ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Γιάνσον: «Με έχουν πετάξει κάτω απ' το λεωφορείο - Αναλαμβάνουν οι δικηγόροι»

Στην αντεπίθεση ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Ομόνοιας

Ο Γέσπερ Γιάνσον παραχώρησε δηλώσεις στην ιστοσελίδα «fotbollskanalen.se» και μεταξύ άλλων απάντησε στον Σταύρο Παπασταύρου.

Αναλυτικά:

«Έχουν συμβεί εξαιρετικά περίεργα πράγματα που δεν έχω ξαναζήσει. Είναι σχεδόν γελοίο. Με έχουν πετάξει κάτω απ’ το λεωφορείο. Το παρατήρησα αμέσως όταν έφερα τον προπονητή και τον βοηθό και μπορούσα πιο εύκολα να δουλεύω. Δουλεύω εδώ και 15-20 χρόνια στον τομέα αυτό και έχω πουλήσει παίκτες 50-60 εκατομμύρια. Έχω δουλέψει σκληρά και έχω μια πραγματικά άψογη φήμη και μετά πήγα στην Κύπρο, κι απ’ όλα τα μέρη στην Κύπρο με έριξαν κάτω απ’ το λεωφορείο. Είναι στα όρια της ειρωνείας. Τώρα πρέπει να αναλάβουν οι δικηγόροι μου και πρέπει να προσπαθήσω να έχω ψυχραιμία.

Είναι πραγματικά λυπηρό για τον Kjetil και τον Geir, που αυτό άρχισε να συμβαίνει αμέσως όταν μπήκαν. Τότε ένιωσα ότι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι πολύ καλό, αλλά μετά ξεκίνησε ακριβώς στα παρασκήνια».

Ο Παπασταύρου λέει ότι δεν δούλεψες και ότι ήσουν εκεί για διακοπές

«Βρίσκεται κυρίως στις ΗΠΑ, και όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι δουλεύω σκληρά. Από τότε, δεν μου ζήτησαν πραγματικά τις ιδέες μου. Έβαλε τα πράγματα μπροστά και μετά έκανε πίσω, καθώς υπήρξαν πολύ μεγάλες πολιτιστικές αλλαγές με την επένδυση σε νεαρούς παίκτες, την πίστη στην ομάδα και το χτίσιμο. Απλώς ήταν πίεση να φέρουμε νέους παίκτες, νέους παίκτες, νέους παίκτες. Ήταν δύσκολο. Δεν έχω λάβει σχόλια, πριν με «σφάξει» εντελώς στην ιστοσελίδα τους. Είναι δύσκολο να το καταλάβεις».

Ποια είναι τα «περίεργα» που συνέβησαν στον σύλλογο;

– Δεν θέλω να μπω σε αυτό τώρα. Τώρα θα είναι μια νομική διαδικασία, και δεν θέλω να μπω σε αυτά τα πράγματα. Δυστυχώς, θα είναι νομική διαδικασία. Όταν πήγα εδώ, ήξερα ότι θα μπορούσαν να συμβούν πράγματα, επομένως έχω ορισμένα πράγματα στο συμβόλαιό μου ως αποτέλεσμα, αλλά αυτό εξαρτάται πλέον από τους δικηγόρους. Είναι βέβαια λυπηρό, αλλά και διδακτικό.

Προσπάθησα να βρω μια λύση μαζί τους, όπου θα μπορούσαμε να δώσουμε τα χέρια και να προχωρήσουμε, αλλά δεν υπήρχε η βούληση να το κάνουμε. Τότε δεν υπήρχε άλλη διέξοδος για μένα από το να ζητήσω νομική βοήθεια. Είναι πολύ περίεργο, αλλά η θέλησή μου ήταν εκεί, ακόμα κι αν δεν ήταν η δική τους. Δεν ξέρω που τελειώνει.

Για το αν ζήτησε αποζημίωση: 

Δεν είναι αλήθεια, δεν έχω ζητήσει τίποτα (αποζημίωση για τέσσερις μήνες, όπως ισχυρίζεται η Ομόνοια) περισσότερο από το να τηρήσω το συμβόλαιο. Είχα συμβόλαιο (πάνω από τρία χρόνια) και δεν είναι τέσσερις μήνες. Προσπάθησα να πω ότι πρέπει να συζητήσουμε, αλλά δεν ήθελαν. Μετά απλά βγήκαν δημόσια. Ήταν πάνω από τρία χρόνια, και μετά υπάρχουν κάποιες ρήτρες τερματισμού και από τις δύο πλευρές, αλλά όχι τέσσερις μήνες».

Παρά τις αναταράξεις, ο Jansson δεν μετάνιωσε που πήγε στην Κύπρο

«Το βλέπω ως μια καλή εμπειρία και ότι έχω μάθει πολλά. Μπόρεσα να ξεφύγω από τη Χάμαρμπι και το σουηδικό ποδόσφαιρο, είδα νέα πράγματα και έμαθα πολλά. Πραγματικά τα πήγαινα υπέροχα, εκτός από τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Μπορώ να το καταλάβω αν δεν πιστεύει κάποιος ότι έκανα καλή δουλειά αλλά όχι να μιλάει κάποιος για την ακεραιότητά μου με κριτική και ηθική, όπου είμαι πολύ, πολύ ασφαλής όπου στέκομαι».

Για τον Ρέιχνταλ: 

«Πιστεύω πως είναι κρίμα για τον Kjetil και τον Geir. Έγινε όλο αυτό μόλις ήρθαν στον σύλλογο και ενώ ένιωθα ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι πραγματικά καλό, ξεκίνησαν όλα αυτά στο παρασκήνιο και τώρα με έχουν “σφάξει”».
 
«Έχω πατήσει σε δάχτυλα που πονάνε με την πρόσληψη προπονητή και μετά συνέβη αυτό. Είναι ίσως αυτό που πληρώνει κάποιος στη ζωή αν θέλει να πετύχει. Ήμουν ειλικρινής, είπα αυτό που σκεφτόμουν και μετά είχαν φουντώσει εντελώς».
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση