ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Γαργαλά» η διακοπή

Το σενάριο αυτό είναι το επικρατέστερο μετά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

«Μεταφέρθηκε από την ηγεσία της ΚΟΠ στους Προέδρους των Σωματείων η επιθυμία της UEFA για ολοκλήρωση των διοργανώσεων στο γήπεδο, όμως, συζητήθηκε και το ενδεχόμενο, αυτό να μην γίνει κατορθωτό, αφού κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα εξελιχθεί η Πανδημία του ιού COVID-19».

Αυτή η παράγραφος εμπεριέχει όλο το ζουμί της χθεσινής εξ’ αποστάσεως σύναξης των σωματείων. Είναι σαφές μέσα από τη ξύλινη γλώσσα ανακοίνωσης της ΚΟΠ, ότι «παίζει» σενάριο διακοπής της ποδοσφαιρικής χρονιάς.

Είναι αντιληπτό στον όποιο έχει σώας τας φρένας ότι κανείς δεν πρόκειται να δώσει τέτοια άδεια αν δεν υπάρχει η ασφάλεια για την υγεία των αθλητών

Το έτερο σενάριο που τέθηκε είναι η συνέχιση της χρονιάς που πρακτικά σημαίνει έναρξη αρχές Ιουνίου και λήξη τέλος Ιουλίου, αρχές Αυγούστου.

 Αν προσβληθεί αθλητής από τον ιό;

Οι προπονήσεις δηλαδή αρχίζουν αρχές Μαΐου. Κομμάτι δύσκολο στις συνθήκες που βιώνουμε να δοθεί το πράσινο φως για κάτι τέτοιο. Ερώτηση κρίσεως. Αν δοθεί άδεια από τις Αρχές και ποδοσφαιριστής προσβληθεί από τον ιό ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη;  Φυσικά σε τέτοια περίπτωση διακόπτουμε ξανά τη δράση. 

Εννοείται ότι σε τέτοια περίπτωση τα ματς θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών. Υπάρχουν και άλλα θέματα. Αν παραταθεί η χρονιά οι παίκτες θα θέλουν να πληρωθούν. Οι ομάδες δεν θα είναι διατεθειμένες να πληρώσουν περισσότερα από όσα είχαν σχεδιάσει να πληρώσουν από την αρχή  της σεζόν.  Ο σύνδεσμος ποδοσφαιριστών τι θα πει; Θα χρειαστεί  μάλλον διαπραγμάτευση το θέμα.

Επίσης  τέλος Μαϊου 2020 λήγουν τα συμβόλαια  παικτών από όλες τις Κυπριακές ομάδες.  Μπορεί  κανείς  να υποχρεώσει νομικά  τον  όποιο  παίκτη  να παραμείνει με  πιθανή παράταση συμβολαίων;

 

Μιλά ο COVID-19

Το σενάριο, διακοπής συγκεντρώνει αυτή την στιγμή τις μεγαλύτερες πιθανότητες αφού ναι μεν η επιθυμία είναι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα στο γήπεδο, αλλά είναι εμφανές σε όλους ότι η κατάσταση είναι δυσχερέστατη και επί πλέον κανείς δε ξέρει τι θα πει ο …ιός.

Η απόφαση που πάρθηκε χθες στο Βέλγιο είναι γεγονός ότι …πέρασε μέσα από την τηλεδιάσκεψη. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σήμερα θα γίνει επαφή της ΚΟΠ με τη Βελγική ομοσπονδία όπου θα ζητηθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα.

Το σενάριο της διακοπής θα εμπεριέχει επικύρωση της βαθμολογίας που θα … αποτυπώνει την εκπροσώπηση του Κυπριακού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη.

Σε τέτοια περίπτωση η Ομόνοια  πάει στο Τσάμπιονς Λιγκ ( ασχέτως αν θα ανακηρυχθεί πρωταθλήτρια) και οι άλλες τρεις ομάδες στη βαθμολογία συμμετέχουν στο Γιουρόπα Λιγκ.

Αν συμβεί το σενάριο αυτό, τότε η ΑΕΚ και η ΑΕΛ να τύχουν συγκεκριμένης οικονομικής αποζημίωσης από την ΟΥΕΦΑ μέσω της ΚΟΠ.

Τονίζουμε ότι αυτό αποτελεί σενάριο που τεκμαίρεται από πιθανή διακοπή. Το σημαντικό είναι ότι κανείς εκπρόσωπος σωματείου δεν έδειξε αρνητικός στο ενδεχόμενο διακοπής.

Όσον αφορά το δεύτερο γκρουπ υπάρχει το σενάριο αύξησης των ομάδων σε 14 εφόσον δεν είναι δυνατό να ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος στο γήπεδο.

Η επόμενη συνάντηση (αναμένεται να οριστεί) αναμένεται να φέρει εξελίξεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

Καλά… κι ο Λέσιακς;

Καλά… κι ο Λέσιακς;

Η φημολογία για τον Κίκο αγγίζει και την Ομόνοια, όμως εκεί υπάρχει ήδη ο κορυφαίος αριστερός μπακ του πρωταθλήματος
Δημήτρης Βρουλλίδης
 |  ΟΜΟΝΟΙΑ
X