ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ευρώπη μέχρι το Δεκέμβρη και με ΛΑΟ!

Τα δεδομένα για κόσμο στα ευρωπαϊκά της Ομόνοιας

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Μέσα στα πολλά που μάθαμε για την Ομόνοια μετά την πρόκριση επί του Ερυθρού Αστέρα, είναι πως το φετινό της οδοιπορικό στα κύπελλα Ευρώπης είναι το μεγαλύτερος της ιστορίας της.

Πρόθεση της UEFA και μάλιστα ξεκάθαρη είναι να ξεκινούν τα ματς των ομίλων με παρουσία θεατών σε ένα ποσοστό τουλάχιστον 30% της χωρητικότητας των γηπέδων

Έπαιξε ήδη τρεις αγώνες και «κλείδωσε» πως θα δώσει τουλάχιστον άλλους οκτώ μέχρι το Δεκέμβρη του 2020! Δυο με τον Ολυμπιακό Πειραιώς για τα play offs του Champions league και άλλους έξι στους ομίλους της διοργάνωσης που θα καταλήξει.

Το βασικό που ενδιαφέρει τον Ομονοιάτη, είναι κατά πόσο θα μπορέσει να γίνει μέρος της γιορτής και να πάει στο γήπεδο.

Σύμφωνα με το τι αποφάσισε ως τώρα η εκτελεστική επιτροπή της UEFA, η δοκιμή του πρωτοκόλλου για τον κόσμο θα γίνει στις 24/9 και το σούπερ καπ Ευρώπης ανάμεσα στην Μπάγερν και τη Σεβίλλη που θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη. Ο πρώτος αγώνας της με τον Ολυμπιακό θα γίνει στο Φάληρο μια μέρα προηγουμένως άρα εύκολα υποθέτει κανείς πως δε θα έχει κόσμο το παιχνίδι εκείνο. Για σκοπούς δικαιοσύνης (sporting fairness) δεν αναμένεται να έχει κόσμο και ο επαναληπτικός.

Το ζουμί όλο έρχεται στη φάση των ομίλων. Πρόθεση της UEFA και μάλιστα ξεκάθαρη είναι να ξεκινούν τα ματς με παρουσία θεατών σε ένα ποσοστό τουλάχιστον 30% της χωρητικότητας των γηπέδων. Αν πάει καλά η δοκιμή και δεν υπάρχουν απαγορεύσεις επί τούτου από τα υπουργεία υγείας των χωρών, τότε θα επιτραπεί και ο κόσμος θα μπορέσει επιτέλους να μπει στις εξέδρες των γηπέδων.

Με απόλυτη σιγουριά δεν μπορούμε να μιλήσουμε αφού ο κορωνοϊός είναι εντελώς απρόβλεπτος παράγοντας και δυστυχώς σε πολλά ζητήματα κρίνει τις αποφάσεις. Όμως η πρόθεση της UEFA είναι αυτή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X