ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Η Ομόνοια έχει τις καλύτερες ακαδημίες, μπορούσε να παίρνει όλους τους τίτλους»

Στον ΣΠΟΡ FM 95.0 μίλησε ο πρώην τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών της Ομόνοιας, Χάρης Νικολάου

Στον ΣΠΟΡ FM 95 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με την Στέλλα Σωκράτους μίλησε ο πρώην τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών της Ομόνοιας, Χάρης Νικολάου για την αποχώρηση του από την ομάδα, το πλάνο που υπάρχει και την εξέλιξη Κυπρίων παικτών.

Τα κυριότερα σημεία:

Για την αποχώρηση του από την Ομόνοια: «Να ευχαριστήσω το διοικητικό συμβούλιο και το προσωπικό της ακαδημίας για την εξαίρετη συνεργασία που είχαμε. Κλείνει ένας τίτλος με όμορφες αναμνήσεις, πέρασε δέκα χρόνια εκεί, ήμουν και ως παίκτης σχεδόν όλη μου η ζωή. Ο καθένας μας είχε το ρόλο του στην ακαδημία, όλοι μαζί επιτελούσαμε ένα πλάνο για να βγάλουμε το έργο μας εις πέρας. Θέλουμε μια πεντάωρη εκπομπή για να μιλήσουμε για τον Κύπριο ποδοσφαιριστή, είναι πολλά τα θέματα για να παίξει ένας παίκτης στην πρώτη ομάδα»

Για την έλευση του κ. Παπασταύρου: «Μετά την έλευση του κ. Παπασταύρου μπήκε ένα πλάνο και έπαιξαν κάποιοι παίκτες. Μετά το πλάνο της ομοσπονδίας με τους 17 ξένους χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να παίξει ένας Κύπριος ποδοσφαιριστής. Για να παίξει ένας Κύπριος παίκτης υπάρχουν τρεις τρόποι. Ο ένας είναι να παίξει απευθείας στην πρώτη ομάδα που είναι. Ο δεύτερος τρόπος είναι να ωριμάσει πρώτα από μια ομάδα πιο μικρή και μετά να παίξει στην πρώτη ομάδα, όμως σε αυτή την περίπτωση πρέπει να υπάρχει έλεγχος και επίβλεψη. Ο τρίτος τρόπος είναι αυτός που πιστεύω μπορεί να ανταγωνιστεί τους ξένους παίκτες. Αφορά τους ελίτ παίκτες από τα 16 και πάνω, με επαγγελματικό τρόπο, να μπουν όλα σε μια βάση, για να μπορέσουν οι Κύπριοι να ανταγωνιστούν τους ξένους. Με αθλητικούς ψυχολόγους, αναλύσεις, και άλλα επαγγελματικά πράγματα. Το ταλέντο στην Ομόνοια είναι άφθονο, το θέμα είναι η μετάβαση στην Α’ ομάδα».

Για την εξέλιξη των παικτών στην Ομόνοια: «Ο στόχος όλων μας είναι να βελτιώσουμε τους παίκτες να παίζουν στο πιο ψηλό επίπεδο. Στην Ομόνοια δίνονται δανεικοί παίκτες γιατί τώρα είναι σε ψηλό επίπεδο ανάπτυξης. Όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο πρέπει να βοηθήσουμε τους παίκτες. Το ταλέντο που υπάρχει στην Ομόνοια είναι πολύ ψηλό. Πρέπει να γίνει ένα πλάνο για τη μετάβαση τους και να δουλευτούν και σωστά. Είναι σε καλό δρόμο τα πράγματα στην Ομόνοια».

Για το αν η Ομόνοια είναι από τις καλύτερες ακαδημίες: «Θεωρώ ότι η ακαδημία της Ομόνοιας είναι από τις καλύτερες ακαδημίες, ειδικά στο κομμάτι της ανάπτυξης. Μπορούσε η Ομόνοια να παίρνει όλα τα πρωταθλήματα στις ακαδημίες, όμως βλέπουμε και σε ατομικό επίπεδο της εξέλιξης του κάθε παίκτη και της βελτίωσης του».

Για τους παίκτες που ανέδειξε η Ομόνοια: «Υπάρχουν πολλοί παίκτες, δεν είναι μόνο αυτοί που είδαμε μέχρι τώρα, υπάρχουν πολλοί άλλοι που είναι στον δρόμο και θα το δείτε, το θέμα είναι η μετάβαση στην πρώτη ομάδα».

Για το λόγο που αποχώρησε: «Απλά ο κύκλος μου από αυτή τη θέση έκλεισε, δεν έχω παράπονο, έφυγα χωρίς οτιδήποτε και για την ώρα ξεκούραση, υπήρχαν προτάσεις, όμως για την ώρα δεν πήρα κάποια απόφαση για κάτι νέο»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση