ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Ήταν μια δύσκολη μέρα... οι ευθύνες δεν βαραίνουν έναν άνθρωπο»

Στην εκπομπή «Total Green» ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας

Πρώτη επίσημη αντίδραση από την Ομόνοια μετά την απομάκρυνση του Σωφρόνη Αυγουστή… μέσω των δηλώσεων του Ανδρέα Δημητρίου στην εκπομπή «Total Green». Μεταξύ άλλων ανέφερε πως ο Κύπριος προπονητής δεν είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για τα αρνητικά αποτελέσματα, ωστόσο δεν έχουν παρά να δουν μπροστά.

Σημείωσε ακόμη πως τις προπονήσεις αναλαμβάνει προσωρινά ο Μάριος Νικολάου κι ενώ υπάρχει ο στόχος ούτως ώστε ο διάδοχος στον πάγκο να βρεθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Αναλυτικά:

«Ήταν μια δύσκολη μέρα σήμερα. Το να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις δεν είναι ευχάριστο ειδικά με ανθρώπους που εκτιμάς, σέβεσαι, αναγνωρίζεις την προσφορά τους και συνδέεσαι και συναισθηματικά εκτός το επαγγελματικό. Αυτός είναι ο κόσμος του ποδοσφαίρου. Απόφαση που λήφθηκε σήμερα σε μια προσπάθεια να μπορέσει η ομάδα να ανακάμψει. Σίγουρα οι ευθύνες δεν βαραίνουν έναν άνθρωπο είναι αυτονόητο, είναι συλλογικές. Όμως αφού αξιολογήθηκαν όλα τα δεδομένα λήφθηκε αυτή η απόφαση με στόχο να μπορέσει η ομάδα να ανακάμψει το συντομότερο δυνατό. Ευχαριστούμε και δημόσια τον κ. Αυγουστή που έδωσε το άπαν των δυνάμεων του για την Ομόνοια, κατέκτησε το κύπελλο σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία αν θυμάστε καλά τον Φεβρουάριο. Κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα να ανακάμψει και να πάρει το 16ο κύπελλο, ο 3ος Κύπριος που κατακτά κύπελλο με την Ομόνοια. Δούλεψε πάρα πολύ σκληρά, εντάξει, από εκεί και πέρα πάμε στην επόμενη μέρα με στόχο το καλύτερο δυνατό για την Ομόνοια. Να ευχηθούμε στον κ. Αυγουστή ό,τι καλύτερο σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο».

«Ο κ. Αυγουστή θα μείνει για πάντα στις καρδιές των Ομονοιατών. Αυτό είναι δεδομένο. Νομίζω είπατε πει παλαιότερα σε μια εκπομπή πως όσοι καταφέρνουν να μπαίνουν στις καρδιές των Ομονοιατών δεν φεύγουν, μένουν εκεί για πάντα, αυτό είναι σίγουρα μια μεγάλη επιτυχία για τον ίδιο που την κέρδισε με την παρουσία του».

Για το αν αποχαιρέτησε τους παίχτες: «Όχι υπήρχε ρεπό σήμερα, αύριο είναι η προπόνηση».

Για τη συνέχεια: «Τις προπονήσεις από αύριο αναλαμβάνει ο κ. Μάριος Νικολάου που ήταν βοηθός προπονητής, ως υπηρεσιακός προπονητής. Η διαδικασία τρέχει πλέον με γοργούς ρυθμούς για να μπορέσουμε να έχουμε τον νέο προπονητή το Σάββατο, είτε στον πάγκο είτε στην κερκίδα. Οπότε είναι μια διαδικασία που ο στόχος είναι να τρέξει πολύ γρήγορα κα να ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα και θα δούμε πώς θα προχωρήσουν τα πράγματα. Αντιλαμβάνεστε μέσα σε 24ωρα μπορούν να γίνουν πάρα πολλά. Ευχόμαστε να κυλήσουν όλα ομαλά και να μπορούμε το Σάββατο να έχουμε τον νέο προπονητή είτε στον πάγκο είτε στην κερκίδα».

Αν υπάρχει μια ιδέα για το προφίλ του νέου προπονητή: «H προσπάθεια είναι να είναι πάνω στο προφίλ, το μοντέλο που θέλει να λειτουργεί η Ομόνοια. Να πρωταγωνιστεί και να κατακτά τίτλους και έπειτα να είναι μια ομάδα που να αναπτύσσεται, να προοδεύει, να κάνει καλύτερους τους ποδοσφαιριστές της. Να έχει άμεση σχέση με την ακαδημία ποδοσφαίρου, να συμβάλλει να ανεβαίνουν ποδοσφαιριστές της ακαδημίας».

Για μεταγραφές: «Όπως ήδη ενημερώσαμε και ανακοινώσαμε προχωρήσαμε σε ενδυνάμωση του τμήματος σκάουτινγκ, αυξήθηκαν οι επαγγελματίες ενώ το δίκτυο σκάουτινγκ αναπτύχθηκε και στόχος είναι να αναπτυχθεί περισσότερο. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι για να μπορεί η Ομόνοια μέσα από τις μεταγραφικές περιόδους να υλοποιεί τους στόχους της, να παίρνει τους παίχτες που χρειάζεται στην τιμή που πρέπει να πληρώσει και να προχωρά. Η διαδικασία για τον Γενάρη είναι σε εξέλιξη, ασφαλώς προέκυψε η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και σίγουρα ο εκάστοτε προπονητής είναι μέλος της επιτροπής προγραμματισμού κι έχει βαρύνουσα άποψη στις επιλογές οπότε αυτό θα συνεχιστεί με τον νέο προπονητή. Κι επειδή εμπίπτει στο κομμάτι του προγραμματισμού να επιβεβαιώσουμε ένα δημοσίευμα, τις δηλώσεις του ατζέντη του Λανγκ, ότι υπάρχει πρόταση για τον ποδοσφαιριστή, είναι κάτι που αξιολογεί η ομάδα προγραμματισμού και ασφαλώς θα ληφθεί και η άποψη του νέου προπονητή, θα ληφθεί απόφαση για το καλό της Ομόνοιας αλλά και αυτό που ο ποδοσφαιριστής ενδεχομένως επιθυμεί».

«Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Ιωακείμ και τον κ. Μπεντόγια που ήταν οι συνεργάτες του Αυγουστή, οι άνθρωποι εργάστηκαν σκληρά, προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό, σεβάστηκαν την Ομόνοια και τον κόσμο της, τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη συνεργασία που είχαμε».

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση