ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κεραμιδόγατος

Προπονητής των «ειδικών αποστολών» ο Σωφρόνης

Σάββας Λαζανιάς

Σάββας Λαζανιάς

lazaniass@sppmedia.com

Μια γνώριμη λύση επέλεξε η Ομόνοια για την αντικατάσταση του Γιανίκ Φερέρα στον πάγκο της ομάδας, επιλέγοντας τον Σωφρόνη Αυγουστή ο οποίος άφησε την Καρμιώτισσα για χάρη του τριφυλλιού.

Αυτή είναι η τέταρτη ομάδα που αλλάζει ο Κύπριος προπονητής τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Τον Νοέμβριο του 2020 είχε προσληφθεί από την ΑΕΚ. Τον Αύγουστο του 2021 έπιασε δουλειά στον ΑΠΟΕΛ, ενώ τον περασμένο Δεκέμβρη ξεκίνησε να εργάζεται στην Καρμιώτισσα. Επιτέλεσε έργο σε όλες τις προαναφερθείσες ομάδες αν και δεν κατάφερε να υλοποιήσει τους στόχους που είχαν τεθεί, ειδικά σε ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ.

Όλες οι πιο πάνω περιπτώσεις όπως και η περίπτωση της πρόσληψης του από την Ομόνοια έχουν δυο βασικά κοινά. Το πρώτο είναι ότι ο Αυγουστή προσλήφθηκε και στις τέσσερις ομάδες κατά τη διάρκεια της σεζόν και όχι απο΄ την αρχή. Το δεύτερο και πιο βασικό είναι ότι υπήρχαν προβληματικές καταστάσεις σε όλες τις ομάδες που τον επέλεξαν για αντικαταστάτη. Το ίδιο προβληματική είναι και η κατάσταση στην Ομόνοια.

Δεν είχε καθόλου εύκολη αποστολή στις προηγούμενες του ομάδες και ειδικά σε ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ. Ούτε τώρα είναι εύκολη η αποστολή του στην Ομόνοια όμως ο Σωφρόνης τόλμησε να την αναλάβει σε μια εξαιρετική δύσκολη περίοδο. Κατανοεί πλήρως τα δύσκολα δεδομένα που υπάρχουν όμως παράλληλα έχει μεγάλη πίστη στις ικανότητές του.

Το παρατσούκλι που «κόλλησαν» στον Σωφρόνη είναι το «γάτος» ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση αποδεικνύεται «κεραμιδόγατος» καθώς δεν έχει καταφέρει να στεριώσει πουθενά μετά την πρώτη του θητεία στον πάγκο του Απόλλωνα. Υπάρχει βέβαια εξήγηση για αυτό, καθώς αναδεικνύεται ως ο προπονητής των «ειδικών αποστολών», αποστολές οι οποίες εμπεριέχουν συνήθως ρίσκο και πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας.  

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση