ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χριστοφή: Από το ζενίθ στο ναδίρ

Η ιστορία του ποδοσφαιριστή που ξεκίνησε ως σωτήρας και κατέληξε στο περιθώριο

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Αύγουστος 2015. Ο πράσινος λαός βρίσκεται σε κατάσταση ποδοσφαιρικής …τρέλας. Οι διεργασίες για επάνοδο του Δημήτρη Χριστοφη στην ομάδα της Λευκωσίας είναι συνεχόμενες. Όσο περνούν οι μέρες η αγωνία κορυφώνεται. Απαιτούνται λεφτά όμως που πρέπει να καταβληθούν για να ικανοποιηθεί ο σταρ που αναμένεται από την Ελβετία ως σωτήρας.

Ανοίγει τραπεζικός λογαριασμός από επιτροπή οπαδών που συστάθηκε για την επάνοδο του παίκτη από τη Σιόν! Ο κόσμος της Ομόνοιας τρέχει και εισφέρει από το υστέρημα του για να συγκεντρωθούν τα λεφτά. Τέτοιο παραλήρημα...

Αρκετές φορές μπήκε... ψυγείο λόγω τραυματισμών

Αυτοί που δεν ήταν τόσο θερμοί ήταν ο τότε πρόεδρος Δώρος Σεραφείμ και ο αντιπρόεδρος Άγις Ιακωβίδης, επειδή είχαν κάποια ενημέρωση για την υγεία του ποδοσφαιριστή. Όμως, ποιος νοιαζόταν... Η έκφραση αντίθεσης για την κάθοδο του παίκτη ισοδυναμούσε με ..εθνική προδοσία!

 Στις 30 Αυγούστου του 2015 ο Δημήτρης Χριστοφή καταφθάνει στην Κύπρο, ντάλα μεσημέρι με οπαδούς της Ομόνοιας να τον υποδέχονται στο χώρο του παλιού αεροδρομίου, (δίκην Λούα Λούα όσον αφορά το χώρο  μια πενταετία πιο πριν, για όσους θυμούνται εκείνη τη βραδιά του καλοκαιριού του 2010), ως λαϊκό ήρωα και να περιμένουν από αυτόν να ξυπνήσει την ομάδα από το λήθαργο. Η υποδοχή έγινε μετά βαΐων και κλάδων.

Την επαναπόκτηση του Δημήτρη Χριστοφή ανακοίνωσε την επόμενη η Ομόνοια. Στην ανακοίνωση υπήρχαν δηλώσεις από τον παίκτη:
«Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα. Είμαι αποφασισμένος να κάνω τα πάντα για να βοηθήσω την Ομόνοια, σε αυτήν τη δύσκολη χρονική περίοδο που περνά. Η Ομόνοια μου έχει δώσει πάρα πολλά. Θέλω με την παρουσία μου στο γήπεδο, να της τα ανταποδώσω.Ήταν δύσκολη για εμένα η προηγούμενη χρονική περίοδος. Όμως, έχω πάρα πολλή όρεξη για δουλειά. Μου έχει λείψει η αγωνιστική δράση και η ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος της Ομόνοιας στο γήπεδο».

Τέσσερα χρόνια αργότερα ο αρχηγός της Εθνικής δεν έχει δικαιώσει ούτε στο ελάχιστο τις προσδοκίες που τον συνόδευαν. Δεν έχει προσφέρει ούτε στο ένα …εκατοστό από εκείνα που περίμενε ο κόσμος ότι θα μπορούσε να δώσει στο «τριφύλλι». Αρκετές φορές μπήκε... ψυγείο λόγω τραυματισμών, ενώ οι περιπτώσεις, στις οποίες είχε θετική απόδοση και χάρισε βαθμούς στην ομάδα της Λευκωσίας μπορούν να μετρηθούν στα δάκτυλα των δύο χεριών.

Τη χρονιά 2015-16 είχε 10 συμμετοχές, τη χρονιά 2016-17 28, τη χρονιά 2017-18 31, το 2018-19, 4 και τη φετινή 2.

Η εξέλιξη –που έθεσε τον παίκτη εκτός πλάνων- δεν εξέπληξε κανένα. Εξέπληξε ίσως το χρονικό σημείο. Οι πλείστοι το περίμεναν να γίνει  λίγο αργότερα. Πάντως η φράση κλισέ είναι αυτή που ισχύειστην περίπτωση : «Το χρονικό ενός προαγγελθέντος διαζυγίου».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X