ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κάνσας Σίτι - Τζιωνής: Δίνουν χρήμα με πλάνο

Ο κανονισμός που «στέλνει» τον Κύπριο διεθνή στο MLS

Κωνσταντίνος Νικολάου

Κωνσταντίνος Νικολάου

nikolaouk@sppmedia.com

Προ των πυλών του Major League Soccer (MLS) βρίσκεται ο Μαρίνος Τζιωνής… με τον δρόμο για να γίνει κάτι τέτοιο να έχει ανοίξει τον Απρίλιο του 2021, όταν κι ανακοινώθηκε ο νέος κανονισμός για τους ποδοσφαιριστές κάτω των 22 ετών, γνωστός ως U22 Initiative.

Εξηγούμε… Πρόκειται για μια απόφαση που σχετίζεται άμεσα με τις προθέσεις της ομοσπονδίας ούτως ώστε το πρωτάθλημα των Η.Π.Α. να φτάσει σε σημείο να πουλάει ποδοσφαιριστές, με σεβαστά ποσά, σε όλο τον κόσμο!

Για να γίνει αυτό, πέραν απ’ εκείνους των ακαδημιών, ταυτόχρονα θα πρέπει να επενδυθούν ορισμένα χρήματα σε ταλαντούχους παίκτες και ως εκ τούτου εδώ και μερικούς μήνες οι σύλλογοι του MLS έχουν το δικαίωμα να αποκτάνε μέχρι και τρεις ποδοσφαιριστές κάτω των 22 ετών, με το συμβόλαιο τους να ξεπερνά τις 200 χιλιάδες δολάρια.

Υπογραμμίζουμε ότι ο κανονισμός αυτός αφορά αποκλειστικά το οικονομικό σκέλος της οποιασδήποτε μεταγραφής, καθώς μια ομάδα μπορεί να αποκτήσει περισσότερους από τρεις ποδοσφαιριστές κάτω των 22, υπό την προϋπόθεση όμως ότι τουλάχιστον τρεις εξ αυτών θα αμείβονται με πάνω από το ποσό που ήδη αναφέραμε.

Το πλάνο της Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι

Η όπως όλα δείχνουν νέα ομάδα του Κύπριου διεθνούς, δια στόματος του από το 2009 προπονητή της, Πίτερ Βέρμες, θέλει να εκμεταλλευτεί αυτόν το νέο κανονισμό, ο οποίος της επιτρέπει να επενδύσει σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, που υπό προϋποθέσεις μπορούν να βοηθήσουν και άμεσα.

«Θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι οι παίκτες μας κάνουν. Να είναι νέοι και να έχουν αποδείξει ότι μπορούν να πετύχουν. Νομίζω είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 55χρονος τεχνικός, όταν κλήθηκε να εκφέρει την άποψη του για τον παραπάνω κανονισμό.

Με δεδομένο τις προθέσεις των ανθρώπων της ομάδας του Κάνσας και σε συνδυασμό με το ότι την παρούσα φάση υπάρχουν τουλάχιστον δύο κενές θέσεις (δεν έχει ξεκαθαρίσει η περίπτωση ενός ποδοσφαιριστή) για παίκτες κάτω των 22 με επικερδής συμβόλαια (όπως τα λένε οι Αμερικανοί), φαίνεται ότι οι πληροφορίες που θέλουν τον νεαρό άσο να παίρνει περισσότερες από 200 χιλιάδες στη νέα του ομάδα… θα επιβεβαιωθούν!

Συμπερασματικά, ο Τζιωνής ενδέχεται να συνεχίσει την καριέρα του σε μια ομάδα πρόθυμη να εκμεταλλευτεί το νέο κανονισμό, επενδύοντας σε αυτόν, με την προοπτική ότι στο μέλλον θα μπορέσει να πουλήσει εκ νέου τον 20χρονο, με την ελπίδα ότι τα χρήματα που θα δώσει στην Ομόνοια… θα τα πάρει πίσω πολλαπλάσιες φορές!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση