα είναι ένα καλό τεστ για την ομάδα μας.

Πώς περιμένετε το ντέρμπι απέναντι στην Ανόρθωση;

«Η Ανόρθωση πραγματοποιεί πάρα πολύ καλή σεζόν μέχρι στιγμής. Έχουν κάποια εντυπωσιακά αποτελέσματα. Κατάφεραν να κερδίσουν δύσκολα παιχνίδια. Είναι μία ομάδα με πολύ καλή φυσική δύναμη. Πετυχαίνει γκολ από στατικές φάσεις και είναι πολύ καλή ομάδα ανασταλτικά. Έτσι βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας, γιατί είχαν πολύ καλά αποτελέσματα αυτή τη σεζόν».

Ποια είναι τα κλειδιά για να κερδίσουμε ένα παιχνίδι σαν και αυτό;

«Πρέπει να συνεχίσουμε, να παίξουμε το ποδόσφαιρο μας. Δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες, κάναμε καλά παιχνίδια μετά τα Χριστούγεννα, αλλά δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε τους αγώνες που θα θέλαμε. Πριν από τα Χριστούγεννα παίζαμε καλά και κερδίζαμε τα παιχνίδια, οπόταν πρέπει να συνεχίσουμε και να επιστρέψουμε στις νίκες. Σίγουρα απέναντι στην Ανόρθωση δεν θα γίνει και το πιο ανοιχτό παιχνίδι αλλά ένας κλειστός αγώνας, γιατί είναι πολύ καλοί αμυντικά. Οπόταν δεν περιμένουμε να φτιάξουμε πάρα πολλές ευκαιρίες, αλλά με αυτές που θα φτιάξουμε θέλουμε να σκοράρουμε. Απέναντι στην Πάφο φτιάξαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε. Μέχρι στιγμής η Ανόρθωση είναι η καλύτερη ομάδα αμυντικά και γενικά είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Οπόταν δεν περιμένουμε να έχουμε τόσες πολλές ευκαιρίες απέναντι τους, αλλά θα είναι ιδανικό να σκοράρουμε στις ευκαιρίες που θα φτιάξουμε».

Ποιο μήνυμα στείλατε στους παίκτες ενόψει του ντέρμπι;

«Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα αμυντικά. Μία ομάδα που είναι πολύ καλή στις στατικές φάσεις και αυτήν την περίοδο έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση εξαιτίας της θέσης που βρίσκεται. Τα πάνε πολύ καλά και τώρα είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα, λόγω της διάρκειας που έχουν στο παιχνίδι τους και των αποτελεσμάτων τους που είναι εντυπωσιακά. Οπόταν θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς».

Η νίκη στο ντέρμπι με την Ανόρθωση είναι σημαντική, έτσι ώστε να παραμείνουμε κοντά στην πρώτη θέση. Το γεγονός αυτό προσθέτει έξτρα πίεση στην ομάδα;

«Όχι, όπως είπα και πριν σε κάθε παιχνίδι θέλουμε να παίζουμε καλά και θέλουμε να κερδίζουμε. Η πίεση είναι πάντα εκεί και πιστεύω ότι ως ομάδα προοδεύουμε πάρα πολύ αυτή τη σεζόν. Η Ανόρθωση πραγματοποιεί επίσης μία εντυπωσιακή σεζόν, είναι στην κορυφή του πίνακα και έχουν περισσότερους βαθμούς από εμάς. Κέρδισαν περισσότερα παιχνίδια είναι μέχρι στιγμής η καλύτερη ομάδα στην Κύπρο. Θα είναι ένα καλό τεστ για εμάς να αγωνιστούμε εναντίον τους. Όμως, όταν αγωνιζόμαστε στην έδρα μας πάντοτε θέλουμε να κερδίζουμε. Εξήλθαμε ισόπαλοι 0-0 όταν αγωνιστήκαμε στην έδρα τους σε ένα κλειστό παιχνίδι και αναμένω πως και αυτός ο αγώνας θα είναι δύσκολος και κλειστός. Και ελπίζω να κάνουμε αυτά που πρέπει για να κερδίσουμε τον αγώνα».

Οι φίλαθλοί μας απαιτούν τη νίκη απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο όπως είναι η Ανόρθωση. Ποιο είναι το μήνυμα σας;

«Θέλουμε και εμείς να κερδίσουμε όπως αυτοί. Οι φίλαθλοί μας μπορούν να δουν τη συμπεριφορά και τη νοοτροπία των παικτών. Ότι παλεύουν και κάνουν ό,τι μπορούν για να κερδίσουν. Δεν είμαστε ακόμη η ομάδα που μπορούμε να κερδίζουμε όλες τις ομάδες σε αυτό το πρωτάθλημα. Θέλουμε να είμαστε σε αυτό το επίπεδο στο μέλλον, αλλά δεν είμαστε τώρα. Ακόμη αναπτυσσόμαστε, ακόμη προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε. Δεν είμαστε η ομάδα που διαρκώς κερδίζει τίτλους και είναι το νούμερο ένα. Οπόταν αυτή είναι μία διαδικασία για εμάς, αλλά όταν οι φίλαθλοι βλέπουν την πίστη των παικτών, πως κάνουν ό,τι μπορούν για να κερδίσουν τους αγώνες, ότι παλεύουν, προσπαθούν, τρέχουν, είναι ανταγωνιστικοί, τότε θα είναι ευχαριστημένοι με αυτήν την προσπάθεια».

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X