ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Χένινγκ Μπεργκ: Δες πώς άλλαξαν οι καιροί…

Τώρα δεν είναι όπως το Σεπτέβριο

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Στις 16 του περασμένου Σεπτέβρη η Ομόνοια έφθασε σε ένα ιστορικό επίτευγμα. Προκρίθηκε σε όμιλο του Γιουρόπα Λινγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της κερδίζοντας στα πέναλτι τον Ερυθρό Αστέρα με 4-2 ενώ ο αγώνας έληξε μετά και την παράταση σε 1-1.

Εκείνη τη μέρα ο Χένινγκ Μπεργκ έγινε …Μωυσής που οδήγησε την Ομόνοια από την «σκλαβιά» της (το απωθημένο της μη πρόκρισης σε όμιλο Ευρωπαϊκής διοργάνωσες) στη γή της επαγγελίας.

Ολοι οι Ομονοιάτες έπιναν νερό στο όνομα του και ζητούσαν από το Σταύρο Παπασταύρου να του κάνει συμβόλαιο ζωής.

Δυόμισι μήνες μετά ο Νορβηγός είναι αποδέκτης αρνητικών ερεθισμάτων. Νοιώθει πίεση σε βαθμό που δεν έχει ξανανιώσει στην Κύπρο. Πίεση που προέρχεται από τα έντονα παράπονά του κόσμου για τα αποτελέσματα και την εικόνα της ομάδας στα τελευταία πέντε ματς του πρωταθλήματος.  

 Η Ομόνοια δίνει… δικαιώματα με την απόδοσή της .Όταν δίνεις δικαίωμα σε έναν υποδεέστερο αντίπαλο να ελπίζει, θα σου «βγάλει» γλώσσα και πολύ καλά θα κάνει! Αυτό συμβαίνει όταν δεν μπορείς να του κλείσεις το στόμα, ρίχνοντάς του μια τριάρα στο κεφάλι να δει τον ουρανό σφοντύλι.

Η ομάδα είναι σε κακό φεγγάρι. Είναι λες και έχει χαθεί το κίνητρο. Αυτό συμβαίνει κατά πρώτον γιατί έχει πελώρια κεντροεπιθετικά κενά από τον άστοχο προγραμματισμό του καλοκαιριού, που όχι μόνο δεν πρόσθεσε ποιότητα, αλλά αφαίρεσε από την υπάρχουσα, και κατά δεύτερον, γιατί ο κόουτς επιμένει να λειτουργεί με μια φιλοσοφία που βάζει πρόσθετα προβλήματα στην ομάδα.

Επιμένει φορτικά στο Μίκαλ Ντούρις, συνεχίζει να τοποθετεί στη δεξιά πλευρά το Αμπντουλαχί Σεχού που δεν αποδίδει στη συγκεκριμένη θέση (προχθές δεν ανέβηκε ούτε μια φορά) και τον …στερεί από την ομάδα μη τοποθετώντας τον στο κέντρο, όπου είναι επαρκέστατος, θέτει το Χάρη Μαυρία εκτός (τον παίκτη που ανεβαίνει ιδανικότατα τη δεξιά πλευρά), χρησιμοποιεί τον μονίμως ντεφορμέ για φέτος Βίτορ Γκόμες, παραγκωνίζει το Καλί Σενέ που τις λίγες φορές που έχει παίξει έχει δείξει αξιόλογα στοιχεία και μέχρι πρόσφατα έβαζε το Ερνστ Ασάντε πίσω από το φορ. (Και δεξιά βέβαια που τον έβαλε, διαφορά δεν έκανε καμιά).

Προχθές ο Χένινγκ Μπεργκ με την αλλαγή στο 90 προκάλεσε αρνητική εντύπωση.  Οι δε δηλώσεις του μετά το ματς μας άφησαν  όλους με το στόμα ανοικτό.

Ο Χένινγκ Μπεργκ έχει θέσει σφραγίδα στην Ομόνοια με το έργο του. Σφραγίδα που κανείς, μα κανείς δεν μπορεί να καταργήσει. Γιατί είναι ο άνθρωπος που αναγέννησε την Ομόνοια, Την πήρε από τον πάτο και την ανέβασε ξανά στον αφρό.

Ο Σκανδιναβός κατάφερε με τη δουλειά του, το πείσμα και τον χαρακτήρα του να γυρίσει το χαρτί και να κερδίσει τους παίκτες του και τον κόσμο.

Η ζωή όμως δεν είναι κάτι στατικό. Τα πράγματα αλλάζουν. Ο Χένινγκ Μπεργκ αυτήν την ώρα δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του κόσμου στο βαθμό που αυτό γινόταν στα μέσα Σεπτεβρίου. .

Λογικά ο Νορβηγός θα κατάλαβε ότι αλλάξαν οι καιροί. Ας προσπαθήσει …να αλλάξουν ξανά. Στο χέρι του είναι. Η καλύτερα στο…κεφάλι του.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Πέτρος Παπαγιώργης

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση