ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φουάντ Μπασιρού: Ο χαφ που θα λείψει

Βασικός και πολύ χρήσιμος στη λειτουργία της ομάδας

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Σημαντικότατη η νίκη του περασμένου Σαββάτου στη Περιστερώνα επί της Δόξας ενώ όλοι αναμένουν την αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την ερχόμενη Πέμπτη. Ένα ματς με μεγάλη λάμψη.

Ο Νιλ Λένον όμως πονοκεφαλιάζει.  Είναι μαζεμένα τα προβλήματα στη  μεσαία γραμμή κάτι που  αποτελεί  πρόβλημα  σε μια περίοδο  που τα παιχνίδια διεξάγονται με μεγάλη συχνότητα.

Η  απουσία του  Φουαντ Μπασιρού, που επέστρεψε από την Εθνική  με μυϊκό τραυματισμό και τέθηκε νοκ-άουτ,  για περίπου δύο εβδομάδες είναι  ένα αρνητικό στοιχείο.  Ο Μπασιρού έχει ξεκινήσει όλα τα ματς στο πρωτάθλημα ως βασικός-εκτός βέβαια από το Σαββατιάτικο-  ενώ έχει δέσει πολύ καλά με το νεαρό Χαράλαμπο Χαραλάμπους που ξεκίνησε ως βασικός σε όλα τα ματς του πρωταθλήματος. Είναι ευδιάκριτο το ότι υπάρχει χημεία μεταξύ των δυο.

Στο 4-2-3-1 είναι τρεις οι βασικοί παίκτες του άξονα, δύο «εξαρο-οχτάρια» και ένας επιτελικός μέσος. Είναι οι δυο προαναφερθέντες οι δυο βασικοί πλην του επιτελικού. Είναι δυο παίκτες που εχουν  μάθει να συνεργάζονται  και να αλληλοσυμπληρώνονται.

Αναμφίβολα θα λείψει ο Μπασιρου από τη συνολική λειτουργία του  «τριφυλλιού»  καθώς ολοένα και περισσότερο ξεδιπλώνει το ταλέντο του, ων  εξαιρετικά χρήσιμος.

Ναι, θα λείψει και θα πρέπει η απουσία αυτή  να καταστεί όσο το δυνατό  λιγότερο ζημιογόνα  από  πλευράς κόστους.

Προβλήματα -ατυχώς για την Ομόνοια- έχουν και οι Γιάννης Κούσουλος, Μορέτο Κασάμα. Ο πρώτος αυτήν τη στιγμή   -φυσιολογικά- δεν είναι ο παίκτης που  ξέρουμε  ενώ ο Κασάμα  ψάχνει ακόμη ρυθμό αλλά και ρόλο από πλευράς τακτικής.

Διαθέσιμοι αυτή τη στιγμή για το κέντρο είναι οι Μιξ  Ντίσκερουντ και Χαράλαμπος Χαραλάμπους.  Στο ματς με την Δόξα, ο Νιλ Λένον  δοκίμασε τον Φώτη Κίτσο στη μεσαία γραμμή, -στον Ολυμπιακό ο  νεαρός έπαιξε και ως αριστερό εξτρέμ αλλά και ως εσωτερικός μέσος- ενώ σε αυτή τη θέση μπορεί να παίξει και ο Νικόλας Παναγιώτου…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση