ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ευτυχώς άλλαξαν πολλά (vid)

Το επεισοδιακό Ομόνοια – Απόλλων του 1992 και η διαιτησία Χατζηστεφάνου

Το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Ομόνοια βρίσκεται στην κορυφή της επικαιρότητας. Τα διαιτητικά λάθη προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις απ’ την πλευρά των «Πρασίνων» και ο κόσμος είναι «καζάνι που βράζει». Στις τάξεις των φίλων της Ομόνοιας επικρατεί έντονα το αίσθημα της αδικίας. Κάποιοι μάλιστα θυμήθηκαν την διαιτησία Χατζηστεφάνου στο μακρινό 1992-93 και στο 4-4 της Ομόνοιας με τον Απόλλωνα.

Σε εκείνο το παιχνίδι έγιναν, πάρα πολλά. Πράγματα που δεν τιμούν κανένα, ούτε την Κυπριακή διαιτησία (έγιναν απίστευτα λάθη), ούτε όμως και την κοινωνία. Ευτυχώς από τότε άλλαξαν πολλά, ιδίως στον τομέα του πως αντιμετωπίζουμε τον άνθρωπο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η Ομόνοια προηγείτο με 4-3 μέχρι και τα τελευταία λεπτά του αγώνα. Στο 87’ όμως ο Στέφανος Χατζηστεφάνου υπέδειξε πέναλτι σε μια φάση όπου ο Τσολάκης πάτησε περιοχή και βρέθηκε στο έδαφος σε μια «μονομαχία» με τον Σάκη. Ακολούθησε ένταση στο γήπεδο, κόκκινες κάρτες, και μεγάλες αντιδράσεις απ' την Ομόνοια καθώς θεωρούσαν πως δεν υπήρχε καμιά παράβαση. Σύμφωνα με τον διαιτητή του αγώνα υπήρξε παράβαση μιας και «ο Τσολάκης την κατέβασε, ο Σάκης πήγε τον μαρκάρει και εκεί που ο Τσολάκης θα περνούσε την μπάλα πάνω από τον Σάκη, αυτός έβαλε το πόδι του κάτω από το δικό του και του το χτύπησε. Για εμένα ήταν παράβαση».

Μετά το τέλος του αγώνα έσπασαν δυο πόρτες και ο κόσμος μπήκε στο γήπεδο. Ο Χατζηστεφάνου μαζί με ένα δημοσιογράφο (που δεν ήθελε να τον αφήσει μόνο γιατί θα κινδύνευε σοβαρά η ζωή του), μπήκαν στα αποδυτήρια και έβαλαν τραπέζια πίσω απ’ τις πόρτες. Όμως οι εξαγριωμένοι οπαδοί μπήκαν στα αποδυτήρια. Έπεσαν πέτρες, σίδερα, και έγινε ο κακός χαμός. Ο διαιτητής χτυπήθηκε κάτω απ’ το μάτι από μια πέτρα. Το αίμα άρχισε να τρέχει και ένας οπαδός της Ομόνοιας φώναξε «εσκοτώσαμεν τον». Έτσι σε λίγα δευτερόλεπτα χάθηκαν όλοι.

Το παρελθόν πάντως είναι εκεί για να το βλέπουμε και να μαθαίνουμε από αυτό. Αντιδράσεις υπήρξαν απ’ την Ομόνοια, και γιατί όχι στην τελική αφού αισθάνονται (και είναι) αδικημένοι. Το θετικό είναι πως οι αντιδράσεις έμειναν σε ήπια πλαίσια και δεν ξέφυγαν. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

Ξενέρωμα (vid)

Ξενέρωμα (vid)

Δεν πήρε καμιά ομάδα αυτό που καιγόταν για να πάρει
24sports team
 |  ΑΕΛ
X