ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Μετά την Ομόνοια και ο Κούμας περιμένει

Θέλουμε κόσμο σε όλα τα γήπεδα, τηρώντας τα μέτρα

Το ζήτημα παρουσίας κόσμου στο γήπεδο είναι συνολικό και αφορά τους πάντες, όχι μόνο την Ομόνοια που λόγω Ευρώπης το θέτει πιο επιτακτικά. Οι «πράσινοι» δια του Δημήτρη Γρηγόρη δημοσιοποίησαν την ενόχλησή τους πως δεν υπήρχε απάντηση στο αίτημά τους από το υπουργείο υγείας, όμως δεν είναι οι μόνοι που περιμένουν απάντηση.

Η ΚΟΠ στηρίζει το αίτημα με βασικό επιχείρημα πως σε άλλες δραστηριότητες που είναι και σε κλειστό χώρο, π.χ. θέατρα, σινεμά, επιτρέπεται στο 50% παρουσία κόσμου

Η ΚΟΠ η ίδια έχει καταθέσει αίτημα για συνάντηση με το υπουργείο και περιμένει να οριστεί, ώστε να συζητηθεί το θέμα της παρουσίας φιλάθλων. Για μια σειρά από λόγους, η επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα είναι επιτακτική και το ζητούν όλα τα σωματεία. Η ΚΟΠ στηρίζει το αίτημα με βασικό επιχείρημα πως σε άλλες δραστηριότητες που είναι και σε κλειστό χώρο, π.χ. θέατρα, σινεμά, επιτρέπεται στο 50% παρουσία κόσμου άρα γιατί όχι και στο ποδόσφαιρο.

Μάλιστα η ομοσπονδία θα προτείνει και εναλλακτικές λύσεις αν γίνεται και κάτω από το ήδη συμφωνημένο ποσοστό του 33%. Έστω και ένα 20% να επανέλθει ο κόσμος για να σεβαστούμε τουλάχιστον όσους αγόρασαν το εισιτήριο διαρκείας των ομάδων τους και έχουν προπληρώσει για τους αγώνες που δεν τους επιτρέπεται να βλέπουν.

Από πλευράς υπουργείου και επιδημιολογικής ομάδας εκφράστηκε το επιχείρημα πως το ποδόσφαιρο μπορεί να ζήσει οικονομικά και μέσω της τηλεόρασης ενώ θέατρα και σινεμά όχι. Επίσης στέκονται και στη συμπεριφορά του κόσμου στο γήπεδο σε σχέση π.χ. με το θέατρο που είναι σαφώς λιγότερο επικίνδυνη σε σχέση με τη μετάδοση του ιού.

Το γενικότερο συμπέρασμα από όσα παρατηρούμε να γίνονται, είναι πως το ποδόσφαιρο στο σύνολό του θέλει επιστροφή του κόσμου, το ίδιο το φίλαθλο κοινό θέλει, όμως οι ειδικοί και το υπουργείο διστάζουν να ικανοποιήσουν τέτοια αιτήματα. Εδώ καλά καλά δεν απαντούν στα αιτήματα έστω και αρνητικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση